Selitev v Avstralijo
Hocem it
Ja no pa pejt
Brit
hočem_it
Za pridobitev vize moraš izpolnjevati celo vrsto pogojev:
1. izobrazba (skill seznam),
2. tvoja starost in delovne izkušnje;
3.znanje angleškega jezika oz. opravljen IELTS izpit;
4. sorodniki v Avstraliji so ogromna prednost (če gre za bližnje sorodstvene vezi in če imaš več sorodnikov v Avs. kot doma; pomembno je tudi, kje živijo ti sorodniki…)
Seznam področij “Regional”:
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/regional-growth.htm
Brit & Ed,
ne prepirajta se o nepomembnih stvareh. Življenje je prekratko, da si ga med seboj otežujemo. Če je Ed pripravljen pomagati, super, hvale vredno. Takih je v današnjem času premalo. Kljub vsemu pa lahko tukaj[/url] prav tako najdete veliko uporabnih nasvetov za začetek novega življenja v Avstraliji.
Medek , se strinjam in povej to tistim ki dajejo osebne opazke itd. Predno grem vam dam en dober nasvet. Australija ima dve lastnosti ki jih ne najdes drugje po tropskem svetu. Vreme in demokracija kjer vladajo belci, anglezi. Narava je lepa toda nevarna. Ko gres na piknik malo ven v naravo moras vzet zalogo vode in hrane v primeru da zaides ker se takoj zgubis v puscavi . in umres od zeje. Se gres kopat v morje kjer te caka cela vrsta nevarnosti. No ja kamorkoli se obrnes je nekaj, kace , pajki itd………?! Zame to ni zivljenje.
Ps. To je moje mnenje in ce se nekomu ne dopade ni poblema, vsak po svoje..a ne?drzi debato na nivoju, prosim! hvala lepa.
Lp
Ali mi lahko kdo pove kako je s “študentskim” delom tam, dobil sem info 40 ur na teden, samo ne vem za koliko časa lahko to traja,….
LP
Se mi je zdelo nelogicno da kot student lahko delas 40h na teden kje je cas za studij?Narobe, 40 ur na 14 dni kar je 20 ur na teden in ce se ne drzis tega te vrzejo ven iz australije. Poleg tega moras imeti sredstva da za cas studija krijes vse mozne zdravstvene probleme in druge stroske tako da na kratko povedano v nobenem primeru ne postanes breme avstralskega socialnega sistema . Iz istega razloga moras imeti bonafido zdravsvtveni pregled da sploh dobis vizo.Mene zanima kdo sploh se lahko pride tja?
Lp
Prosim vzemite tole z rezervo. Si ze bil kdaj v Avstraliji, Brit?
Seveda, da ni bil nikoli v Avstraliji zguba. Pametnega se dela pa kot, da bi bil ze najmanj na Luni. Povsod se oglasa bolnik. Vse ve, ker gleda Discovery Channel…
Nekateri vstrajate na ideji da moras vso znanost dozivet osebno da lahko komentiras o zadevi. Ce je tako zakaj sploh studirat v solah, knjigah, medijah itd.Seveda so dolocene stvari, ki jih je treba dozivet toda to ni nasa tema danes. Ceprav nerad , ponavljam slovenski pregovor ki dobro razlozi situacijo: “Ni ti treba jesti drek da ves da smrdi”
Kar se tice australije, ki je se vedno British, je pa tako, da kar se zgodi tam se ve tukaj v GB in vise versa. In to gre za vse anglesko govorece drzave. poleg tega imam tudi zelo dobre osebne vezi s avstralijo, nz in usa. Sicer pa ti ni treba brat moja pisma, ce ti ne pase, ne se silit, saj ves kam lahko gres. a ne?
