Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala selitev v tujino-kaj vas žene?

selitev v tujino-kaj vas žene?

Dragi Za Britisa
Glej to,glej to,! tako je treba,bravo, sem vedel da nisem popolnoma izgubil slovensko mentaliteto, da me niso anglezi uspeli totalno spremenit, o ne, mi smo trde glave mi ta pravi slovenci. Jas vas poznam. Naj zivi slovenija za vecno,amen …opla kaj sem pa rekel. OK priznam anglezi so me prepricali da je bog.
Ti pa hoces resnico brez olepsavanja, mmm… me spravljas v zadrego malce na tem podrocju prijatelj je pac tezko “olepsati” moje prejsnje izjave da slovenci med slovenci slovimo kot najvecje pizde v tujini.Bom moral resno poseci v moj besedni zaklad.da najdem kaj bolj primernega.. hej mogoce mi ti lahko pomagas, a !?
LP Britishman

Britishman, nama so vlomili 3 leta nazaj v stanovanje. Bila je cela banda lopovov, ki so jih cez par mesecev ujeli. Lopovi so celo priznali, da so ukradli xy stvari iz najinega stanovanja. Vse skupaj v vrednosti 4000 eur. Mislis, da sva dobila kaj nazaj. Nic, ker jim nihce ni nicesar mogel, ker so bili ilegalci. se iz zapora so jih spustili haha. Od takrat tudi jaz sovrazim vse, kar je malo obarvanega, ceprav ironicno, sem tudi jaz priseljenka. Mojo kolegico, ki je “obarvana” , stranke redno zajebavajo v sluzbi. Prav tako je trg dela izredno diskriminatoren. V agencijah imajo poleg tvojega imena se oznako, ki pove, katere rase si. Torej tujec dobi zelo zelo zelo tezko malo boljso sluzbo. Tako kot mi Slovenci gledamo navzdol na jugice, tako ostali svet gleda na nas. za njih smo revni vzhodnjaki, se vedno obstaja navidezna zelezna zavesa.
No, ja, jaz se s tem ne obremenjujem, ker sem obkrozena z ljudmi, ki so me sprejeli in me imajo resnicno radi, ne glede na poreklo.

Draga Tujka123
Ja saj to ni res,et tu Tujka! Sem vedel da imam prav,sem vedel,sem vedel tralala…..si naredila moj dan! Sem vedel da se vsi nekaj pretvarjate in koncno sem vas nekaj uspel izvabit na dan in kmalu boste vsi sledili namrec po srcu smo vsi slovenci vec kot manj enaki. Si ni za pomagat to nam je v krvi. and I LOVE YOU ALL. Trenutek moram prekiniti mislim da maja pecenka v roru je redy, se vidimo po kosilu. E tako kje smo bili? aha Mi je zal da tebe so morali oropati da si spoznala kaksni so cigani in tu imam primeren pregovor: ” ni treba jest dreka da ves kaksen ima okus” Policija nima prostora za vse kriminalce pa jih spustijo,imas prav.Norce tudi pravijo da se bolje rehabilitirajo med nami haha. Da pa nekdo ki ima ustaljeno zivljenje kot vecina ljudi ga kaj poserje, bodo pa pridrveli s helikopterji in vsem mogocim da te aretirajo.
Tu ti dam en nasvet ki se ga jas drzim, sedaj ko si bolj zaupava. Ne zaupaj nikomur!
LP Brit

