Najdi forum

Selitev v Avstralijo

No pa gremo na tem linku je povezava za sponzorstvo.

http://www.migration.sa.gov.au/sa/immigrate_from_overseas/visa_options/gen_skill3/criteria_for_state_spons.jsp#number_1

Pozdrav
Pa dajmo o okvirnih stroških za selitev v AU
-agent
-državne takse
-zdravniški pregled
-tečaji angleščine
-IELTS
-prevodi in overjanje dokumentov
-skills assesment
Vse to je mene in mojo družino(dva odrasla, dva otroka) stalo slabih 7500€

Ste že tam? Sicer pa čestitke za pogum!

Zivjo Electron0101
Nisi povedal ce si uspel priti v Australijo po vseh teh izdatkih????
Lp

Ogromno anglezev emigrira v australijo toda 1 v petih se vrne nazaj, zakaj?

– ne najdejo sluzbe
– jim Avstralija ni vsec
– pogresajo Tesco/familijo/Sky TV/itd
– so si Avstralijo predstavljali samo kot nekje, kjer sonce sije 24/7 in plaze vabijo, delat pa ni treba
– itd, itd.

Si skoraj navedel vse moznosti toda samo eno med njimi imas prav druge pa nisi niti omenil.
! Prvo je solstvo njihovih otrok, ki slovi za zelo slabo napram UK
2 Zdravstvo, ni primerjave
3. ) Pogresajnje familije
4 ) Anstralci kateri so potomci angleskih kriminalcev imenujejo britance POMES kar je zaljivka.In vsak novodosli brit bo to obcutil kot shovinizem ali rasizem. Moj sin je bil tam in zato ni hotel ostati tam.Vzrok temu je ker se britanci se danes delajo norca iz tega, ces da australci so vsi potomci kriminalcev katere so nekdaj iztrebili iz anglije.Anglezi tudi poberejo vse dobre sluzbe tam, ker so zdalec bolj izobrazeni kot Australci,
Sonce in plaze ni vse !!!.

Tvoje mnenje, Brit.

Ceprav ne vem, kako lahko primerjas AUS in UK, ker v AUS nisi zivel, ce se ne motim? Ocitno tudi ne razumes obkladanja z besedami pom, convict, kiwi in podobnimi. Vecina Anglezev, Avstralcev in Novozelandcanov ne vidi nic slabega v teh besedah, ceprav imajo morda negativen izvor. Sploh ti trije narodi imajo med seboj neko samosvojo vezo, ki temelji na podje****nju in se ne jemlje kot zaljiva.

Ce se je tvoj sin vrnil v UK zaradi tega, ker so ga klicali pom, je to njegova izbira.

Gotovo ves, da se je princ Charles solal v AUS?

Jaz sem tri leta zivela v UK in ne morem komentirat zdravstva/solstva, ker ga tam nisem uporabljala, v AUS pa ni nikakrsne panike, sploh ce odstejes kaj iz zepa za privat.

Dragi Bralci

RS je bila tri leta v UK pa ne ve nicesar o tamkajsnem socialnem sistemu. Posebno za zensko ki se pripravlja gradit ali pa ze ima druzino in ne ve nic o zdravstvu in solanju no ja to pove vse, me pa zanima kaj bo rekla na to?Sedaj ta oseba daje nasvete o AUs, upam da je tam ze vec kot tri leta saj sama prizna da v treh letih v UK se ni nicesar naucila glede anglije.Tudi ne ve kaj imajo anglesko govorece dezele skupnega,poleg jezika seveda. Ta skupnost se imenuje Commonwealth.Princ Charles je bil poslan v AUS solo za 6 mesecev ko je bil star 16-17 let kar je bil en obupen poizkus preusmerit njegov interes v mladoletnicah in splosno vedenje mladega bogatasa.V aus je prezivel tistih 6 mesecev v glavnem v sedlu konja spilat kauboja in streljat kanguruje.Se sedaj ko se vraca nazaj v AUS kot predstavnik kraljice vedno omenja da tistih sest mesecev pojanja po AUS kot nepoznan mladoletnik je pustilo mocan vtis na njegovo zivljenje posebno postena doza od POMMY BUSTARDs.ki jih je prejel na svoj racun. Seveda se vsi vljudno smejejo ko to omenja v svojih javnih govorih, toda ko te negdo na cesti klice pomi bustard se ne bos smejal. Na koncu, cel svet ve, razen RS, da Charles ni dosegel , ni koncal, ni zasluzil se to kar so mu na kraju dali.Master diploma v umetnasti na Cambridge univerzi. Mohamed Aliju so tudi dali tako diplomo.
Na kraju pravis da ce malo posezes v zep se tudi marsikaj zrihta v australiji kar se zdravstva/solstva tice, se strinjam, se gres solat/zdravit v UK. Je en dober angleski pregovor:ki pravi da se ne da :make silk purse out of sow’s ear.
Lp Brit

