Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Sem jaz kriva za nastanek hcerkine alergije

Sem jaz kriva za nastanek hcerkine alergije

Pozdravljeni!

Sem mamica skoraj 7 mesecne hcerke, do 6 meseca je bila samo dojena, zadnji mesec imamo tezave s pikicami, rdecimi suhimi licki, flekci in srbecico. Seveda ima neko alergijo, a se nisem ugotovila na kaj (mogoce brokoli).
Je mozno, da sem jaz kriva za nastanek hcerkine alergije, ker nisem postopoma uvajala zivil po eno na teden, ampak sem v roku enega meseca uvedla vec vrst zelenjave (korencek, krompir, bucke, grahec, brokoli, spinaca) in sadja (jabolka, suhe marelice in banana) ter riz in proso. Mislite, da sem prevec obremenila njen organizem in je zato prislo do alergije, do katere sicer ne bi prislo? Torej ali nastane alergija zaradi obremenitve ali zaradi prirojene preobcutljivosti. zelo mi je zal, ce bi lahko se enkrat zacela z uvajanjem hrane bi to pocela veliko bolj pocasi.

prosim za komentar

Tina

Ne, zagotovo nisi ti kriva, ne skrbi! Alergija oz. nagnjenost k alergijam je prirojena in edino, kar lahko narediš, je, da čimdlje dojiš, kar si ti tudi storila. Kaj več pa ne moreš. Pojdi k alergologu na teste, da se ne boš preveč mučila z ugotaljanjem, kaj povzroča alergijo.
teja

Tudi jaz mislim, da hčerke nisi preveč obremenila, alergije so pač dedne (oziroma nagnjenost k alergijam). Postopno uvajanje živil je pomembno predvsem zato, da lažje opaziš, katero je problematično, če se pojavi kakšna reakcija. Nisi pa uvajala nobene hrane, ki je močno alergena, še posebej v prvem obdobju (mleko, jajca, gluten, agrumi…), kar je pravilno.

Pozdravljena! Postopno uvajanje hrane strokovnjaki ne priporočajo zaradi morebitne preobremenitve organizma, ampak zato, ker se morebitne reakcije na hrano pokažejo v treh do petih dneh in tako lahko takoj vidiš, če otročku kakšna hrana ne paše. Poskusi zdaj postopoma uvajati hrano, in dajaj eno novo živilo en teden. Če sumiš brokoli, poskusi najprej z njim. Želim vam, da boste našli tisto, kar deklici “nagaja”.

Najlepsa hvala za odgovore vsem in za vzpodbudne besede. Mi je ze lazje, bom pa v prihodnje veliko bolj previdna in upam, da bom cimprej ugotovila vzrok hcerine alergije.

Hvala in lep pozdrav!

Tina

New Report

Close