Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala selitev v tujino-kaj vas žene?

selitev v tujino-kaj vas žene?

Tamsyn2,

če bo vse po sreči čez eno leto (cca. junija/julija 2012). želim vam srečno preselitev!

Ka111 nekaj cez £26k
Tukaj si lahko izracunas sam: http://www.thesalarycalculator.co.uk/

Sanjski moz,sanjska zaposlitev,sanjsko zivljenje itd meni se zdi da je cas da se zbudis draga moja.

RADEK ali naj recem Lenko
Vec berem vec spoznavam kaksni zaguljeni ljudje slovenci ste, namrec ni cudno da se ne druzite v tujini,ste slabsi kot zidi, ali pa cigani, z razliko da cigani in zidi vsaj drzijo skupaj. V tem forumu so tipi ki prezijo na zrtve kot pajki v mrezah.Raje bi zaupal zidu kot slovencu pravijo izseljenci po evropi. Samo gledate da koga iskoristite. Izogibaj se slovencu ki ti nudi pomoc ker , sodec po samemsebi,vesste kaksne egoisticne in sebicne pizde ste. To gre za te pizde ki vodijo ta webside Ne verjamem da bo to objavljeno ker ta forum je pod kontrolo,po moje je Lenko the jew.
PS
V slucaju da to ni objavljeno bo dokaz in to ni nazadnje da si slisal od mene.

POZOR VSEM KI NAMERAVATE VEN
Presnji clanek ima namen sprovocirat tipe ki se skrivajo za imeni v tem forumu in se oproscam nedolznim. Bomo videli ce bodo prilezli ipod kamna kjer se skrivajo.Dam vam en nasvet nedolzni slovenci.:Poisci informacije od oblasti doticne dezele a nikdar, nikdar slovenske firme ki tam operira ali pa v sloveniji,te bodo orenk ofernazili, saj zaradi takih ste se odlocili za tujino, ali ne. To so zidovske firme kajti slovenski slovenec ne bi nikdar uspel ustvarit take mreze in. po moje veste kaksni so zidi!?Zavedaj se da vse te drzave imajo ogromno zologo informacij glede emigracije in je vse zastonj. Ko si koncno tam pa si najdi katerekoli prijatelje razen slovence, na splosno receno.Izogibaj se tudi tujih firm ki nudijo pomoc doma cetudi so priporocene od slovenskih oblasti ker je vse podkupljeno. Tudi, in posebno, se izogibaj agentom ki ponujajo stanovanja posebno v angliji se nikdar nisem slisal podobne guljufije, pa to je neverjetno kej se spomnejo da vas oskubijo.En mesec za naprej in en mesec garancije ce si najdes sobo ali apertma v hisi landlorda to je norma v angliji ne rabis nobenih papirjev.Zacni tako in kasneje si najdes kakor ti pase, enostavno.
LP pa brez zamere in srecno pot

Britishman, oprosti, nisem Lenko, bi pa bil vesel, če bi bil. Se mi pa vedno bolj zdi, po tvojih izjavah, da si samo nestrpen slovencelj, ki sedi nekje na kmetiji na gorenskem, in je star 30 let, skrajno nesposoben in razočaran. Predvidevam, da si tudi samski.
LP Radek.

Aha si izgubil svoj cool, ej Rat !?.Oprosti, sem malo skrajsal tvoje ime, rat, treba sparat na gorenskem, Ceprav bi bil kar ponosen gorencan, na zalost nimas prav raty. Ce hoces vedet kdo sem mi ti povej gdo si ti, in kako imas toliko casa da sedis ze leta za racunalnikom .in dajes nasvete pod pretvezo da se pripravljas(oprosti izrazu kot bolan srat,) da nekam potujes medtem pa previdno manipuliras ljudi v doloceno smer s finto, ces ce je za tebe dobro jetudi zame (jas stavim na Lenko)kar je takoj ocividno, toda za dokaze se mi res ne da studirat vsega.tega cvekanja in lazi in nimam casa, gdo bo pa krave futral..Upam da mi posteni bralci verjamejo,zakaj?Sem sele drugi dan na tem website nikdar ne bom svetoval nikomer naj se obrne na privatne ustanove v slo ali tujini. To je dokaz da nisem podkupljen od tipov kot je Tony Lenko.
Nekaj novega pa sedaj verjamem in to je da se slovenija potaplja pod tezo podgan v njej.

