Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala selitev v berlin – delo v proizvodnji?

selitev v berlin – delo v proizvodnji?

Živjo. Ali pozna mogoče kdo koga, ki dela v kaki proizvodnji kot navaden delavec v Berlinu? Zanima me kakšne so plače. Gledam sem neke oglase in za izmensko delo lahko nenese tudi 1300 neto. Vem da to ni kaj dosti večja plača kot pri nas, ko se odbijejo višji stroški, ampak to ni bistveno. Rad bi se preselil v Berlin, zaradi atmosfere mesta in vseh možnosti tam, saj mi je bilo vedno težko it domov ko sem bil tam.

Recimo da grem gor na pamet in sem 1 mesec v hostlu, ali v tem mesecu najdeš zagotovo kako proizvodno delo in pa sobo, ki nanese do 400 evrov največ z vsemi stroški (za stanovanje vem da ni šans brez redne službe zaenkrat, niti me ne zanima). Nemško vem tekoče, imam pa končano samo OŠ. Kljub vsemu se mi zdi zanimivo da je veliko oglasov za delo v proizvodnji v Berlinu na netu, pa me zanima samo, ali je to varljivo oz. tujci sedaj poberejo ta delovna mesta in so oglasi varljivi podobno kot pri nas.

Zdravo, rada bi sla s teboj v Berlin.
Zaradi dela v proizvodnji in delitve stroškov v 2 sobnem stanovanju.
Spanje v lastni sobi.
To mora bit mirni tihi del mesta.
Ta tuj jezik govorim osnovno, nekaj vec pa anglesko.
Pisi mi na : [email protected]

Glej to :

https://de.indeed.com/Flie%C3%9Fband-Jobs-in-Berlin

al vpisi v goole Production line Berlin

Nekaj se bo naslo.

Kaj lahko grem z vama? Evo sem že 3 kandidat. Delal pa sem že enkrat v Nemčiji ampak ne v Berlinu. Znam tekoče nemško.
Tudi sam zelo pogrešam Berlin, to mesto zame vedno pusti pečat. Sem pa velik žurer, zato je zame Berlin raj na zemlji. Upam, da vaju to ne moti?

pusti fb ali telefonsko

Problem je ker skupaj skoraj zagotovo ne bomo dobili stanovanja, ker nihče ne bo mogel pokazat redne zaposlitve oz. tako hitro ne bomo dobili stanovanja kot ga mi rabimo. Tako da jaz računam samo na WG oz sobo trenutno, to se najde.

Nisi mi še odpisal, zakaj? Piši mi mail. Seveda bomo dobili najemniško stanovanje, wg je ok – vsak svojo sobo in 1 kuhinjo, 1 wc, 1 tuš. Pa zame mora bit tihi kraj. Na žur lahko vidva gresta.

Jaz bi raje živel kje blizu centra in pa z osebami enakih starosti, do 30, 35.

Trenutno računam 400 soba, 200-250 hrana, 80 javni prevoz, 13 telefon…ne vem pa kako je z zavarovanjem tam.

vseekor bi ti moralo ostati 400 evrov na koncu meseca, kar je več kot pri nas.

Joj, otroci, raje knjige v roke pa nehat sanjat… Ali pa vsaj realne stroske preverit…

S 1,300€ na mesec v Berlinu komaj prezivis. Normalen WG ni tako lahko najdet. Predvsem pa ne brez sluzbe.Ce nimas pogodbe o zaposlitvi te bo tezko kdo vzel pod streho… Razen ce placas najemnino za celo leto.
Prvo kot prvo si poisci delo. in na podlagi dela si isces stanovanje. Ne da najdes stanovanje in se potem uro in pol vozis v sluzbo…….

400 eur je soba s stroški vred. Brez problema živiš! Plača je 1200 eur neto, z 800 eur pa komot preživiš. Avta ne rabiš. Pa primerjaj to s Slovenijo, kjer imaš 600 ali 800 eur neto, soba ali staovanje pa isto stane. Ni računice, ni primerjave med evropskimi in slovenskimi plačami! Višji standard ima sicer Avstrija, vendar so ljudje bolj zajebani.

Še nisi se preselila v Berlin?Se nista se zmenila z avtorjem?:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close