Najdi forum

Selitev v Avstralijo

Ed
Saj ti tudi ne bos pomagal nikomer. Ce se ne motim si sam rekel da ce nekdo ni zmozen najti informacije na internetu se tudi tam ne bo znajdu. Kar se pa tice prakticne pomoci, na primer bivanje za prvih par dni, jim tudi ne mores dati ker se nisi tam, ali ne? Kaj ali ga bos drzal za rokco vse do australije?Imas prav o Juznjakih oni so drugacni se znajo druzit. Ja Ed, al si dau nekaj skozi, saj si ves zagrenjen, res sovrazis slovenijo, upam da ti uspe emigrirat v australijo. Pa se en nasvet predno gres, jaz nebi kritiziral predvsem Anglezev, ker oni imajo kontrolo tam, ce se ne ves, drugace bos se tam nastradal.
Lp Brit.

Brit pojdi že na obisk v Slovenijo, ker ti je fajhtna zagamana Anglija že načela pamet. Ali pa kupi ženi kake rože in te bo spet mogoče imela rada. Ali pa mogoče organiziraj domačo zabavo, da boš spet vzpostavil stik s svojimi otroci ali pa mogoče vnuki. Povabi soseda na kavo. To, da imajo Pomiji kontrolo tu doli pa ne bo držalo. Povem ti, da vas načeloma pravi Avstralci ne marajo. Tu velja, da ste zahrbtni ter, da se samo pritožujete. To popolnoma opiše prav tebe.

Brit,
sem prej sestavil dolgo besedilo. Pa sem ga raje zbrisal. Ker bi ti preveč stvari argumentiral proti. Zagrenjen?? Zakaj? Jaz sem poln življenja in pričakovanja. Ker sem živ v duši. Pomagaš lahko na več načinov. Verbalno, fizično, psihično
Jaz Grem v Australijo. Novemu boljšemu življenu naproti. (verjamem , da se bo Brit v to zapičil sedaj 🙂 )Ti si pač tam v Angliji , v megli, pa ne vidiš obzorja. Nič hudega, bo že pravi veter zapihal odnekod. In razpihal to tvojo zmoto.
LEP SONČEN DAN
Zdaj pa dosti, in pomagajmo raje drug drugemo, svet bo lepši. Tiste pa , ki ne pomagajo jih pa počasi narod sam izobči.
Verjetno takšni in drugačni Brit-i morajo obstajati , da se naredi ravnovesje. JING-JANG ( pa še kak čang šlang čaj ) Ha, ne zameri sedaj Brit. Ampak našel sem povezavo s tabo, Vel. Bitanijo, tvojim imenom in zakaj tako pišeš.
A ne Brit, ti že veš.
🙂

XXXXXXX
poglej v zgodovino australije, kdo je ta prav avstralec, (takoj za Aboriginals seveda,) Anglez. Pustimo to , ker kar obstoja med Anglezi in ta pravimi Australci danes je stvar zgodovine in to se tebe ne tice.
Ed
Ja ravnovesje , to je ta prav izraz.Moje mnenje je pac dav tujini se zdalec ni tako kot nekateri opisujejo. Nabij dosti tock da se zmazes skozi za katerokoli vizo posteno ali ne, samo da si tam, v PARADIZU. Ker meni je popolnoma vseeno kdo in koliko jih pride v Australijo. To je stvar Australije in australcev. Saj imajo strogo controlo, ce je ze na tem. Noben pa ne omenja da boste vsi zaceli spodaj, in to je isto kot v UK,ZDA,NZ SLO itd. in ni nic posebnega verjemi mi. Radi tega se ni treba razburjat in bit nesramen do mene, kaj ves mogoce imam pa prav.
Lp Brit

No, Angleži oz. bolj natačno, Britanci, nimajo kontrole že od leta 1931 oz. ena zadnja vezi je bila pretrgana leta 1986. Sicer pa sreča, da je bila Avstralija del Britanskega imperija, rajši ne pomislim, kaj bi bilo, če bi Avstralijo kolonizirali kaki Španci ali Portugalci.

