Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala selitev v tujino-kaj vas žene?

selitev v tujino-kaj vas žene?

Jaz bi sel rad spat pa ne morem radi tebe Neslovenec, dokler ne vem kdo si in od kod ne morem spati…daj povej no.

pozdravljeni vsi

Jas sem ze stari pol Francoz pol Slovenec zakaj Slovenec 18 let Italjan 1 leto Fr 45 let
To kar me zadeva kadar berem – kako je tezko delavcu v Sloveniji ziveti z 400-500 eu
tukaj placa delavca je pa duplo ali dvojno to zavisi ce smo Srbi ali Slovenci .okoli 1100eu
to kar je pa treba vedeti tudi da je zivljenje vec kot dvakrat drazje kot v Sloveniji
To pomeni ce si sam bos ze tezko z malo placo prezivel .Bom vas spomnil
da je ze treba polovico tega denarja za stanovanje + elektriko + vodo pa stroske
avta ce imas nesreco ga imeti .Kaj ti ostaja prav zaprav za hrano pa je dvesto
eu .Cim pa druzino imas recimo srednjo druzinico 2 otroka pa imas okoli 200
eu dokladov za stanovanje in 170 eu za otroske doklade toda zdaj pas ste ze 4
ob mizi na tej mali placici in to zameni da je se tezje zelo tezje …To kar pomeni da bi zivel
priblizno manj skromno pa je treba da zasluzis– okoli 2000eu place
ali pa delata oba da uspeta dobiti okoli 2500eu place kot delavca v tovarnah
. z tem ze bolje zivite pa ne v Parizu ker tam ena sobica pod strehu na 8 nadstopju
kosta 850 eu to kar pomeni ce v Parizu delas pa moras stanovati ZUNAJ –kadar
pravim zunaj to je 80 km zunaj Pariza da bi znova lahko najdo eno stanovanje
okoli 550-700 Eu Seveda ce delata oba pa vam je treba 2 avta in dvojne stroske zato ..
cim pa otroci pridejo pa je zena najveckrat doma zabita z ceblji =otroci
in znova vsi zelo slabo zivimo z eno samo placo ..Zato francija pa ti bo
lahko boljsa ce delas v podjetju v katerem bos veliko ur napravil -namesto
35 ur na teden pa ti bo treba da boljse zivis delati 45 ur .v tem primeru pa bo ze bolje slo
pa tudi ce imas eno dobro kvalifikacijo kjer je dosti dela in delavci te stroke
so redki in dobro placani …Seveda za tiste kateri so solanje imeli in uspeli dobiti delo
v njihovi specialiteti ti pa bojo bolj dobro zasluzili kot drugi .dvojno ce ne trikrat vec
kot delavci –samo tezko pa je bolj zaradi françohcine .in konkurence drugih =francozov
Pozdravljeni in ne zamisljate si da je tujina takole lepa vec grenkih slin pozremo kot doma

Žene me golo preživetje. Tukaj vse težje živim, priložnosti za zaslužek skorajda ni, če pa so, pa predolgo čakam na izplačilo. Položnice prihajajo, jaz pa nimam od kje vzet. To je najpomembnejši razlog, so pa seveda tudi drugi, od neurejenega sistema naprej.

AMEN !

Pozdravljeni

v mojem primeru sem tukaj v Francijo odsel z eno cisto malo kvalifikacijo kovinarja ter tudi zivel nekaj casa sam 30 mesecev potem pa me je ze prva babnica za vrat zgrabla pa me k zupniku vlekla
–rekla mi bos da sem jo tudi iskal –recimo da sem bil na pol zrtva ker se mi je zadelo da to prehitro gre .

to pa ni vazno v moyem odgovoru –kar je vazno da se sporazumemo za denar med slovenci v tujini
in met temi kateri so se tam ustali in se zmeraj za ubogaze jemljejo …

Pa racunajmo — tukaj v franciji imamo sreco da postoji ena baza ali temelj ki place regulira …

se pravi 1prva najmanjsa bazicna placa v Franciji je pa 1100 euros

vse druge place pa so regulirane po stopinjah poklic po poklicu in stopinja po stopinji to so pa so
KOEFICIENTI ..

jas kot strojnicar kovino strugar sem imel najvecji koeficient tega poklica po 3 letih dela v franciji …

to kar pomeni da ce to na danasnjo vredo denarja prenessem danes bi bil placan 1800euros do 2000 euro

Kam hocem priti ???

to pa je da primerimo zdaj stroske in place v sloveniji ..

mislim da pri vas en kovinostrugar tretje kategorije ne zasluzi manj kot 1200–1500 euro

koliko pa zdaj potrebujemo za zivljenje v franciji ..???

stanovanje =dnevna soba wc copalnica kuninjca ter soba to je stanovanje samca

to pa kosta v okolici lyona (ne v lyonu tam pa 2x) 450- 550 euro ..mesecno tu gori se
dodamo stanovanjske stroske za ciscenje bloka uporabo za to vode elekrike na hodnikih etc

to pa povprecno kosta 60 euros mesecno .