To je namenjeno vsem ki nameravate v tujino
Danes je vsa tujina,razen albanije, prenasicena z ljudmi ki iscejo boljse zivljenje drugod. Tu je primer:
1) slovenec s placo 500-800 zivi v lepi dezeli med planinami, prijatelji in mirom,ptice letijo
2) azijec s placo5-10 zivi do vratu v dreku in mrlici vsepovsod, krogle letijo
Jas sem slovenec in imam rad cisto in sem siguren da vi tudi. In vsi imamo skupno vrlino, smo rasisti. Mi je zelo zal toda pridruzil se bos tem ljudem ki jih ne trpis in ne bos dobrodosel ne tem ne drugim.Edino ce imas posebno sposobnost, drugace ti ne bo boljse v tujini kot doma.Pravzaprav poznam se kar precej ljudi v sloveniji in vsi imajo hise ,sluzbe,avto, dopuste, vikende itd pa se jamrajo,in se kako.Vprasanje je kdaj je zadost. Kaj je spodobno zivljenje za slovenca?V sloveniji ti prijatelji pomagajo zgradit hiso.Tu ti nehce ne bo pomagal,verjemi mi.
V angliji povprecna hisa stane okrog £200000 v tem so vkljucene na tisoce hisv vrednosti £5000 -20000na severu kjer ni sluzb. V Londonski periferiji je povprecje £330000-430000. toda za to ceno bos mogoce nasel luknjo v azijski cetrti pa se tam je vec. Kako bos ti spravil tak denar skupaj. Sedaj banke se pufa ne dajejo vec.
Vprasaj kar ces sem poln nesvetov…. a ..oj.. bodi vljuden!

Dragi FP
Ali FP stoji za Fucking Prick.Ne ne verjamem toda resno FP.Jas ti ne zamerim ker ne sovrazim slovencev.Tudi ne sovrazim ostale rase le nocem z njimi ziveti. Jas sem prisel v anglijo da zivim z anglezi.Briga mene kaj je v aziji, naj zivijo v miru. Tiste slovence ki se poznam v sloveniji so fajn ljudje in komaj cakam da se spet vidimo letos ko pridem na dopust in popijemo pivo ali dva ,tri..itd. in to so zame slovenci kot si jih jas zamisljam. Imas pa prav da sem kupil hiso tu v UK Zapufal se pa nisem nikoli ,nikoli niti za sto din.To so bili casi ko je navaden clovek lahko to naredil ce se znajdes v pravi situaciji v pravem casu.Ce pomislim nazaj se cudim sam sebi kako u redu sem igral moje karte zivljenja , do sedaj seveda. Mogoce moja najvecja odlocitev sele pride.Ali res priporocas albanijo za mojo nujno mozgansko operacijo???
ps: ce sem te uzalil se opravicujem jas ne jemljem zivljenja tako resno,zaljivke raje sparam za cigane,smo prijatelji,ja?LP Britishman

Meni je ratalo cisto vseeno kaj si ti zelis. Na sreco si ze star tako da te ne bomo morali brati se dolgo.
Meni se gre za to da pomagam ljudem – z nasveti; v prvi vrsti slovencem, tebi se gre pa za tvojo rit pa ce zato propade cel svet. Zato ker si sebicen do konca!! Fucking Prick ja ja haha, ce te ze zanima naj bo tako, pa v bistvu ni vazno.

]Gdo te pa sili da moje citas to je samo za slovence.Ne vidim pa nobenih novih na tem forumu izgleda da tvojih nasvetov noben vec noce.

Dragi Slovenec
Jas sem zbezal iz komunizma ne is slovenije.in ce bo mogoce se bom vrnil z dobro penzijo v zepu.Danes pa ni razloga saj bezijo iz demokracije v demokracijo. Najgrse jih je poslusat kako simfajo pizde nazadovolne.In potem ko so ze enkrat v tujini je nenadoma vse urejeno in bodocnost zasigurana,stanovanje,sluzba,solanje itd V resnici se pa pridruzijo ostalim priseljencem v njihovih smrdljivih predmestjih, ker samo tam si lahko spogajo pajzel.Po moje pol jih pride nazaj z repom med nogami.
LP Britishman

Rasisti? Jaz že nisem rasist. A če ti črnci, al pa cigani niso všeč si pa že rasist. Jaz črnce čist rad gledam ampak na Tv in v afriki.

Jaz tudi mislim, da boš na tujem, Uk, uspel samo če se že v startu preseliš v višji sloj. Če se poročiš, če greš tja,Uk, službeno, imaš že v osnovi v žepu stanovanje in službo, človeka dostojno, potem pa po slučaju dogodkov ostaneš tam.

Če prideš na tuje in štartaš skupaj s tarumenimi, ki še na wc ne znajo sedet, boš pač tretiran kot oni.

britishman in za britiša
zakaj si vidva enostavno ne ustvarita vajine lastne teme kjer bosta lahko po mili volji pluvala po čemerkoli bosta želela..nam ostalim pa ne vsiljujta svojega mnenja..

