Selitev v Nico, Francijo
No, ni ravno v neposredni bližini (dobrih 200km), a po drugi strani dovolj blizu za kaj takega, sigurno.
Strela redko udari dvakrat na isto mesto.
V zaledju Nice je kup priijetnih malih mestec. Klima je ugodna, zime prijetne. Služba, kot praviš, bi bila ok, plača tudi. Če daš na tehtnico, je še vedno več prednosti kot slabosti. Jaz bi šla takoj iz zatohle Slovenije, če nič drugega, ti odpre duha.
Ne nakladej v Londonu je za teroristični napad vsaj miljonkrat večrja kot v LJ, ker v Londonu je na miiljone muslimanov.
A si ta mesecd že pobral svojo drago najemnino?[/quote]
No, za statistiko je jasno, da o njej nimaš pojma, pa imej vsaj pojem o moji “najemnini”. Da, ta mesec sem jo že “pokasiral”. Upam da si sedaj “blažen”, ko imaš še ta drobec informacije.[/quote]
Glede statistike se strinjam nimaš pojma. glede najemnine pa je previsoka za tvoje rođake.
No, za statistiko je jasno, da o njej nimaš pojma, pa imej vsaj pojem o moji “najemnini”. Da, ta mesec sem jo že “pokasiral”. Upam da si sedaj “blažen”, ko imaš še ta drobec informacije.[/quote]
Glede statistike se strinjam nimaš pojma. glede najemnine pa je previsoka za tvoje rođake.[/quote]
Daj, odpri novo temo “najemnina mentalne sirote”! Kot je videti o temi veš veliko, pa boš lahko s somišljeniki malce podebatiral o tem. Če boš potreboval kakšne dodatne informacije pa ti bom morda celo pomagal – izgleda da te to osrečuje, jaz pa sem človek, ki z veseljem pomagam 🙂
No, ni ravno v neposredni bližini (dobrih 200km), a po drugi strani dovolj blizu za kaj takega, sigurno.[/quote]
To me pa spominja na prastaro šalo:
…..
….
….
Pri nas pa ženske rodijo skozi usta!
??????
Ah, no, meter gor ali dol.
Vse je statistika. A kljub bistveno manjši statistični verjetnosti je nekatere ljudi nečesa strah. nečesa, kar se jim bo zgodilo z bistveno večjo verjetnostjo, pa pač ne.
In (hvala bogu), je verjetnost, da boš (kjerkoli na svetu) žrtev terorističnega napada je nizka, zelo nizka, zanemarljiva. Manjša, kot da vate udari strela in te ubije (pred leti menda primer na Škofjeloškem polju). Mnogo, mnogo manjša, kot da greš jutri k zdravniku, ki bo ugotovil raka v končnem stadiju in ti oceni še 2 tedna življenja.
In ja, Tudi za teroristični napad v Lj je izredno malo možnosti – a tudi ni enaka 0. London ~ 9 mil, Lj ~ 300.000. Torej je v Londonu vsaj 30x večja verjetnost za kakršenkoli dogodek kot v Lj. In tudi v Londonu je verjetno nekaj tisočkrat večja verjetnost, da te “zbije” nepreviden voznik, kot da se zgodi karkoli povezanega z terorizmom.
A “zdrava pamet” je izgleda čedalje redkejša naravna dobrina.[/quote]
Ne nakladej v Londonu je za teroristični napad vsaj miljonkrat večrja kot v LJ, ker v Londonu je na miiljone muslimanov.
Sigurno neprimerno večja verjetnost. Muslimanov je v Londonu ogromno.
Sigurno neprimerno večja verjetnost. Muslimanov je v Londonu ogromno.[/quote]
Ker imaš to za dejstvo, boš gotovo z lahkoto navedel podatke, recimo treh mest, ki potrjujejo to korelacijo (% muslimanov v mestu z pogostostjo terorističnih napadov v npr. zadnjih 10-ih letih) ?! (osebno sicer menim, da tu ni nobene korelacije oz. je (zopet “hvala bogu”) premalo podatkov za tako statistiko.
Enako po Nemčiji, po velikih mestih sploh. Jih je Angelca prijazno naselila.