A-a-a-a
j-aj-ja-ja. poglej kdo so bili predsedniki (Prime Ministers) v australiji od zacetka pa do danes, vseh 27 bos videl da cisto vsi so britanskega potomstva, izvora ali porekla. Ni niti enega Izaka, Sergeja ali pa Janeza med njimi. Ko sem rekel da so v kontroli nisem mislil reci uradno, temvec neuradno za kulisami kot se rece. Vse anglesko govorece drzave so del britanije, se strinjas s tem. Posebno australija kjer vecina se vedno prizna Britansko monarhijo za glavo skupnega bogastva, ki so ga nekdaj osvojili.Torej kdo je v vecini tam? Ne verjamem da Sergej ali pa australski Janez podpirata GB monarhijo
Lp Brit.

Nimajo nobenga Janeza v vladi, imajo pa Tanyo
http://en.wikipedia.org/wiki/Tanya_Plibersek

Jaz sem rekel prime minister ne eden od minestrov.Nekdo ki ije v kontroli drzave, to ni isto. Zakaj ne priznas da so vsi 27 prime ministri britanskega porekla, in potem lahko omenis Tanyo Plibersek da ji je uspelo priti do ministra vlade, bravo Tanya(Tanja)
Lp.

Zanima me kaj je v primeru če enega od modulov opraviš 5.5 pri IELTS izpitu? Namreč reševal sem academic level, skupna ocena je 6 samo eden izmed modulov je 5.5, je kaj možnosti za pridobitev vize kljub temu da je eden 5.5?

Sem gradbeni inženir. Kaksne so moje možnosti za pridobitev vize za delo v Avstraliji

Za gradbene inženirje je dela v Avstraliji ogromno (še posebej Perth, McKay), vendar je težko brez poznanstva dobiti službo oz. sponzorsko 457 vizo. Pri tem igrajo pomembno vlogo tudi starost, znanje angleškega jezika (IELTS obvezen) ter seveda izkušnje (s poudarkom avstralske). Kot mi je povedal en izkušen agent v Avstraliji – najprej pričneš opravljat slabše plačano delo, potem malo boljše itd. Ni pa enostavno. Dela je sicer ogromno, kandidatov za prosta delovna mesta pa tudi. Kakor koli, Evropejci imamo kljub vsemu nekoliko več možnosti za pridobitev dela, od ostalih (Azija, južna MAerika…).
Tudi tukaj se ne cedita samo med in mleko! Življenjski stroški se nenehno zvišujejo, vse povsod te samo obirajo.

Pri IELTS testu dobiš končno oceno. Vendar je končna za pridobivanje vize skoraj nepomembna. Gledajo vsak del posebej. Torej ustni del 6, pisni 6,…. vsak del mora biti min. 6 za premanentno vizo.

Za delavsko vizo je pa min . 5,5 vsak del!! Lahko se zgovarjaš, da boš imel službo brez kontakta z ljudmi , ampak to bodo bolj malo upoštevali.

Lp

Za vse, ki razmišljate o selitvi v Australijo…

Previdno z agencijami, ki obljubljajo med in mleko! V mislih imam agencijo Europeian Emigration office, ki me je s praznimi obljubami spravila ob veliko denarja, časa in živcev. Lastnik te agencije ne pozna niti osnovnih slovenskih upravnih postopkov, kaj šele Australskih. Proti njemu so podane kazenske ovadbe, obstaja verjetnost, da je odprl novo podjetje in mirno deluje naprej pod novim imenom in blagovno znamko. Toplo svetujem, če se ze odločate za sodelovanje z migracijskim agentom, prej preverite, če je licencirani, registrirani agent. Migracijsko svetovanje brez licence je kaznivo dejanje! Sploh pa..če ste se pripravljeni malce izobraževati in raziskovati, si vizo lahko uredite sami…

