Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Selitev v tujino…v sloveniji ni več prihodnosti

Selitev v tujino…v sloveniji ni več prihodnosti

Po poklicu sem Kemijski tehnik. Imam še izobrazbo zdravstvenega tehnika(naredil sem poklicni tečaj). Razmišljam o odhodu iz Slovenije in na študij v Nemčijo ali v Avstrijo. Nameraval bi študirati Radilogijo(Rentgenologijo).

V Sloveniji lahko dobiš službo le če imaš veze. Slovenci(oprostite za izraz) ne sežemo Nemcem do palca in nismo vredni pol k***a. Res bi bilo bolje, če bi spadali pod Avstrijo, kajti se pozna, da nas vodijo otroci kmetov in kmetic.

Moj prijatelj, ki je doktor znanosti in je po poklicu doktor kemijskih znanosti. Doktorat je delal v Leedsu(Velika Britanija) in ne dobi službe v Sloveniji. Žalostno

Vso to stanje v Sloveniji je odraz deljenja na leve, desne, crne, bele, tardece, farske…itd. Slovencem ni bilo nikoli jasno, da so VSI ISTI IN ENAKI!!!!! Ta politicna mafija je pripeljala drzavo na kant. Primer, ki je bil ze napisan na tem forumu: Slepi zombiji volijo mafijca Jankovica, ker ne marajo Janso in obratno. Slovenska premierka je polpismena sivilja…Butalka vlada nam BUTALCEM! Ti dam kar prav, da Slovenci zagotovo nismo normalni. 20 let smo jim slepo verjeli, sedaj pa jokamo. Take greznice kot je drzava Slovenija res ni dalec naokoli. Drzava je zafurana se za naslednji rod ali dva (ti bodo placevali naso neumnosti, ter nase dolgove). Upam vsaj, da ne bodo trpeli take politicne mafijske nesnage kot jo mi. Kdaj bomo ujeli ostalo razvito Evropo. Zagotovo smo ujeli oz. prehiteli po korupciji, enormnih davkih, cenah nepremicnin, cenah. In te slednje so dalec nad Evropskimi, ce jih primerjas z dohodki Slovencev. Vse to ze priblizno vemo, ampak zakaj za vraga moram se vedno gledati na TV nagravzni Jankovicev, Jansev, Pahorjev…itd. fris? Priznajmo si ze sami sebi ter okolici, da smo naredili napako, ter se znebimo te golazni!

Seveda, pojdi. Žal res slabo kaže. Praviš, da ni služb za kem. tehnika, jaz sem pa ravno razmišljala o kakšni prekvalifikaciji v to smer. Seveda je z vezami lažje, ampak veze si ustvarjamo tudi sami. Si poslal ponudbe vsem ustanovam in podjetjem, kjer bi lahko delal? Si imel že kje prakso?

Tvoj prijatelj ne dobi dela, ker je prekvalificiran za tako majhen trg. Pri nas ni veliko inštitutov, ki bi potrebovali doktorje, tudi jaz poznam eno doktorico, zelo inteligentno in sposobno mlado žensko, biokemičarko, pa ne dobi službe pri nas. Mislim, da se moraš zavedati, da pri nas z doktoratom ne boš kar avtomatsko prišel do službe (no, pa saj v tujini tudi ne). Pa srečno.

Imel sem že prakso v treh farmacevtskih podjetjih(Lek, Krka, Kemofarmacija). Poslal sem povsod ponudbe in brez nikakršnih odgovorov.