Ker imaš to za dejstvo, boš gotovo z lahkoto navedel podatke, recimo treh mest, ki potrjujejo to korelacijo (% muslimanov v mestu z pogostostjo terorističnih napadov v npr. zadnjih 10-ih letih) ?! (osebno sicer menim, da tu ni nobene korelacije oz. je (zopet “hvala bogu”) premalo podatkov za tako statistiko.[/quote]
Ker imaš to za dejstvo, boš gotovo z lahkoto navedel podatke, recimo treh mest, ki potrjujejo to korelacijo (% muslimanov v mestu z pogostostjo terorističnih napadov v npr. zadnjih 10-ih letih) ?! (osebno sicer menim, da tu ni nobene korelacije oz. je (zopet “hvala bogu”) premalo podatkov za tako statistiko.[/quote]
Leytonstone Tube station stabbing a ‘terrorist incident’
Mentalna sirota ti si prav en Sorošev puppet koliko ti plačuje na mesec ?
Se mi zdiš pogumna in realna oseba, tudi precej iznajdljiva.
Mislim, da si se v sebi že odločila. Bolj pa boš spraševala naokoli, bolj boš zmedena. Odsvetovali ti bodo itak tisti, ki sami niso prilagodljivi in so neodločni.
Punca, izkoristi možnost, ker ti bo kasneje žal. Nazaj pa itak še vedno lahko prideš, saj to veš, kajne?
Nisi napisala, koliko si stara, si samska, imaš družino? To vse igra vlogo pri taki odločitvi.
Grozno, kakšni odgovori. Ali ste vsi tako zaplankani in se držite samo v tej dolini šentflorjanski? Bog ne daj pokukati mali iz svojega zapečka. Kdo ve, kakšne vse nevarnosti se skrivajo tam zunaj…
Avtorica, če si odprtega duha in iznajdljiva, kar pojdi. Se ti bo odprl nov svet. Marsikaj boš spoznala, videla. Nazaj še vedno lahko prideš. Zgodi se ti lahko pa marsikaj povsod po svetu. Tudi doma.
Moje mnenje je, da Francija žal ni varna država res, da je povsod vojska ampak te tudi kmalu ne bo več dokler ne bo spet počilo. Francija je muslimanska država če te to ne moti potem le pojdi.
Odsvetovali ti bodo itak tisti, ki sami niso prilagodljivi in so neodločni.
[/quote
Najbrž vprašanja in odgovorov niste dobro razumeli. Avtorica sprašuje za osebno mnenje uporabnike foruma. In ljudje s(m)o ji odgovorili, zakaj bi se ali se ne bi preselili tja.
Nihče ji ni svetoval ali odsvetoval.
Mapped: Where in the world is safe from terror?
http://www.telegraph.co.uk/travel/maps-and-graphics/Mapped-Terror-threat-around-the-world/
Če si dobro prebrala avtoričino temo, si videla, da sprašuje za naša mnenja. Vsak človek ima svoje mnenje , do katerega ima vso pravico. Pa pride neko pametno one in vse označi za zaplankane?!
Še enkrat, to so naša mnenja. Koliko je za koga kdo zaplankan, nima nobene veze, niti ni tema tega posta.
Ce je druzina, je osnovno vprasanje moznost sluzbe za partnerja. Ce so otroci, bodo sli v solo kot vsi drugi preseljeni in upali na cim bolj do “cefurjev” strpne sosolce. Glede tega mogoce Francija res ni bogve kaj dobra izbira, ker znajo biti tastari nestrpni in to prenasati na otroke.
Kar se varnosti tice, pa se strinjam s Sirotkom. Vsak dan, ko gres v trgovino po kruh, ti preti dosti vecja nevarnost na cesti kot kjerkoli od teroristicnega napada. Pa zaradi tega vecina vseeno ne naroca dostave kruha, ampak gre kar sama ponj.
Ampak seveda se lepse slisi,ce te je strah morskih psov, ceprav krave menda letno pobijejo vec ljudi kot morski psi.
Avtorica, ce je strah pred terorizmom tvoj argument/izgovor, ker ne ves, kako se bos spopadala z domotozjem, ostani pac doma. Saj se cisto lepo in verjetno slisi in nihce od znancev ti ne bo te odlocitve zameril. Tako kot ti nihce ne bo zameril, ce se bojis morskih psov.
Ker ce imas tukaj dobro placano sluzbo, je zivljenje cisto ok in tvoj izgovor za javnost cisto na mestu.
Forum je zaprt za komentiranje.