Najdi forum

sem kriva jaz, mož, ali oba

Me veseli, da vam je moj nasvet všeč. Ampak nisem mislila, v smislu igranja igric ampak resno o tem, da se ženska postavi zase in začne živeti svoje življenje in če mož misli, da bo on lahko varal ona pa doma čakala- je to le obratno oz. šok za njega, ko vidi, da tudi žena gre ven, da je še vedno mačka v katero se je zaljubil, da pomisli, opcala, tudi žena ima lahko koga… razumete:) Postane jih strah in se bojijo za svoje ženkice:) Torej gre bolj za neko hladno reakcijo, ker NI fer, da dec vara, ženska pa čaka doma in ga prosi in joka- najhuje največje ponižanje.

Sicer pa resno, zakaj pa ne bi tud žena imela koga novega, če v primeru avtorice mož nima interesa do nje in do krpanja zakona… Potem tako ali tako nimaš nič, če se bo z njim mučila bo samo leta zapravila in se žrla v sebi.

Sem samo želela pomagat, ni bilo v smislu igranja igric, igrice je začel mož igrati z varanjem.

Kokica ne mi rečt, da se o nekaterih stvareh raje/lažje pogovarjaš s sodelavci, kot pa s svojim partnerjem… Tukaj nekaj ne štima. Sicer je pa to tvoja/vajina stvar, tako da nebom pametoval.

@samozavest
v roke:
Ni važno, kdo je začel s tem. Dejstvo je, da bo šlo vse samo še navzdol, če bo ona nadeljevala.
Če se hoče kaj rešiti, je edini možen način pogovor. Če ne gre s pogovorom je pa najbolj fer do sebe in partnerja da greš narazen. Kakšne igrice nekaj…

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Ne nisi zastopil, mišljeno je bil, da z bivšim sodelavcem predebatirava mojo službo, odnose med nami zaposlenimi, mal poopravljava, tud kako od otrok rečeva, pa kaj pojamrava, pri partnerju v službi pa ni tako, tam gre pa vse samo uradno in moj partner nikakor ni nikoli razumel, kako se lahko o teh rečeh pogovarjamo. Samo se mi zdi, da lažje čez nekoga pojamram nekomu, ki tega pozna kot pa mojemu partnerju, kateremu se bo zdelo, da ne delam drugega kot samo šinfam, iatk imava znebjeno, da pustiva službene obveznosti in pripetljaje tam, ne da bi se doma še cel dan o tem pregovarjala, jaz pa moram včasih sprostit te ventile. In verjetno jaz v prvem sms, ki ga pošljem napišem, a si res že čist pozabil name, on bo pa odpisal in naložil, kako telepatsko je glih mislil name, sam men je jasno da en in drug ne misliva resno. Zdaj, če ga prebere žena, bi bil lahko cel halo, v bistvu ga pa hočem sam zmigat, da si mal pojamrava. Seveda bi lahko tud napisala, daj poklič, mam nekaj za povedat, sam midva, pa tud drugi med sabo imamo bolj tako komunikacijo. Res ne vem, kako nekateri po parih sms sklepate o 100% varanju in ločitvi na mus, bi mi bilo jasno, da če bi cel odnos bil že prej na tleh, da bi sumila, da se nekaj dogaja že prej preden bi najdla te smse, potem ne rečem, ne pa da zdaj zaradi tega tolko premlevati, saj se revež verjetno ni upal povedati, da bo ona na zabavi, no. Pa srečevat se z njo, mislim, se ti ne zdi, da mogoče vse skupaj pretiravaš, da si malce ljubosumna. Poskusi pogledat še iz tega zornega kota in ne si risat pred oči sam črno sliko, s tem ga res samo odganjaš od sebe. Če bi imel kaj za skrivat, bodi brez skrbi, da ti smsov ne bi našla, niti se v sanjah ne bi zagovoril o novoletni zabavi.

Pišeš, da se je tvoja največja težava začela lani, ko si našla sms…

Nebi rekel. To je bila očitno le posledica nečesa, kar se je zgodilo še prej in ni pošteno, da iščeš vzrok v nekem vmesnem dogodku, ki gre mogoče bolj tebi v prid. Vprašati bi se morala, zaradi česa pa je bil “prisiljen” v nekaj, kar sumiš… kje je dejansko osnovni razlog?? Sms je samo posledica.