To je moj tretji dan da se javljam na tem forumu , verjetno zato ker pada dez tu angliji, malo pa zato ker me malo pece vest da sem mogoce bil malo prevec kriticen do vas rojakev. Toda vec berem vec sem preprican da kaksni izredni primerki v resnici ste, smo slovenci.Veliko vas noce niti povedati kje ste v tujini ker nocete deliti svojega uspeha,propada z rojaki.Ja, nimam drugega izraza kot da smo totalne pizde. Ne vem zakaj smo tako zaguljen narod, mora biti radi nase zgodovine saj smo vedno bili hlapci drugih narodov in imamo genijsko ustaljeno mentaliteto, reveza priti do kontrole.Tada se ne upostevam med tiste ki ki se bahajo z avtomobili itd kar mi je posebno ogabno.Kaj delate slovenci v tujini je slab vtis, kar je isto kot ostali priseljenci.

Dragi Britishman, ves da si nesramen. Jaz sem zunaj ze dobra 4 leta. Nihce me se nikoli ni nikamor poslal in nihce me ne gleda zviska, vsi me imajo radi, imam svoje zivljenje, prijatelje, druzino in sluzbo. In ves kaj, star si, betezen in zatezen. Namesto, da jim privoscis sreco, lajas na njih. Naj sami poskusijo in ce ne gre, gres pac nazaj v Sloland. V cem je torej tvoj problem?

Britishman, poglej in preberi še enkrat komentar tujkatujka123.
Če te zanima, sem sam v SLO, veliko časa pa preživim v Avstriji in Nemčiji.
Sprejemajo me pa vedeno lepo, delam za svoje podjetje… in bi lahko živel in delal (oziroma imel firmo) tako v A kot v D. Če bi prebral kak moj post, bi ugotovil, da me zanima morebitna selitev v AUS ali NZ, ki pa je zaenkrat ne bomo naredili.
Prosim te, da se skultiviraš, in nam Slovencem v tujini ne delaš sramote.
Radek.

Problem je ker si ‘nekateri’ domisljajo da placuje prispevke za ‘slovenske brezdelneze’ v VB. Za ostale ni problem, angleske, somalijske, pakistanske ipd. Ampak ko je govora o Slovencih pa nastane problem. Ker mi ce ze moramo priti v tujino potem lahko samo dajemo – kot dajemo lopovom na oblasti v Sloveniji; ne pa da uizivamo ugodnosti kot drugi narodi. Vse lepo in prav. Ampak da sploh lahko uzivas kaksne ugodnosti kot je bilo ze veckrat napisano, moras delati lep cas. Pa se takrat ko bos rabil pomoc bo vprasanje ce ti bojo dali za golo prezivetje. Tako da ti slovenci dajejo svoj doprinos ze s tem ko placujejo davke. Ce pa bi kdaj slucajno potrebovali pomoc potem mislim da jim pripada toliko kot se za vsak primer doloci.

Druga stvar je vtis v druzbi ki naj bi ga slovenci naredili, in posledicna misljenja drugih o nas.
Mislim da ‘nekatere’ moti to da se bo ime slovenec ‘sciganiziralo’ in potem ne bomo vec mogli veselo razlagati kako pa mi prihajamo iz druge Svice kjer se cedita mleko in med. Zato nocejo videti slovencev v svojem okrozju. Ironicno je posledica tudi to da se ne bi potem moremo druziti z drugimi slovenci. Ironicno zato ker se stalno trobi in ponavlja da se slovenci ne druzi-jo/mo.
Kako pa naj se druzimo npr. ce nas je 1000 v 60 mil. drzavi, in v vecini primerov na velikih razdaljah?
Moje misljenje je bilo vedno tako da ce srecam slovenca, super, ampak ni pa vselej logicno da bom iskal ljudi naokoli samo zato ker so slovenci. Pac celo zivljenje sem bil s slovenci doma tako da jim dobro poznam. Zdaj lahko izkoristim-o priloznost in spoznamo druge in drugacne ljudi in navade.

Veliko govora je tudi o pomoci. Eno je da pomagas nekomu drugo pa da solis pamet. In tocno slednje nekateri tukaj pocnejo. Takih normalen clovek niti noce poslusati kaj sele da bi se druzil z njimi. Pomoc z nasveti je pa ravno tako vredna kot prakticna pomoc. Eno brez drugega ne gre.
Ce bodo nasi nasveti nekaterim slovencem v pomoc in si bodo posledicno na racun tega uredili zivljenje v tujini bo to super in vsi predsodki bodo tako zanemarjeni.
Lahko pa da se bo pa se nasel cas za druzenje ker nas bo vec zunaj.

