selitev v kanado (quebec)
V kratkem nameravam sprožiti postopke za selitev v QC in po pregledovanju internetnih strani imam polno glavo. Na začetku moram pridobiti dovoljenje province QC (quebec skilled worker), šele potem lahko zaprosim za dovoljenje za stalno bivanje v Kanadi. Zanima me, če kdo ve, ali mi to dovoljenje omogoča tudi delo v Kanadi, ali bi morala pridobiti tudi delavno vizo?
Moje drugo vprašanje pa se nanaša na plačilo administrativnih stroškov pri kanadski ambasadi na Dunaju. Podani so natančni podatki o banki, preko katere je potrebno nakazati denar za vse države, razen za Slovenijo. Za nas pa velja tole sporočilo:
If your country of residence is not in the above list, you should pay by financial instrument.
FINANCIAL INSTRUMENT (Canadian dollar certified cheque or money order).
Send a financial instrument in Canadian dollars drawn on a Canadian bank, payable to The Receiver General for Canada, for the exact amount of the fee(s) in the table above.
We will not accept financial instruments drawn on non-Canadian banks or in the wrong amount.
Kje moramo Slovenci opraviti nakazilo? Nič mi ni jasno 🙂 :s
Najlepša hvala za kakršnokoli informacijo.
Miam!Žal nimam odgovora na tvoja vprašanja,me pa zanima sledeče(ker namreč tudi sama razmišljam o delu v kanadi),ali že imaš službo tam urejeno in ali si jo iskala preko interneta? Skratka imaš koga poznanega tam ali greš na blef? Ali greste kot družina? Omenjaš določeno provinco ali imajo trenutno tam potrebe po delavcih?Koliko časa se že ukvarjaš z seltvijo ter iskanjem zaposlitve ?Hvala za odgovore že vnaprej! Želim ti veliko sreče.P.S. moji sosedje so se leta 2008 preselili v Kanado( dva otroka,starša) in ti lahko povem,da so v tem času že prišli do svoje hiše,pa niso bili nobeni bogataši v slo-povprečni ljudje,delavci,tako,da je življenje tam verjetno res bolj prijazno kot v slo…..živijo pa v predmestju Calgarya.
Ja, men se tud zdi krasna priložnost in izkušnja za naprej.
Nimam še službe zagotovljene tam, grem kar na blef, ker imam tam prijatelje in hočem tam živet.
Zivjo, tudi jaz imam tak plan! Sicer sele drugo leto, do marca 2012 sem vezana na Slo, najemna pogodba. Te lahko vprasam koliko si stara in kaksno izobrazbo imas?
Kdaj tocno nameravas it? Preko swap programa, predvidevam da ne?
Aja pa te “skilled workerji”, katere moznosti so potem za zaposlitev? Imam univerzitetno izobrazbo, torej bi se morala verjetno vsega priuciti tam, predvidevam.. Ali kaj ves kako so temu naklonjeni, ali vzemajo samo ze “skilled” ljudi? 🙂
Hvala za odgovor, lahko bi ostali v stikih, clovek res dobi polno glavo od vseh info na netu, mogoce bi skupaj kaj vec nagruntali 🙂
Živjo!
Mogoče bi bilo najboljše, da mi napišeš svoj e-mail naslov, ker na forumu ne nameravam it v podrobnosti…
Jaz se z vsem tem še nisem začela ukvarjat, se pa bom enkrat jeseni. Mislim, da trajajo ti postopki toliko časa, da če bi začela urejat zdaj, bi bilo mogoče do marca 2012 že urejeno. V katero provinco si pa ti želiš?
Imela sem tudi nekaj sprecifičnih vprašanj in so mi bili v veliko pomoč na MZZ, tudi preko kanadskega častnega konzulata.
Da ne boš mislila, da ignoriram… se ti oglasim takoj ko izvem podrobnosti in ko bom dejansko začela delat na tem. Trenutno namreč nimam pojma in se bom z vsem tem začela ukvarjat jeseni.
🙂
LP
Kul kul, sploh ni panike, jaz bi itak sla sele v zacetku leta 2012. Sama se sicer zanimam za Ontario, vseeno pa bi lahko skupaj verjetno hitreje prisle do kaksnih info, ugotovitev 🙂
Sva na vezi, lp!
Ja itak!
No kul, sva na vezi, ne bom pozabila nate 🙂
Enako – no tako, naslednji teden začem urejat vizo za Kanado. Moj fant je Kanadčan in sem vmes enkrat dojela, da lahko vzamem tudi vizo, ki velja pri Family class programu, nisem sploh pričakovala, da zveza “punca&fant” tudi lahko spada v tisto kategorijo, predstavljala sem si, da sem spada samo familija in zakonec oz. izvenzakonski partner. Skratka, on bo moj garantor in upam da se bo vse odvijalo hitro, ker bi se rada čimprej preselila k njemu.