Veste kaj slovenci
vi ste narod v katerem je pa najvec lenuhov na celem svetu
vi bi vsi hoteli imeti visoke instrukcije da nebi sploh delali v
vasem zivljenju ..Direktorji in doktorji sami pa ne morejo podjetja
vrteti treba jim je tudi delavcev tehnicarjev delovodja ljudi ki pripravijo
delo in planirajo proizvodnjo itd samo v vasi spufani drzavi vi si mislite
da se bo to kar samo vrtelo zato ker imate vsi faxse samo pa izkusnje
pa sploh noboste imeli zakaj zato ker za toliko visjih tajkonautov dela ni
vi samo cakate da bi vam puhani pihcanci v usta padali vi jih pa
z krizanimi rokami pricakujete ..gori sem videl da je ena svinja kmete
kritizirala kaj pa vi poizvodite ce to ni veter in pesek pa prazno glavo imate
sploh nesposobni niti za delo z rokami pa niti inventivni niste da bi svoja podjetja
ustvarili in z vaso veliko kvalifikacijo uspeli prodati vase usluge v drugih drzavah
samo takole Slovenija lahko napreduje ce zna prodajati in izdelovati ne samo najcenejse
temvec visoko tehnoloske izdelke kateri se pa drago prodajajo ker drugi so nesposobni
to izdelovati …bodite malo vec Svicarji zdaj ste se pa samo romunci ki niti niso sposobni
da stroje katere imajo na razpolago popravijo in sami klump izdelujejo ..zdaj delokalizacija
gre v drugi smeri veliko tistih ki so v kitajsk sli izdelivat ali v romuniji pa se nazaj vracajo ali pa relokalizirajo v stari europi kjer ljudje bolj resno delajo ..bodite bolj resni tudi vi pa vas bojo izbrali
tudi vas ..ni to zmeraj krivda nevem katerega jankovca pac pa vas vseh ker ste zabiti in z takim narodom je zelo tezko vladati ker ste nesposobni za bodocnost vasega naroda kje pa naj potem se
denar dobi da si dolgo ladjo kupi kot vsi drugi prezidenti ubogi clovek men se smili ko si lase pipa

Pozdravljeni!

Berem mnenja na forumih, o tem kako je zelo težko dobiti službo. Sama sem že več kot pol leta že tretjič brezposelna. Tako ne gre več, ker se me loteva obup, kako bom živela ko starši bodo pokojni. Vsakič ko dobim službo mi ne podaljšajo pogodbe, kljub temu da delam tudi nadure, če je potrebno. Imam se za nesposobno, vsaj tako se trenutno čutim. Delam prekvalifikacijo za medicinsko sestro in se učim neškega jezika, saj mi le upanje za možnost pridobitve dela v tujini daje občutek, da se bom končno osamosvojila.
Zadnja leta v Sloveniji opažam, da je vedno slabše. Ni mi jasno, zakaj se ne ustvarijo pogoji za lažje poslovanje podjetij in s tem tudi nastanek delovnih mest.

Zanima me, kateri tuji jezik bi bilo se še dobro naučiti? Občutek imam, da nas bo znanje jezikov reševalo pred nezaposlenostjo! Angleško znam govoriti, toda to zna še milijon drugi ljudi. Francoščino, kitajščino, ruščino,itd.?

Vesela bom vsakega odgovora!

Lp pozdrav

Bodoča medicinska sestra

Ne zameri,ceprav to ni moje podrocje toda ko berem tvoje pismo mi avtomatsko pride na misel, da je mogoce problem blizji tebi kot si mislis in da tujina ni resitev zate, ce ves kaj hocem reci. To sklepam po dejstvu da ti ze trikrat niso podaljsali pogodbe. Ves v tujini imajo isti sistem, si na probi prvih par mesecev, ali celo leto dni. No ja vse najbolje upam da se motim.
Lp brit

Daj Brit ne seri…..vzami tableto in takoj spat…

Medicinska sestra- v Nemciji in Avstriji je pomanjkanje med. osebja-negovalke so mislim iskane, zato je najbolje kar po Nemskem jeziku, Avstrija je blizu pa ne obupat kar pogumno…

Pucko
Ce bi bilo tako enostavno bi vse nezaposlene med.sestre imele posel pa ga nimajo, ker to ni res kar ti blebetas, ti si dusevni bolnik,posledica kajenja in pitja alkohola vasih starsev, med nosecnostjo,ki se niso mogli odreci tega v korist svojim otrokom.Pa povej ce ni res?

Brit
Jaz sem se rodil v Sloveniji in imam britansko državljanstvo po naturalizaciji, moj oče je delal v Leedsu na univerzi in se je tudi rodil v Angliji, kajti moji stari starši so se tja preselil.

Wladislas sedaj mi pa povej kaj ima to veze, tvoja nacionalnost, s zaposlitvijo medicinskih sester v Avstriji. Ne vem, nekaj sem spregledal tukaj ali sem pa res sel spat.????

Tudi jaz razmišljam o selitvi v Nem ali Avstrijo. Piši nna ZS, pa se lahko bolje pogovoriva.

