Selitev v drugo občino – praktični nasveti
Spoštovani,
smo mlada druzina in v kratkem se bomo selili v drugo občino. Zato me zanima kaj vse se spremeni, na kaj moram biti pozorna pri selitvi (nekaj sem brala na MDDSZ, vendar ni nič praktičnega)? Vem to, da avtomatično pripadamo pod drug Center za socialno delo (tam kjer imaš stalno prebivališče), osebni zdravnik bo lahko ostal isti kot sedaj (tu menda ni omejitev, je pa nerodno, če se pri bolezni daleč voziš)… ali mi lahko kdo kaj napiše kaj vse se spremeni… Ali je treba na starem naslovu (kjer bodo ostali samo starši) odjaviti število oseb iz gospodinjstva za porabo vode, ki se baje šteje po številu oseb…? Za vrtec se bomo seveda potegovali v novi občini in pogoj je, da imamo tam prijavljeno stalno bivališče, mene pa zanima kaj vse še bo selitev potegnila s seboj, pa na to še nisem pomislila.
Vsak nasvet bo dobrodošel. V kolikor sem se pa vpisala pod neprimeren forum pa me, prosim, preusmerite.
Hvala.
Mogoče že malo pozno-pa vendar. Ko se preseliš, greš na upravno enoto to uredit. Tam dobiš odrezek in jaz sem ga skenirala in po mailu obvestila banko, zavarovalnico (zzzs oni obvestijo, za dodatno zavarovanje moraš sama), fax, vse te kartice ala dm, špar ipd…
Nato mora pa it (v tvojem primeru starši, oz nosilec starega gospodinjstva, če ste bili skupaj v gospodinjstvu) na vse te urade, ala komunala, vovovod… z odrezkom in podpisat izjavo, da vas ni več tam. Če pa ste imeli svoje gospodinjstvo, pa to naredi nosilec vašega gospodnijstva.
Loh sem kaj spustila, to je to česar se jaz spomnim, ko sem menjala gospodinjstvo.
lp