selitev v tujino-kaj vas žene?
Smatram da odgovor je slovenec, s kravato ali brez. Slovenija je demokracija sedaj, ce se vam ne dopade vlada lahko volis za drugo isto kot tu v UK. Korupcija je pa posod ista. Cigan pa imenujem predvsem ne bele rase neizobrazenih ljudi ki se ilegalno valijo z vseh koncev sveta v evropo. Ne reci mi da jih imate v sloveniji radi! Tam se svojih juznih bratov ne marate.
Eno je res – ti Britishman ne maras nikogar.
Zalostna Velika Britanija ki te je sprejela, ‘ubogega komunisticnega beguncka’…
Ko bi samo vedeli kaksen poln predsodkov nestrpen rasist si. Zdaj samo cakam da prilimas svojo sliko; obrito glavo in tetovaze z vsemi znanimi simboli? Kar priznaj…
Pa pojdi ti v Slovenijo ko jo tako hvalis – kot sam pravis zdaj ni vec komunizma.
Ne, ne bos? Se mi je kar zdelo. Usta imas vecja kot najvecja greznica in to je to.
Dragi FP
Sem upal da sva midva opravila FP tada se primes kot drek na podplatu.Ja imas prav,ne maram ciganov in ne maram tujine, nemaram tebe, In ce nimas nic proti komaj cakam, da se moje obveznosti v UK koncajo, da se lahko vrnem v mojo lepo, novo , demokraticno slovenijo z dobro penzijo v zepu in bancnim racunom.Upam, da do takrat se bos uspel pridruziti svojim ljubim ciganom nekje, cim dalje od slovenije. .Ce pa hoces videt moj tatu kiss my arse.OK
LP Britishman
Za G.Britishmana!
Brala sem vaše poste,lepo,da ste uspeli v U.K.,si ustvariti svoje življenje! Čestitam! Ampak res ne razumem zakaj tako neprijazno pristopate do ljudi tukaj na forumu,ki si želijo iti v tujino?Vprašajte se kako,bi se vi počutili takrat ( 40 let nazaj),ko ste tudi na nek način si želeli ustvariti boljše življenje v tujini ker ste vedeli,da v Slo ni prihodnosti bilo za vas? kako bi vi odreagirali takrat,če bi vas nekdo takole napadal,samo zaradi dejstva,da si želite oditi?
Razumem,da vas jezi dejstvo,da priseljenci,imigranti…itd domačinom dejansko na nek način “odžirajo” kruh,ampak tudi vi ste bili nekoč v taki situaciji?!Priseljenec,imigrant….ali ste se vprašali,kje bi bili danes oz.kako bi bilo takrat,če bi vam tujina zaprla vrata?Oziroma vas zmerjala z cigani…itd
Veste Britishman verjamem,da vam ni bilo lahko v mladosti verjetno je bila zelo trnava(kot mnogo v tistih časih) in ravno zato bi človek od vas pričakoval več razumevanja nas mlajše generacije,ki bi si tudi želela kaj ustvariti med tem našim bivanjem tukaj na zemlji,ne pa da delaš,pa nič nimaš,živiš kar tako od danes do jutri brez upanja v neko svetlo prihodnost,saj ne rečem,da stradam ali mi česa primanjkuje(še ne!),hvalabogu,ampak sem človek,ki zre v daljavo ne samo v bližino.In kaj vidim? Žal v Slo ne kaj dosti,verjamem,da je kriza bolj ali manj povsod,toda življenjski standard je pa verjetno vseeno drugačen pri vas v U.K. kot pa tukaj. Ali sploh veste kakšna pokojnina bi vas čakala v Slo?! če bi tukaj delali vse življenje verjetno bolj borna(razen,če si na ne vem kakšnem položaju),delavci po tovarnah imajo od 400-600 Eur plače,pokojnina pa je socialna 300-400 Eur,stroški pa segajo do 1000 Eur na mesec(položnice,hrana),moja mama ima za 30 let del.dobe 350 Eur pokojnine-potem vam je lahko vse jasno,znanci in sorodniki,ki so bili zaposleni v tujini pa prihajajo v Slo mali bogataši,pa čeprav so bili v tujini delavci..Zato čisto razumem ljudi,ki si želijo v tujino.
Pa lep pozdrav!
V tistih casih so rabili ljudi, danes jih pa ne. Takrat so rekli hvala da si prisel danes pa pojdi domov. Mislim da sem s tem povedal vse.
LP Brit…
Britishman, vse lepo in prav, vendar se vcasih sprasujem, kaksno pravico imava ti in jaz sovraziti priseljence, ce sva tudi sama ena od njih.
Meni so najbolj smesni priseljenci, ki so tu ze nekaj casa in se poistovetijo z domacini in dostikrat scasoma postanejo hudi rasisti, npr. priseljenci iz ex-Yu, Italije, Grcije, ki so trumoma prihajali v 50. in 60. letih so sedaj zelo glasni, ko prihajajo priseljenci iz Afrike in Bliznjega vzhoda.
Kako lahko sploh ljudi okarakteriziramo po tem, s kje so? Ali smo vsi Slovenci enaki?
Jaz rasizma ne priznavam, nisem nic vec in nic manj kot so Avstralci, Anglezi, Somalijci, Srilancani. Brezdelne, zaplankane in tupe ljudi pa najdes v vsaki drzavi na svetu. Ravno tako kot razgledane, razumne, sprejemajoce. Mi Slovenci smo pa dalec prevec judgemental (se ne spomnim lepe slovenske besede).