O tem kaksna je pa trenutna situacija doma, pa samo v razmislek; kaj ti pomaga ce je Slovenija relativno bogata drzava, ze res v primerjavi z drzavami 3. sveta, ampak ko imas placo 600-800 eur, za prezivetje pa rabis 1000 ti je to slaba uteha…

Draga Tujka123
Zakaj ne poves kje zivis jas zivim v angliji. ze vec kot 40 let.Kot sem ze povedal moja zena je anglezinja tri otroci so anglezi poroceni z anglezi itd noben ne govori slovensko.Jas sem se vkljucil v zivljenje tukaj kolikor je pac mogoce.Zato se ne primerjaj z menoj, ker se blizu ne prides. Celo zivjenje delam z anglezi v angleskih firmah in v tem casu imel prijatelje is raznih ras poleg angezev .Ponovil sem vse ispite za angleske in jih nekaj tudi dodal Torej daj mi malo kredita da vem kaj govorim ko recem da dobesedno vsi tudi crni britanci sovrazijo priseljance sedaj ker.Anglija je sedaj polna,priloznost je zamujena, nisi povabljen.Ta naval na UK na milijone je povzrocil na tisoce britancev brez posla.belih in crnih.Na primer moj primer.Sem vstopil v penzijo 15 let zgodaj in odprl privatno obrt to v Londonu.Imel sem toliko posla da je telefon zvonil ves cas sem lahko izbiral koga sprejmem.Ce je bilo vec kot 5km dalec sem odklonil. Ko so se odprle meje vzhodnim drzav in so fantje navalili je kmalu telefon zvonil manj in manj.Niso bili konkurenca po sposobnosti temvec ker so bili pripravljeni delat za pol ali manj.Prosim ne mi oporekat glede tega je vse documintirano.Zame je bil cas da sem popokal in se odselil na dezelo, otok na jugu anglije, kjer je moj sosed anglez.To ni zato ker obozavam angleze, se zdalec ne, tada izbral sem anglijo da zivim z anglezi, in ne s cigani,bilo to s angleskimi,slovenskimi ali kitajskimi. Anglez ti ne bo nikdar rekel v obraz rasisticno opombo toda mislil bo drugace.Ko so med svojimi povedo resnico in jas sem bil tam nestetokrat.Ne vem zakaj je nekaterim tako tezko to razumeti.” Ja mene imajo vsi radi “pravis Zamisli si sebe v slo z majhno placo vzdrzujes svojo druzino, pa pride tujec ki bo delal za pol place in najemejo njega na tvoje mesto v tvoji dezeli. Prav to delate drugim kaksno pravico mislite da imate. Tvoje opravicilo je da tudi ti imas prvico do dobrega zivljenja zakaj bi ga imeli samo eni. To je res toda ne uniciti enga drugega med procesom posebno ne mojega pizde pofukane!!!! oprost,mi je kr uslo se nisem mogel zadrzat a vids do kam me prterate…..Zakaj pa nate Tujka nihce dol ne gleda je pa mogoce zato ker si ti najvisja od vseh pizd.
Tujka tujka en dva tri ti si pizda da je ni. OPPS…Ze spet se nisem mogel pomagat
LPxxxpa brez zamere

Britishman, ti si bolan. Preklinjaš kot da si ti en cigo, ne pa vsi okrog tebe. Koliko si star, po podatkih, ki si navedel preko 60. Namesto, da bi užival v penzionu, lajaš po forumih kot ranjen pes.
Fuj , sram te bodi cigo balkanski.

Hi Sasu
Resnica prizadene ,kaj ne. Gdaj sva pa midva krave skup pasla?Pri nas se vika!
Mister Britishman zate

Dragi Britishman, jaz ne delam za pol manjso placo, temvec za enako kot moji kolegi 😉 Sluzbo sem dobila, ker znam stvari, ki jih avtohtoni ne znajo itd 😉 In ja, sem pozitivna oseba in ja, vsi me imajo radi in me obcudujejo, ker sem od vecine novodoslih tujcev prilezla najvisje! In tudi jaz sem v drzavi, ki poka po sivih glede priseljencev, ampak meni se na zunaj ne vidi, da sem tujka. Jaz sem z vsemi prijazna in to dobim v zameno.
Ce si sel pa 15 let predcasno v penzijo, si si pa cisto sam kriv, danes se dela do 65. leta. In ne krivit drugih, da zasluzis manj, to pomeni, da le nisi tako sposoben kot sam mislis da si.

Lep vecer ti zelim se naprej in upam, da te ne zadane kap, ko se tako razburjas!