Ce bi bil samo milijon angleskih govorcev. Ze native speakerjev je, ce racunas Ameriko zraven verjetno enih 310 milijonov. 😉

Ce bi bil samo milijon angleskih govorcev. Ze native speakerjev je, ce racunas Ameriko zraven verjetno enih 310 milijonov. ;)[/quote] Nisem niti stel Kanade, NZ, Avstralije, ce hoces si pa racunaj. 😉

Bolj pomembno kot ucenje jezikov je, da dosezes cim visjo izobrazbo v zdravstvu. Po svetu se veliko zaposluje v zdravstvu, vendar izven Evrope ne priznavajo slovenske izobrazbe. Ce se nameravas seliti v Avstrijo ali Nemcijo, nadaljuj z nemscino. Ce ostanes v Sloveniji, se uci jezika tujih pacientov, ki najvec prihajajo v Slovenijo in jezika, ki se najvec uporablja s tujimi strokovnjaki. Pred desetletji je bilo precej bplnikov iz arabskih drzav. Ne vam pa, kako je danes. Ampak se enkrat: v zdravstvu bos prisla dlje z visjo strokovnostjo kot z jeziki. Anglesko se vsekakor uci. Vem, si rekla, da znas govoriti, ampak ti odkrito povem, da veliko ljudi tako misli, resnica je pa drugacna, zato jo izpoponjuj, zlasti pogovorno anglescino in besedni zaklad.

Sicer pa kitajscina bo bolj pomembna kot francoscina.

Bigle

Ti si pa zares trda z Slovenci saj se dinarja nimajo euro si se ne znajo zasluziti

Kako bedastoco so pa vsi skupaj v YU naredili ??? AHA AHA IHCITE MALO

Vase notranje trzisce je blo zadosti razvito da vam omogoci 70% vasega Bruto izdelka

ko se je pa Yu zrusila pa se je tudi to notranje trzisce zrusilo pa vi Slovenci niste imeli

vec strank komu bi kaj prodali da vam devize pridejo v Slovenijo

Zaradi tega ste prispevali da so vase tovarne zaprle saj strank sploh ni .

Obenem pa je internacionalna kriza pocla vsa zunanja trzisca so se zaprla tudi

za tiste ki so potencialno sposobni da kaj izvazajo ..Slovenija je znova postala

neproduktivna razen za zivino , prasice kure , vino psenice pa se za vase uporabe nimate .

To kar vi trzite z Europo pa ni zadosti da bi drzava dobila dosti denarja za vase potrebe

vi trosite 10x vec kar vi prodajate devise vam manjkajo ne preustaja vam drugega

kot da greste vsi delat v druge drzave in posiljate ta denar vasi vladi da otroci in starci prezivijo

Zdaj dela ni v vseh obrocjih mladina z visokimi solami pa pride vsako leto

na delovno trzisce pa tudi za staze jin nihce noce vzeti ker jim ni potrebe tudi zastonj .

Slovenci so butasti pa ne tolko kot ti reces -jas bi rekel da so prevec ponosni .

to ji pa dela smolo ker jih v drugih drzavah ne marajo posebno teh novih

punckic in pobecev ki so prej vse imeli z lahkoto in si zdaj zamisljajo da je zivljenje kruto z njimi

pa ne vejo da se je svet zamenil to kar so naredili vasi starsi ste ze vse ponucali .

Zdaj ste pa dezela v celi CEE kjer je najhujse — se hujse kot v Spaniji -Portugalu -Grciji

Zdaj pa se HRVASKI cigani prihajajo na Europsko trzisce kmalu boste morali

emigrirati v Romunijo Ali v Turcijo tak se boste vsaj koran naucili ..ALLAHHHHHHHHHHHHHH

Slovenija nemore zaposliti vse ljudi ki so rinili v mesta v letih 60 -90 starsi sedanje mladine
oni so imel malo dela v komunisticnem systemu za nove generacije pa dela ni vec .
Zato ker po razpadu juge nasa industria je tudi razpadla ..Vecinoma tovarn so zaprle ali pa so jih razprodali zato ker dela ni blo vec z cem placati delavce ce je tovarna ustavljena brez proizvodnje ..
Sama moznost je da se mladina vraca na kmetije ki propadajo dokler pa sinovi kmetov pripravljajo
visnje sole ..vsi lahko se redijo prasice in kokoske doma -sadijo kukuruz oves za Te osle presolane .