Zato islaen ker ljudje njunega kova enostavno uživajo v svojih nesramnostih!

Britishman in za Britisa:

S svojimi rasisticnimi pripombami res nista za nikamor.

Britishman: Govori zase, ne pa za vse ostale ok?!
Jaz sem se pred petimi leti preselila v Avstralijo in sem danes tudi avstralski drzavljan. Ja, zivim svoje sanje. Lani sem kupila svoje stanovanje, na severnih plazah Sydneya, 300m od plaze… (idi na Google in zgooglaj ali je to predmestje za priseljence ali pa eden izmed prestiznih predelov Sydneya). Imam super sluzbo in kariero v marketingu. Potujem veliko – v Sloveniji sem bila 5 krat v zadnjih petih letih, Bali, Fiji, Havaji, Nova Zelandija… Ja, mislim,da mi gre veliko bolje kot bi mi slo v Sloveniji in se vracam sigurno ne. Bom pa vedno ponosna Slovenka in se rada vracala na pocitnice obiskat druzino in sorodnike.
Dejstvo pa je, da so eni na teh forumih naivni in mislijo, da se med cedi, kar se ne. Avstralija postaja ena izmed najdrazjih drzav, ze zdavnaj je Sydney prekosil London, Tokyo in Paris po cenah nepremicnin, hrane, javnega prevoza in tako dalje. A kljub temu se da lepo ziveti, a rabis dobro sluzbo…

Britishman, ti si pa ocitno en zelo zafrostriran begunec in imas svoje probleme kje pac zivis… A pusti nam mladim veselje do dolgodivscin in potovanj…

Hi realOz
Skoda da nisem videl ta tvoj clenek najpreje.O avstraliji nisem niti komentiral, ce me spomin ne vara,razen na splosno. Po angliji je koker ces mladih australcev posebno so kelnerji v pubih.Vem da v avstralijo ne prides brez potrebnih kvalifikacij in vsaka ti cast.Veliko hvalis svoje sposobnosti skoda da nisi sposobna zadrzat osebnih zaljivk.

Britishman,najprej se nauči sploh pisati pravilno slovensko,potem se pa oglašaj! Kaj pa počneš(če sploh si v U.K.?) Kopaš jarke? Koliko razredov O.Š. sploh imaš? Slabo mi je,ko prebiram tvoje izjave po raznih forumih! Od kod si se vzel nesrečnik,zagrenjeni…..pa še kaj bi se lahko dodalo!

hey britishman(al mogoče kak drugače),a rabjo v U.K. kaj folka za jarke kopat? bi ti namreč pomagal…..ha ha…..

clovek vam opisuje zivljenje v angliji kot ga sam vidi in nobenga od vas ne zali.
tu ga pa zalite njega osebno.
je dosti bolj kulturen kot vi tuki ki se imate za neke kulturne ljudi.
se vam ne zdi zanimivo da v trenu oka posljete slovenca jarke kopat, za crnca al pa cigana al pa tarumenega se vam pa zdi pa to zaljivo ljudje bozji kaj je z vami?
se vam ne zdi logicno da slabo slovensko pise ker je ze 50 let v angliji?

Še en “prijatelj”od britishmana al si celo kar sam osebno?
Tole bi rekel najprej si preberi vse njegove ali mogoče svoje poste! če je to odziv normalnega človeka,no potem pa jaz rabim možgansko operacijo! In popolnoma nič nima opraviti z bivanjem v tujini,karakter je karakter pa če bivaš 100 let na Aljaski-ni opravičila!

Srcna kultura
Daj mi samo en odgovor prosim: katerega bi poslal jarke kopat Slovenca ali cigana?

Naše tajkune(to so gospodje v kravatah),ki so pokradli pol slovenije in zaradi katerih danes trpi pošten,delaven človek! Te bi poslal kopat jarke in to zelo globoke. Če pa že govorite o ciganih(ne vem koga imate v mislih),jaz zagotovo te “naše gospode”,ki so nedotakljivi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close