Emigrirat Down Under
Previdno z vsem skupaj bi bil nalboljsi nasvet kar se tice emigracije v australijo. Poleg agencij ki vas oskubijo se predno prides v australijo so tudi tiste tocke, lestvice in kvalifikacije po katerih racunajo koliko bos zasluzil, baje! Nevem zakaj pricakujete da vas bo delodajalec v aus. placal toliko vec za isto delo kot v sloveniji. Je res, da so avstralci tam zdolaj, niso pa vsi za luno. Isto bo tam kot v sloveniji. Ce nisi sposoben v sloveniji ne bos postal nenadoma sposoben v australiji ali ne?. Sposobnih ljudi se nihce noce znebit, tudi ne v sloveniji a ni res. S tem vas nocem podcenjevat tada kar je res je res. Seveda vsi ne spadate v kategorijo nesposobnih, tada ali si siguren da to nisi ti?? Ves,to se splaca vzeti v obzir, si boste prihranili mnogo tezav.To vam zaupno povem le zato,ker ste rojaki, za druge me ne briga.
Lp in srecno pot?

mogoče kdo ve kakšen je postopek pridobitve vize ali pa če sploh obstaja taka vize, da imaš familijo v AUS, ki so dol že 30let, da te sponzorira dokler se ti ne postaviš na noge?!

iskal sem že na immi-ju pa nisem najdu al pa neznam najti tega.

Zivjo Hocem it
Ojoj 30 let te niso videli, to bojo veseli ko se jim prikazes na pragu. Na tvojem mestu jim nebi nic povedu da pridem, da bo presenecenje se boljse, joj kako bodo kr u luft skocili. A te bojo sploh prepoznali ?Rad bi bil muha na zidu.
Lp Brit

Hocem it ni nikjer napisal, da ga 30 let niso videli… samo da toliko let dol živijo. Sama sem pred leti želela s partnerjem v Avstralijo, tam sem imela sorodnike, ki so dol živeli že 40 let in bi tudi garantirali za naju, če bi bilo treba – pa mislim, da takrat ne bi bilo treba, ker so potrebovali strojne inžinerje, zdaj pa ne vem kako je – ampak menda je težje. Mi smo se videli s sorodniki vsako leto. Potem nisva šla, prišlo je do smrti v tej družini, kar ne bi bila ovira za vizo, ampak se je moj prestrašil, da bi moral mogoč ekdo od naju dol ostat sam. Nama je obema žal, da nisva šla.

Brezveze je govorti o tem, da nekdo tu ni sposoben – ker pozna ogromno, ampak res ogromno sposobnih ljudi, ki nimajo služb… Ke rjih ne morejo imet, ker je gospodarstvo an psu in ti pač sposobnost trenutno ničć ne pomaga.

Sploh pa – jaz imam službo, ne za nedoločen čas in sem včasih brez, pa jo vedno najdem – ampak si sploh nekdo, ki ne živi v Sloveniji, ne predstavlja kako je živet v taki negotovosti. Imamo pa še firmo, ki rešuje situacijo in ki npr. prinaša mojemu neko povprečno plačo, ostalo ostane na računu firme za investicije in se sploh v teh razmerah ne ve, kaj bo. Sama se pa že par let ne morme odločit, za katero stvar se prekvalificirat, ker je vse tako nezanesljivo in izobraževanje je drago, pa sem med tistimi, ki se mogoče malo hitreje učijo in imam npr. kar nekaj podjetniških idej, pa niti slučajno ne upam vložit niti manjših zneskov, ker se sploh ne ve, a bom imela službo ali ne, kaj če se razmere poslabšajo, kaj če bom potrebovala denar za it ven iz države…

jaz sem bil v AUS točno eno leto nazaj, sedaj ko sem spoznal življenje (seveda ne v popolni celoti) bi si želel neke nove avanture in to je pridobitev stalne vize.

če mogoče kdo pozna pot dol preko familije naj mi napiše postopek, ker ponavaljam ga jaz nisem oz. naznam najti na internetu

lp

http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/index/visas/subclass-489/

Pogača

Hvala ti za info.

lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close