potem vzami pa se najetev mesecno za elektriko 35 euros za vsaka tri meseca

“” dodajmo najetev za vodo to je okoli 10 euro mesecno

” “” najetev za mestni plin okoli 15 euro

za uporabo pa bos imel za samca 60 euro elektrike
“””””””””””””””””””””””””””” 30 euro vode
“””””””””””””””””””””””””””” “”””””””””””20 “” plina
to vsaki mesec tudi

potem pa pride gretje stanovanja da nebi racun placevali naenkrat pa

to vecinoma placujemo mesecno tudi racunajte okoli 60 euro mesecno

napravimo racun in vzamimo srednjo ceno =500 za stanovanje
60 ciscenje etc

vsi najemi mesecni Elektr ,voda plin 60 euros

uporaba teh treh stvari 100 euro

po racunu pridemo na ……………………………..720 euro mesecno

do sedaj imas stanovanje -skromno pravico da spis —da se grejes ter osvetis in operes

nisi se jedel nic –nisi se kupil vozilni list za celi mesec da na delo gres ali placeval mesecno malega avta da te opelje treba mu je benzina poprave itd za kartico ti je treba 120 euro mesecno

za avto vse stroske najmanj trikrat vec se pravi 360 mesecno ..nebom ti razlagal zakaj bos ze sama najdla malo ti pomagam da z avtom na delo gres ti je ze treba najmanj 120 euro benzina to je srednja cena mesecno (bil je ze zaracunan v 360 euro notri ok..
ce pa iimas delo za drugim ovinkom pusti ga v garazi ..

ze smo na 840 euro vsak mesec (se vedno smo lacni ——- da se samec ohrani pa mu je potrebno
okoli 300 do stiristo euro z tem pa nisi lacen ce kuhas ti brez gostilne ali fast wood ..

ce pa imas mleko in suhi kruh rad pa lahko prezivis z 200 euro samo mesa pa ne poznas …

kot vidis smo ze ves denar porabili ce imamo najmanjo bazicno placo se pravi 1100 euro

niti ene boljse socialne nismo se placali -tukaj placa samo 60% tega kar zapravis in komaj 10% za operacije ali zobozdravnika . se pravi da bi bil na 100 % ti je treba med 60-120 euro dodatne placati ..

z tem zakjucimo ce imas stanovanje vse stroske jelo in avtobus bos komaj mesec zastukal

pa ti bos lahko socialno placal ce pa avto imas pa se pozavarovati in zdraviti ne mores ..

kar pomeni da z bazicno placo ti zivaris … ce imas okoli 2000 tisoc pa ze gre –lahko dodas se 150 eu za boljse stanovanje in ti ostaja denarja za zabavo izlete dopuste kino in restauracije itd ..

ce sta pa dvojica pa ti pomnozis vse stroske uporabe x2 (najemi mesecni in gretje pa ostanejo isti )
za dve osebi —-to pa kar bo se bolj menjalo pa je hrana to pa je treba pomnoziti x 1.8

z eno srednjo ali visjo placo se znajdemo se ce pa je to ena sama 1100 euro pa ti zelo zelo slabo zivis in za mesom cez prste gledas …

Cim pa otroke imamo pa je bolje da dojencke damo na cuvanje k babnicam in nam socialna 300
euro mesecno povrne ce zena dela tudi …v tem primeru namesto da leta gubis za pokojnino pa si vseeno penzijo zasluzis– cetudi je treba okoli 300 euro da vv svoj vzep posegnes za babnico varovalko da dodas po socialni . potem pa ti ali en drugi avto se ali pa vozno kartico placevati ..

pa ti vseeno ko si vse stroske odbil najmanj pol ostane da bi druzina bolje zivela in malo dopusta imela …ce pa hoces kupiti kupiti stanovanje recimo malo hisico in cisto malo terena pa ti je potrebno da vzames en puf na trideset let da odkupis kaj okoli 230->300 tisoc eu se pravi mesecno bos placal med 1200 do 1500 euro za tvoj puf se pravi dvojno kar te stanovanje kosta –ta denar pa ni cez okno vrzen samo ce do kraja vzdrzis in svoj puf placas …..seveda ob 20 letih bos bolje zasluzil zaradi inflacije to te nebo toliko prizadelo kot od zacetka ..Takole zdaj pa imate vse podatke samo kar smo pozabili reci da ti je treba 200-300 euro vec za otroci za stanovanje ter vse uporabe ter jelo pa pomnozi cez tri x3
ALI SE VAM SE VEDNO ZDI DA NEKJE TAM DALEC MED CURI

Potem pa ni cudno, da se toliko Francozov seli Nemcijo delat.

