selitev v kanado (quebec)
Poglejte si sledeči link – to so vaši konkurenti pri pridobitvi vize ali dovoljenja za delo v Kanadi
http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/index.php
Odgovor Dušanu če se še zanimaš za Kanado. Lani sem bila tam,na povabilo naših slovenskih prijateljev,moram reči,da je zelo dobro,da greš mogoče tja vsaj na dopust preden narediš “usodni” korak.Tudi jaz sem bila čisto navdušena nad idejo o selitvi,vendar pa je dejansko potem ko prideš tja realnost drugačna… je zelo lepa in prostrana dežela z mnogo možnostmi, vendar so lansko leto poleti še zaostrili pogoje za pridobitev vize,zakaj?!-zato ker so začeli kanadski delodajalci izkoriščati tujo delovno silo-tam je veliko Južnoameričanov,Azijcev…itd ki lahko dobijo vizo brez problema.Govorila sem z migracijskim odvetnikom tam in je rekel too old…pa sem stara 41….moj poklic ni na listi iskanih poklicev-sem ekonomski tehnik,pa še kaj…sicer bi se še vedno dalo priti verjamem,ampak moraš bit zelo vztrajen in iskati ves čas možnosti….nihče ti ne more pomagati od slovencev tam,ker je sistem takšen,da si moraš najti najprej delodajalca in podpisati pogodbo o delu,šele potem lahko zaprosiš za vizo,oni to imenujejo sponsorship…ni tako kot je bilo 30 ali 40 oz,več let nazaj,ko so šli tja na garantna pisma ..ti časi so minili…tujci tudi nimajo socialnih podpor na račun države.. edina hitra šansa je poroka z kanadskim državljanom.Tam lahko bivaš kot turist brez vize mislim da 6 mesecev(če se prav spomnim),če pa delaš na črno in te dobijo potem si prislužiš izgon iz države za vekomaj in še kazen…Sicer pa kot sem omenila je res lepo tam,naši slovenci s katerimi sem se tam srečala in smo še v kontaktu so si kar dobro postlali ampak je tega že 40 ali več let bivanja tam,vendar pa se stvari tudi tam slabšajo na področju zaposlovanja.Jaz bi kar šla tja,mogoče pa mi nekega dne uspe…bila sem v provinci Ontario.
Pa veliko sreče,predvsem vztrajnosti in iskanja preko neta….
Tu imas nekaj oglasov za montazo gips plosc. – drywall installer
Oglej si nekaj videov na youtube, da se naucis izrazov, potem pa kontaktiraj. Nimas kaj izgubiti. Samo kot vidim v oglasih, place niso ne vem kaj. Seveda, ce enkrat odpres svoj biznis, je pa drugace.
Vilicarka, ki jo poznam, ima place 28.00 na uro. Zenska je priseljenka iz Anglije. Nima nonene izobrazbe, zato res ne vem, zakaj ti ne bi ime moznost, da se kvalificiras.
Pleskarjev je pa kot listja in trave. Veliko je s.p., dosti jih dela na crno, in je kar nekaj podjetij, ki zaposlujejo samo studente, Zato imas kot slikopleskar verjetno manse moznosti.
Oglasi za drywall installer.
Tu preglej vse province (my location – odpre se ti na A)
Pa se o tem vladnem programu si preberi. To je program za ljudi kot si ti, ne vem pa, ce ima tvoj profil prednost. Vtipkaj naslov. Linka ne da, ker je predolg.
Immigrate as a skilled worker through Express Entry (vtipkaj ta stavek – ven ti bo vrglo seznam-pojdi na stran od cic.gov.ca – to je vladna stran in bos dobil najbolj tocne informacije)
To spodaj je tekst s ta prave strani, da bos vedel, da si prav prisel.
We choose skilled immigrants as permanent residents based on their ability to settle in Canada and take part in our economy. There is a new system to manage how people with skilled work experience apply to immigrate to Canada. It is called Express Entry.
Most requested
Express Entry frequently asked questions
Understand the ranking system
Candidate rounds of invitations
Check processing times
Prepare for arrival
How Express Entry works express
To je nadaljevanje. drugi del od 4
Place so bruto na uro. V Kanadi ni dodatka za prevoz (razen v dolocenih redkih posebnih primerih, ko delajo na zelo oddaljenih lokacijah) in ne dodatka za malico in drugih dodatkov.
Forum je zaprt za komentiranje.