Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Selitev v Nico, Francijo

Selitev v Nico, Francijo

Nemčija, Francija, Anglija so sigurno bolj na udaru, večja mesta sploh. Nikjer v Slo ni niti približno toliko možnosti za teroristični napad. Ni nujno, da je to ravno Onek. Tudi LJ ima zanemarljive možnosti v primerjavi z Berlinom, Munchnom, Kolnom, Parizom, Marseillem, Nico…Londonom ipd.[/quote]

Vse je statistika. A kljub bistveno manjši statistični verjetnosti je nekatere ljudi nečesa strah. nečesa, kar se jim bo zgodilo z bistveno večjo verjetnostjo, pa pač ne.
In (hvala bogu), je verjetnost, da boš (kjerkoli na svetu) žrtev terorističnega napada je nizka, zelo nizka, zanemarljiva. Manjša, kot da vate udari strela in te ubije (pred leti menda primer na Škofjeloškem polju). Mnogo, mnogo manjša, kot da greš jutri k zdravniku, ki bo ugotovil raka v končnem stadiju in ti oceni še 2 tedna življenja.
In ja, Tudi za teroristični napad v Lj je izredno malo možnosti – a tudi ni enaka 0. London ~ 9 mil, Lj ~ 300.000. Torej je v Londonu vsaj 30x večja verjetnost za kakršenkoli dogodek kot v Lj. In tudi v Londonu je verjetno nekaj tisočkrat večja verjetnost, da te “zbije” nepreviden voznik, kot da se zgodi karkoli povezanega z terorizmom.
A “zdrava pamet” je izgleda čedalje redkejša naravna dobrina.[/quote]

Tvoja statiskika ima slabe vhodne podatke. Morala bi upoštevati še najmanj število nervoznih migrantov, ampak ta realnost tebi ne diši.

Joj joj joj, kakšni komentarji. Nevem no, tole napihovanje kaj se bo zgodilo, kje ,kdaj. Jaz ti želim srečo, če bi imela jaz možnost bi že zdavnaj šla. Sonce, morje, sicer malo bolj ‘ zabavljaško življenje’ ampak vpliv le tega je odvisn od posameznika . Razni komentarji te bodo le še zmedli, pa faušija slovenčkov….

Živela v Nici, ne bi se nikoli vrnila nazaj. Zvečer kot ženska ne upaš hoditi okoli (pa sem živelja v “boljšem” delu), ko greš iz glavnih cest je umazano, drek psov po cestah vsepovsod, na splošno francozi kar vržejo na tla in ne v koše. Klima je super, ljudje so tudi ok, vendar pa meni osebno ni odtehtalo okolja. Okoli Nice so super mesteca, kjer bi zelo raje živela. Tudi kopala se nisem niti enkrat v Nici, morje je umazano, obala umazana – vedno šla v Cannes ali drugam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close