Pa se to, cedalje bolj opazam, da ljudje, ki pravijo, da so drugi ljudje do njih rasisti, sami rasisti do drugih (npr. kitajska Malezijka, ki pravi, da so Avstralci rasisti, je sama rasist do indijskih Malezijcev, itd). Ali kot mi Slovenci s svojo poniznostjo pred zahodom in nestrpnostjo do ex-Yu.
rs: polni predsodkov je prevod. Oz. nova enota je kar ‘polni Britishmenov’; 1 Britishman, 2 Britishmena itd.
Se pa strinjam, da je smesno je gledati nasega starega beguncka kako se smesi in se ima za angleza, ko bi ga vecina anglezev sama najraje poslala domov – po njegovem. Ampak ne, on je domac! Morali bi posneti film po njemu. Predloge za scenarij so dobrodosle.
V resnici pa velike razlike pa najdes ze med samimi anglezi ki so npr. z juga in tistimi severnejsimi ki se ne marajo, da skotov ne omenjam. Mi smo jim dalec dol na lestvici, ce so sploh kdaj slisali za nas. Samo kaj ko eni iz Slovenije tega ocitno ne vedo.
Vas zanima delo ali študij ali poslovna priložnost v Avstraliji, Novi Zelandiji ali Filipinih? Več informacij dobite pri podjetju Global Migration Consultants, Gold Coast,QLD s predstavniško pisarno v Ljubljani, Pokličite +386 (0)40 424 819 ali pošljite vprašanja: [email protected]
Obveščamo tudi vse zainteresirane ki jih zanima delo, študij ali poslovne priložnosti v Avstraliji, da bo podjetje Global Migration Consultants organizirali informativna srečanja in predavanja v mesecu septembru in oktobru (točni datumi in lokacije bodo prijavljenim sporočene naknadno, glede na število prijavljenih). Prijave in rezervacije s kontaktnimi podatki in tel. številko za udeležbo sprejemamo na e-mail: [email protected].
Global Migration Consultats
FP
Ce se gdo pretvarja da je nekaj drugega kot je , si to ti FP,kot poznavalec anglije, ko govoris da se anglezi z razlicnih strani anglije med seboj sovrazijo.Zakaj se ti enkrat ne vkljucis v eno tako debato in simfaj z ostalimi, in to ne s prijatelji temvec na primer z ljudnmi ki jih srecas v Pubu.
Jaz osebno sem pa kar ponosen da sem slovenec, je pa res da sem se sramoval jugoslavije in nigdar rekel(ce ni bilo mus) da sem jugoslovan, in hvala bogu, da je slovenija postala samostojna drzava in se mi ni treba vec izogibat vprasanja.Je tudi res da vecina anglezev ne ve kje je slovenija, vedno te opredelijo med slovake ali ruse in ce hoces biti vluden jim moras omenit jugoslavijo pa si spet v dreku, in to dobesedno. Ja jugoslavija nam se vedno daje slab vtis v tujini zato je najbolje da reces da si iz evrope,ostalo jih pa ne briga dokler ne spoznas ljudi bolje.Slovenci kot sam pravis smo dalec dol na lestvici in jaz to vem bolj kot mnogi zato mojo nacionalnost ne rezglasam brez potrebe, in to svetujen tudi ostalim.Ceprav sem sprejel anglesko drzavljansvo s tem nisem postal anglez,in to si zabij v glavo FP tada sem postal british drzavljan,british in daj mir nehaj ga srat z anglezom.OK
Britishman, poves, da je Slovenija zraven Italije in Avstrije, pa bodo sigurno vedeli in ti Jugoslavije sploh ne bo treba omenjat. Tudi sama zivim v tujini in ce me kdo vprasa iz kje sem, jim tako razlozim, pa ne rabim nic dodatno pojasnjevat. Italija vsi vejo, kje je, problem resen.
swj
Ja, to je ena varianta ki jo tudi uporabljam.
Britishman—-ti si Luzer z big L—— Jaz pa samo seljak ,e jebi ga…
Seljak
Jaz nimam nic proti hrvatom,srbom ali bosancem toda proti tistim ki se pretvarjajo da so slovenci, kot kiora,seljak, ki se sramujejo kaj so.
Pozdrav vsem skupaj! 🙂
Dolgo že razmišljam o selitvi v tujino, predvsem v Belgijo, pa me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje, kam naj se obrnem glede dela in kako in kje naj začnem? :S Lahko mi pišete tudi na mail [email protected]
za vsak odgovor, ki mi bo v pomoč, bom resnično hvaležna 🙂
Kam v Belgijo? Walonija, Flandrija, Bruselj. Jaz sem v Flandriji.
Okolica Bruslja, če je možno, konec koncev mi je pa vseeno kater del 🙂
Za Bruselj ti ne znam pomagat. V Belgiji so “3 drzave”.
mhm, ja kako je pa pri tebi? sej meni je načeloma vseeno, sam pač edino Bruselj poznam 😀
Ker je v tujini tako lepo, želimo spoznati tudi tujino in ne le Slovenijo. Življenje je kratko, treba ga je izkoristiti, kar vključuje, da poleg Slovenije spoznaš tudi druge države, ne le kulturnih znamenitosti največjih mest, ampak tudi kaj globljega… Za to pa je potreben čas in 3 meseci, kolikor jih je na voljo (3 mesece lahko bivaš v mnogih državah brez vizuma, samo s potnim listom) marsikdaj preprosto niso dovolj, če se želiš vsaj za nekaj časa vključiti v življenje v drugi državi in zadihati z domačini.
Forum je zaprt za komentiranje.