Kakšni so kej plani pri tebi, a si kej gledala??
Lepo se mej!
m.
Zivjo,
tudi jaz imam v planu septembra oditi v kanado, natančneje v Vancouver.
ali rabiš vizo tudi za 3 mesece če greš turistično ke?
rada bi mogoče tudi delala tam, si iščem kakšno malo delo…
LP
Ursa
Če greš turistično tja, ne rabiš nobene vize, imaš avtomatsko 3 mesece dovoljenega bivanja tam. Lahko pa greš samo čez mejo v ZDA in nazaj pa maš spet za naslednje 3 mesece. V tem času si lakho tam poskusiš kaj poiskat, kako gre naprej po uradni poti, boš mogla pa mal po netu pobrskat…
Zagotovo ste kdaj razmišljali o NOVEM začetku v državi, ki vam lahko ponudi VEČ ?
Potem je sedaj pravi čas! Avstralija, Kanada in Nova Zelandija VAS vabijo, v kolikor ste oseba, z bogatimi delovnimi in osebnimi izkušnjami. Morda razpolagate s specialnimi znanji ali visoko izobrazbo, lahko pa ste zgolj oseba, ki pričenja svojo kariero ali pa imate ustaljeno poslovno pot, ki jo želite nadgraditi. Če ste človek, ki želi prejeti pošteno in dobro plačilo, za opravljeno delo, ter ste pripravljeni prispevati k še hitrejšemu gospodarskemu razvoju države; potem imate sedaj priložnost, dobiti celovite informircije o tem, kaj vam nudi Vaša »nova dežela«:
Visok življenjski standard
Odlična zdravstvena oskrba
Velik poslovni potencial
Stabilno gospodarstvo
Odlične zaposlitvene možnosti
Zaščita socialnih in političnih pravic
Vrhunski javni šolski sistem
Vabimo vas tudi na informativni seminar 15.10.2011. Gostili bomo predstavnike iz Avstralije, Nove Zelandije in Filipinov. Več informacij na naši spletni strani:
http://www.migrationoffice.eu/txtl/1/4/sl/domov
in na e-mail: [email protected]
Lep pozdrav,
to leto imam nacrt se preseliti v Kanado, Vancouver! Moj poklic je medicinska sestra in so mi povedali da naj ne bi smela imeti tezav dobiti sluzbe!
Zanima me ce lahko stopimo v kontakt preko emaila in mi malo pomagati s nasveti kako cim prej pridobiti papirje oz kaj vse potrebujem za odohod, oz kam naj se obrnem za vse to?!
Moj email: [email protected]
Lep dan 🙂
Helena
Ravnaj se samo po informacijah, ki jih dobiš na uradni kanadski strani za imigracijo
Na splosno za Aus in Nz itd
Ceprav nisem rojen v GB in kot tak delim mnenje med mnogimi britanci in anglezi da nisem ponosen na vse kar je GB naredila po svetu v preteklosti ali sedaj. Toda ena vrlina je brez oporeke, da dokler bodo anglezi na oblasti v AUS, NZ, USA itd bo tam zakon in svoboda civiliziranega sveta, boljsega kot kjerkoli drugje. Vabim bralce da izrazijo svoje mnenje na to temo, katera drzava je nabolj civilizirana na svetu in katera nacija bi bila boljsa kotV. Britanija. Brez klobasanja prosim! Razlog in dokaz zadosca.
LP
Zivjo Ursa ! ali mi lahko poves, ce si se uspela preseliti v Kanado pred 2 leti ? Ali mi lahko pomagas, tudi jaz bi se rada preselila, hvala ti za odgovor, lp, iz Ljubljane, Gabi
Lepo pozdravljena Helena !
Zanima e, ce si se uspela zaposliti v Kanadi kot medicinska sestra. Jaz bi sla rada tja za 3 mesece, zato iscem nekoga, ki bi mi pomagal z bivanjem. Tej osebi bi pomagala pri hisnih opravilih, hala ti za odgovor,
Gabi, Lj.
Zmerom bolj razmišlam , da bi preseli družino v Kanado.
Zato me zanima , če mi lahko kdo svetuje oz. mi pomaga kake so poti , da bi lahko to izpeljal.
Zelo bi mi prišel bilo kateri kontakt od ljudi , ki živijo tam in so se preselili iz Slovenije v Kanado.
Iščem pa delo na področju Slikopleskarja po domače malarja in montaže gips plošč, vožnje viličarja ali pa delo v kakem skladišču ali tovarni.
Zelo bom hvaležen za bilo katero informacijo ali pomoč.
Hvala
Dušan, preberi si tu po forumih vse kar piše v zvezi s Kanado, tudi starejše informacije.
Morda se še kdo javi in ti svetuje kako in kaj.
Forum je zaprt za komentiranje.