Z svojimi velikimi studiji recimo za odvetnika pa bi lahko predavali na dvoriscu

DRUGOVI DRUGARICE KOKOSI I JARICE

Zelite izvedeti vse o zivljenju v Australiji ?

Google vam nudi vse splosne informacije o vremenu, placah, zivljenju v Australiji BREZPLACNO.

Zelite profesionalno oceno vasih moznosti in pogojev za pridobitev vize v kolikor izpolnjujete pogojev od ene najboljsih migracijskih agencij v Australiji ?

Obiscite http://www.migrationplus.com.au za zanesljive in tocne informacije o vseh vizah, pogojih in zakonodaji, ki je trenutno v veljavi.

Ali veste, da je migracijsko svetovanje agencij in posameznikov, ki niso registrirani z MARA (Migration Agents Registration Authority) v Australiji nedovoljeno in kaznivo.

Migracijski strokovnjak mora opraviti podiplomski studij in se nenehno dopolnilno izobrazevati, da zadovolji pogoje registracije, ker se migracijska zakonodaja dnevno spreminja.
Nasveti, ki jih dajejo, morajo biti striktno v skladu s “Code of Practice”, ki si jo lahko natancneje ogledate na spodnjih povezavah.

Please refer to the Consumer Guide https://www.mara.gov.au/media/152338/consumer_guide_english.pdf
Please refer to the Code of Conduct https://www.mara.gov.au/media/95420/Code_of_Conduct_July_2012.pdf

MigrationPlus je ena najuglednejsih agencij v Australiji in prav gotovo ne najcenejsa.

Kot lahko preberete v vecini forumov, so napacne odlocitve pri izbiri agencije oz vize lahko zivljensko pogubne in prav gotovo zelo drage. Drzava vam ne povrne stroskov vize, v kolikor je vasa vloga nepravilna ali zavrnjena. Sama pridobitev vize tudi ne pomeni “Happy for ever after”.

Vecina nasih strank je urejanje problemov, ki jih povzrocijo neregistrirani svetovalci, v koliko je to sploh mogoce. Tudi ce je viza podeljena in se kasneje ugotovi, da so navedeni podatki v vasi vlogi niso bili pravilni ne glede na vaso krivdo oz., da jo je izpolnil vas nekvalificirani svetovalec, je viza lahko preklicana in vam je prepovedano zaprositi za novo vizo ali stalno prebivalisce do 10 let.

Migration Plus vam ponuja “Complimentary” assessment – strank, ki ne izpolnjujejo kriterijev za vizo ne sprejemamo – zavedajte se, da vam nihce ne more garantirati, da bo viza odobrena, ker o tem odloca le Oddelek za priseljevanje Avstralske vlade, ter da razlogov za zavnitev vase vloge ni potrebno navesti.

Nasa spletna stran vam ponuja veliko brezplacnih in pravilnih nasvetov v zvezi z migracijo kot tudi potrebnem znanju anglescine, online tecajev anglescine ( ki je pogoj za vecino viz), postopkih za pridobitev potrebnih strokovnih ocen vasih izobrazb in delovnih izkusenj ter iskanja zaposlitve.

V kolikor se odlocite za usluge Migration Plus, vam v paketu storitev nudimo tudi overitev vseh originalov ter uradnih prevodov vseh dokumentov iz slovenscine v anglescino.

Vsi strokovni sodelavci Migration Plus smo registrirani migracijski svetovalci, pravniki in ugledni strokovnjaki ter clani Migracijskega Instituta Australije.

Lep pozdrav
Mene pa zanima kaj točno lahko delam v Nemčiji kot zdravstveni tehnik,katero izobrazbo mi tam prizanjo?

V nemciji, Franciji, Angliji je okrog 5% brezposelnih. To je prienblizno 3 miljone po drzavi.Kljub temu je Dela dovolj toda To so v vecini posla ,ki jih domaci nocejo delat.Pobiras ostanke toda zate je to bolje kot nic v sloveniji, a ne?
Bolje tic v kletki kot jata na drevesu.ha ha …
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close