Draga tujka 123 saj je prav date imajo vsi radi saj te imam jas tudi vedno vec. lepo se obnasi pa bova postala celo prilatelja. Kdo je pa rekel da sem odstopil s polovicno penzijo to bi bila pa res slaba poteza. Okrog Leta 1997 je imela anglija krizo posebono v drzavnem sectorju kjer so morali prisparat dolocene miljone in so ponudili vsem ki hocejo prostovolno istopit iz zaposlitve eno letno placo in delavno dobo do 65 ki ti bi drugace manjkala ter penzija se izplacuje takoj. Ali se mislis da sem nesposoben? 15 let preje in polno penzijsko dobo in to je bila moja privatna drzavna garantirana penzija ki smo jo dodatno prostvolnjno placevali .In po 65 dobivam se normalno drzavno penzijo.To je bila edinstvena ponudba v zgodovini anglije in ena najboljsih potez ki sem jih naredil v mojem zivljenju to se ne bo ponovila kmalu ce sploh gdaj. Ti svetujem da si osiguras dobro privatno penzijo in pazi da je garantirana od drzave ker bankirji in privatniki tukaj tudi radi kam zbezijo s tvojo penzijo.
LP

Britishman, torej si delal v “javni upravi”? Super sluzba. Jaz sem 2 leti delala v drzzavni upravi, sedaj sem v gospodarstvu, razlika v nacinu dela je ocitna. Sem pa na zacetku svoje kariere, tako da ne vem, kako bo s penzijo. Sedaj ze zelijo dvigniti leta za upokojitev iz 65 na 66 let 😉
Kaj zelim se povedati je to, da so nama pred par meseci menjali okna, seveda v podjetju sami poljaki. Narejeno je povrsno in znotraj izgleda kar grdo, tako da nikoli vec. Smo se ljudje, ki cenimo kakovostno ponudbo in izvedbo. Tujce najdes predvsem v gradbenistvu, delih na cesti, gostinstvu, itd. Se pravi, da delajo tisto, cesar tukajsnji ljudje ne zelijo, tako da se mi ne zdi, da bi komurkoli odzirali delo.

Britishman ti si bolan. Kdo tebi kaj odzira parazit najvecji? Nasluzil si si funtov ko so bili 3x ce ne 5x bolj vredni kot danes!!! verjetno si tudi z lahkoto zgradil bajto v Sloveniji poleg tega da si kupil hiso po ugodnih obrestnih merah v Angliji??! ker danes je za en k****, in se in se bi lahko nasteval.
In zdaj ljudem govoris da ostanejo doma, tebe bi morali eksportirat in to v Albanijo da ti operirajo te bolane mozgane.

Se opravicujem, ampak prevec je pa prevec.

z veseljem berem britišmena, ker čutim da edini orisuje resnično življenje v tujini, UK, in to brez olepševanja

britišmen, napiši kaj več, kako angleži vidijo nas slovence, pa nič ne olepšuj

lep pozdrav na otok

Draga Tujka123
After all izgleda da imava vec skupnega kot je prvotno kazalo.Se malo pa bova oba odrihala po ciganih.Mene so razjezili doloceni komentarji nekaterih, pa pustimo to, vsekakor se opravicujem.Jas imam tudi slabe izkusnje s poljaki.Unicili so moj biznis,na sreco sem imel svojih10-15 let predno so navalili iz zahoda(east) z ruske strani mislim reci. Ironicno, firma ki nas je selila je bila a vsi so bili poljaki in nimam pritozbe.Toda vem do je druga stvar ko pride do strokovnih uslug. Tada kot slisim se vracajo,so si kupili svoj avto v katerem so spali in zivotarili se nekaj casa dokler jih ni ustavila policija ter jim zaplenila se tisti avto ker so brez zavarovanja ali road taxe.Ja pa bos rekla da je na tisoce anglezev brez zavarovanja na cestah anglije,kaj pa oni!! zakaj ne omenjas njih. Zato ker je treba samo en sorojak “in the news” da smo potem vsi isti, posebno ce je naredu kaj slabega, saj ves “blato se prime”.Sovrazim pa vse enako ki se vozijo okrog brez zavarovanja, ker ce se en tak zaleti vate ali ti v njega bos vedno ti placal. Statistika pravi da eden v petih voznikov na cestah nima kar je predpisano po zakonu, ni zakonit.
Imam prijatelja domacin tu na otoku s katerim lovimo ribe . En vecer, moski gremo lovit ribe, zene pa na klepet s prijateljicami.Tako je njegova zena sla na obisk en vecer in jo prijateljica odpelje nazaj domv, par km dalec.Pa se en pijan mulc zaleti v njih. Prijateljeva.zena je trpela poskodbe v vratu ni mogla delat nekaj casa. Ko je terjala poskodbe se je iskazalo da noben ni bil
zavarovan. Nevem tocno kako se je koncalo toda tisti prijatelj se ni nikdar vec pojavil.
LP Britishman

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close