Pozdravljeni pa oprostite da sele zdaj vidim te post -mail
pa vam zares dam pravico po vasem odgovoru tej svinji brit
on si ze zamislja da je on bolj Anglez kot anglezi in da novi
izseljenci sploh nebi smeli iti v Anglijo ,zato ker je gospod brit
se tam naselil in ga tole moti da se neki drugi pridejo .
cela GB mu je negova in to bi skoraj on odlocil gdo ali ne
bi se tam lahko naselil ..to kar pa mi prav ni blo vsec pa je
njegovo preklinjanje ..Pa sem skromen ker to pa je se
hujse ker je ravno na tebe navezano ..Prav si mu odgovorila
ker tale svinja ki si dovoli da takole zenskam govori pa je
vreden da ga kura brcne ..( to pa je ljubljansko grozilo hi hi )
On se tak vaznega vzame da se niti se ni opazil da je to en
alkoholicar brez nobenene izrazbe in kulture nevem katere vrste
blondinke isskodrane pa je lahko z brit spala — ce je to res ji je
veckrat na bruh moralo biti ker ljudje qui so takole brezobrazni
so zares tezki za dnevno prenasanje.. jas pa vam iskreno
cestitam za vse vase uspehe in samo mirno nadaljujte v svojem
poklicu –ce ste na delovnem mestu srecni pa boste tudi v vasi druzini zivijo lovrenc

DAVCNA UPRAVA R SLOVENIJE!

CE GRESTE V ANGLIJO PA PRINESITE Z SEBOJ –BEGON –TO JE SPRIC ZA MUHE KAFARJE

MRAVLJE IN DRUGO MRHOVINO PA TO TUDI DELUJE ZA BRITICHMANE KAR CELO FLASO MU

V GOBEC SPRAZNITE TO MU BO DOBRO DELO STARA CRKETINA PIJANA

Hi Sasu
Resnica prizadene ,kaj ne. Gdaj sva pa midva krave skup pasla?Pri nas se vika!
Mister Britishman zate[/quote

ZA KOGA SE TI JEMLJES SVINJA TUDI OSEL TE NEBI POSRAL TAK TI SMRDIS CIGO

SLUŽBA ali LJUBEZEN

Zelite izvedeti vse o zivljenju v Australiji ?

Google vam nudi vse splosne informacije o vremenu, placah, zivljenju v Australiji BREZPLACNO.

Zelite profesionalno oceno vasih moznosti in pogojev za pridobitev vize v kolikor izpolnjujete pogojev od ene najboljsih migracijskih agencij v Australiji ?

Obiscite http://www.migrationplus.com.au za zanesljive in tocne informacije o vseh vizah, pogojih in zakonodaji, ki je trenutno v veljavi.

Ali veste, da je migracijsko svetovanje agencij in posameznikov, ki niso registrirani z MARA (Migration Agents Registration Authority) v Australiji nedovoljeno in kaznivo.

Migracijski strokovnjak mora opraviti podiplomski studij in se nenehno dopolnilno izobrazevati, da zadovolji pogoje registracije, ker se migracijska zakonodaja dnevno spreminja.
Nasveti, ki jih dajejo, morajo biti striktno v skladu s “Code of Practice”, ki si jo lahko natancneje ogledate na spodnjih povezavah.

Please refer to the Consumer Guide https://www.mara.gov.au/media/152338/consumer_guide_english.pdf
Please refer to the Code of Conduct https://www.mara.gov.au/media/95420/Code_of_Conduct_July_2012.pdf

MigrationPlus je ena najuglednejsih agencij v Australiji in prav gotovo ne najcenejsa.

Kot lahko preberete v vecini forumov, so napacne odlocitve pri izbiri agencije oz vize lahko zivljensko pogubne in prav gotovo zelo drage. Drzava vam ne povrne stroskov vize, v kolikor je vasa vloga nepravilna ali zavrnjena. Sama pridobitev vize tudi ne pomeni “Happy for ever after”.

Vecina nasih strank je urejanje problemov, ki jih povzrocijo neregistrirani svetovalci, v koliko je to sploh mogoce. Tudi ce je viza podeljena in se kasneje ugotovi, da so navedeni podatki v vasi vlogi niso bili pravilni ne glede na vaso krivdo oz., da jo je izpolnil vas nekvalificirani svetovalec, je viza lahko preklicana in vam je prepovedano zaprositi za novo vizo ali stalno prebivalisce do 10 let.

Migration Plus vam ponuja “Complimentary” assessment – strank, ki ne izpolnjujejo kriterijev za vizo ne sprejemamo – zavedajte se, da vam nihce ne more garantirati, da bo viza odobrena, ker o tem odloca le Oddelek za priseljevanje Avstralske vlade, ter da razlogov za zavnitev vase vloge ni potrebno navesti.

Nasa spletna stran vam ponuja veliko brezplacnih in pravilnih nasvetov v zvezi z migracijo kot tudi potrebnem znanju anglescine, online tecajev anglescine ( ki je pogoj za vecino viz), postopkih za pridobitev potrebnih strokovnih ocen vasih izobrazb in delovnih izkusenj ter iskanja zaposlitve.

V kolikor se odlocite za usluge Migration Plus, vam v paketu storitev nudimo tudi overitev vseh originalov ter uradnih prevodov vseh dokumentov iz slovenscine v anglescino.

Vsi strokovni sodelavci Migration Plus smo registrirani migracijski svetovalci, pravniki in ugledni strokovnjaki ter clani Migracijskega Instituta Australije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close