Da ne izhajaš res iz čisto osnovnega problema pri celotni zgodni se vidi tudi v nadaljevanju, kjer pišeš, … žena pa čaka doma in ga prosi in joka,… in .. zakaj pa nebi žena imela nekoga,…

Spet vse le neke vmesne posledice nekega res osnovnega razloga, kateri te pa očitno ne zanima, saj bi mogoče lahko bil razlog pri tebi.

Če ne izhajaš iz osnovnega razloga je nemogoče tudi priti do neke ugotovitve.

LP

se res dogaja samo meni; glede na to, kar si napisala nisi ti absolutno nič kriva okoli konkretnih dogodkov.
Tvoj dec se čudno obnaša, je pa teško iz aviona videt kaj se mu dogaja, morda se le z nekom še želi pogovarjati in je stvar nedolžna, lahko pa tudi ni.
Graditev na odnosu je dolgotrajna rešitev in pogovor s partnerjem pa tudi tu se mi zdi da se trudiš, a morda ne dovolj. To je pa tudi vse (in hkrati največ) kar lahko narediš.

v vseh svojih bitkah smo šibkejši zgolj zato, ker smo nanje vezani osebno in določenih poti, rešitev in dejstev nehote spregledamo…

spomnim se od bivšega fanta prijatelja, ki je svoji punci tajil, da se še vedno dobiva z bivšo na pijačkah ipd. (načeloma nedolžne zadeve, a njegova punca tega ni odobravala iz določenih razlogov) in v živo spomnim dogodka v Lj lokalu, ko je temu fantu bivša voščila za Novo leto… takrat sem bila še na sveže v tisti zvezi in nisem vedela veliko o vsem skupaj, sem tolažila to punco in gledala popolnoma racionalno na vse skupaj… sta rešila zadevo, le da on je njej ves čas prikrival, da se z njo še dobiva oz. vsi skupaj dobivajo, velikokrat zgolj za študentske bone, ki jih je ta punca kupovala, sama pa sem striktno morala molčati o vsem skupaj… zdelo se mi je fer, ker ona tako ni trpela, on pa je imel mir v zvezi s tem, sama pa nisem o tem kaj veliko razmišljala oz.sem se zavedala, da se mi jezik ne sme razvezat, ker bo imelo vpliv na bivšega in njuno prijateljstvo s tem fantom…

znancu se je pa zgodila čisto rotirana zadeva; s punco sta imela dovoljen dostop do vsega, lahko bi ji bral maile, sms-e,… in obratno, vendar je bila to zgolj navidezna krinka… poznal je njene kolege, bivšega, ona vse njegove… v bistvu so z njenim naslednjim oz. s katerim se je dobivala že v času njune zveze kar skupaj dobivali, hodili na morje, zabave, piknike… ko pa je šel na izmenjavo in se predčasno vrnil domov je odkril zaroto… v bistvu ju ni dobil skupaj, ampak je imela odprt MSN in njun pogovor…

skratka lahko izgleda grozno, pa sploh ni in imaš občutek, da je vse ok, pa tudi ni… prav tako je težko soditi kaj se dejansko dogaja, ker manjka še druga zgodba in en lahko preveč enosmerno gleda na vse skupaj…

Če so bili SMS nedolžni, zakaj pa je potem spremenil taktiko, ko si ga razkrinkala?
Da skriva tel. in svojemu partneju ne upa pokazati sporočil, sabotira zaupanje, ki je glavno vezivo partnerske zveze. Očitno se rad izmika in tebe proglaša za sumičavo in neumno, kot pa da bi se pogovoril. Le zakaj?
Jasno, da te njegov pristop zavijanja v meglo pušča v globokih dvomih in negotovosti, da sedaj samo sebe psihiraš. Tvojemu “klinčku” očitno vse skupaj dol visi. Postavi ga konkretno pred zid in ne dovoljuj, da se gre te igrice s tabo in te ima za osla.

Mogoče pa ne želiš ne vedeti, ne slišati in ne videti, kaj počne, ker globoko nekje v sebi ti je itak vse jasno!?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

New Report

Close