Lp
Brit,
To, da bi bile v avstraliji stalno novice o UK ni res in jih je zelo, zelo malo. Je pa seveda res, da je Avstralija clanica Commonwealth-a, kakor je tudi res, da je angleska kraljica Elizabeta uradno se vedno vladar Avstralije. Je pa tudi res, da Avstralci sigurno ne marajo prevec Pommy-jev (sploh pa ne bo skoraj nihce izjavil, da je kraljica njihova vladarka ampak si to bolj predstavljajo kot neko tradicijo). No, saj ne marajo prevec tudi nekaterih drugih imigrantskih skupin in so resnicno veliki patrioti (ce bi bili slovenci vsaj pol toliko, bi bilo doma marsikaj drugace). Tisti, ki so se vedno za monarhijo so predvsem starejsa populacija. Kraljica ima tu v Avstraliji svojega predstavnika (avstralca), ki “vlada” tu namesto kraljice (Governer general). Ampak to funkcijo si lahko bolj predstavljate kot nekega predsednika republike brez resnicno velike moci (kot predsednik RS Slovenije). No nekaj moci ta kraljicin predstavnik pa vseeno ima in lahko v izrednih primerih odstavi premierja oz. podeli mandat drugemu premierju (to se je zgodilo enkrat v zgodovini avstralije)…
PS: Tudi tisto tvoje mnenje o samih kaca, strupenih zvereh, puscavah je seveda iz trte zvito. Ce bi bilo to res bi pomrlo ze pol Avstralije. Zgubljajo se po bushu v zadnjem casu pa res predvsem Pommy-ji 🙂
Vladar Avstralije je avstralska kraljica, angleška kraljica pa ne obstaja že od leta 1707. Zadnja angleška kraljica je bila kraljica Anna.
Pojd se srat s tvojo avstralsko kraljico kaj pa klobasas mulc trapast.
Nevem kaj hoces dokazat razen delat se pametnega. Meni ni treba gledat po internetu da ti povem da Zadnja kraljica je samo ena in to je Elizabetha 2. To kar ti pravis australija takrat sploh ni bila na zemljevidu. Sem siguren da nam bos povedal kdaj je australija priznana kot drzava.Sem ze pozabil kaj za vraga je sprozilo to temo?kaj res ni nic bolj interesantnega za diskutirat.
Ne bodi agresiven. Samo povem ti, da titula “angleška kraljica” ali “Kraljica Anglije” že dolgo ne obstaja več. Eliazabeta 2 torej nikdar ni imela tega naslova.
Avstralija pa obstaja od leta 1901, London ji je samostojnost sicer dodelil leta 1931 (Statue of Westminster), a se je Avstralija sama sicer odločila za samostojnost leta 1941 z veljavo od l. 1939.
Leta 1901 ej, pa saj to ni res.No vidis, zdaj pa vemo, in hvala bogu, me je ze skrbel da ne bom mogel spat nocoj
Goodnight..
zdravo, sem nova na forumu in ne želim se ponavljati ampak vpisani podatki za preseljevanje v Avstralijo so stari že skoraj leto dni. Bi pa prosila če mi lahko odgovori nekdo ki ve ali pa mogoče je v Avstraliji na par vprašanj.
sem zaenkrat še dijakinja srednje šole, vendar že celo srednjo šolo delam na različnih delovnih mestih. Pred kratkim pa sem dobila tudi študentsko delo v Sodexo – tu, ker si že dve leti želim oditi v tujino delat, ker so tukaj pri nas v Sloveniji katastrofalne razmere sem prosila mojo šefico če bi mi lahko direktorca napisala priporočilo za v sodexo v sydneyu. zdaj sicer še čakam da mi to napiše ampak me zanima kako je tam. Brala sem na različnih forumih, vendar kar nekaj zadev ne zastopim.
katere dokumente si moram uredit da lahko sploh tam delam
ali mi moj poklic tam še vedno velja
nekako sem si izračunala da moram imeti sabo nekje 3000€ pa me zanima če mi lahko iz vaših izkušenj poveste koliko je realna cifra
kako je v tem času z delom
in koliko stvari se da urediti iz Slovenije.
katero vizo se da dobiti v najkrajšem času da bi lahko tudi služil denar
že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor
LP
Jaz bi se tud zlo rada odselila v tujino in za zmer tam ostala sam zares je full kriza kr nbenga tam ne poznam in to je zares full groznu kr nekam jit kjer nbenga ne poznaš
TIZIAN si bil kej gr v avstraliji kk je tam za delat JZ BI ŠEL DELAT NA FARME ka pa pa tud če je manjša plača le da bi mel MIR pred vsemi tule v tej posrani slo—kk je zdaj z tem vizumom a ga moreš kupit al kk LP
Forum je zaprt za komentiranje.