PS: Pa se to nic se ne boj tebe ne bo nihce klical ker to je samo za angleze tebe bodo klicali ruski cigan ali pa kot Madzarski golaz( z s stresico)

Ah dej no… poznam veliko pomijev pa se noben ni reku da se jim to zdi zaljivo ker sami sebe med sabo tako klicejo in je izraz predvsem ljubkovalni. Tukaj v Brisbanu majo prav pom klub. Brit ti si tako zatezen da je joj 🙂 Chill out prdec stari. Mene bi dol vrglo od smeha da me nekdo poklice golaz… ubistvu… se mi je to zgodilo in sicer ker sem se enemu tasmancu rugala v glavo da je dvoglavi… mi jih je tako nalozil nazaj z borstom da se je cela barka krohotala, na koncu pa smo se ga vsi po vrsti zapili. V zivljenju moras imeti tudi smisel za humor.

Kar se pa sociale in zdravstva tice pa sem mnenja da je to v avstraliji cisto okay urejeno in je predvsem sustainable. V casih financne krize je avstralija odplavala mimo recesije, medtem ko se je pri marsikateri pretirano socialni drzavi pokazalo da sistem ni sustainable.

rabil bi eno onformacijo in nevem če je resnična?!

ali je res da se da priti v AUS dosti lažje če imaš visokošolsko izobrazbo?

tnx

povzdrav vsem,
delam fotoreportažo izseljevanju mladih v tujino (kot posledice slabih pogojev za življenje v slo). vsi, ki bi bili pripravljeni sodelovati, me prosim kontaktirajte na naslov lee.deeja(at)gmail.com. ostalim pa srečno kamorkoli že boste šli…

Pozdravljeni!

Smo mlada tričlanska družinica, fant je star 28 let, jaz 24, hčerka je stara 3 leta in imamo željo do selitve v Avstralijo ali Novo Zelandijo. Jaz imam končano šolo ekonomskega tehnika in še nimam rednih delovnih izkušenj, fant je delavec brez poklica, vendar pa zna narediti ravno vse česar se loti. Ima okrog 8 let delavnih izkušenj. Je pa odličen v delanju knaufa. Zanima me kako bi bilo z selitvijo v Avstralijo? Koliko finančnih sredstev bi potrebovala za selitev vseh treh in za življenje v AUS?

Lep pozdrav!

Ne kvalificirata se za vizo, poglej drugam.

deja88
To je prava diskriminacija , da ljudje ne morejo iti kamor hocejo. Vem da vam moje socutje ne bo v pomoc, toda vseeno vam zelim uspeh priti v dezelo svojih sanj, bilo kjerkoli.Toda kjer ste sedaj ni tako slabo, je mnogo ljudi ki bi bili radi v sloveniji, pa ne morejo!?
Lp brit

@deja88: Probi narest kako zdravstveno šolo – najprej za medicinsko sestro, potem za višjo medicinsko. S tako izobrazbo in delovnimi izkušnjami lahko dobiš vizo.

Deja 88
Imam isti problem kot ti,isto izobrazbo in odgovor je bil,da se ne kvalificiram za del.vizo,le študentsko,vendar pa je problem,da s študentsko vizo lahko delaš tam le 20 ur na teden s tem se pa ne da preživeti pa še študirati bi morala tam,če greš s študentsko vizo tja,šolnine pa spet niso poceni,skratka začarani krog je to….skratka ne priporočam ti študentske vize,ker se boste vrnili nazaj-poznam družino iz moje bližine,po osmih mesecih bivanja tam so se vrnili,ker se ni finančno izšlo,tvoj fant pa sploh nima nobene možnosti,ker nima nobene izobrazbe-saj imajo države listo poklicev,po katerih je povpraševanje-glej malce po internetu in na podlagi te liste se tudi delijo del. vize,ekonomski tehnik pa ni na tej listi-žal na mojo smolo.Štejejo pa tudi del.izkušnje,jaz jih imam dovolj,vendar v nepravih poklicih….Ste še sorazmerno mlada družina,v Sloveniji ni nobene prihodnosti za nas ,ki še delamo,tako,da bo treba najti kakšne možnosti kje drugje…še nisem obupala,vem,da se da če je dovolj močna volja…..Moji sosedje so uspeli v Kanadi,tja so se preselili leta 2008,z dvema šoloobveznima otrokoma.

Veliko sreče vam želim,kjerkoli že boste!

Zanima me, koliko ima možnosti 40 let star kemijski tehnik z 15 leti izkušenj v kemiji in informatiki.

lijep pozdrav postovana ambasado jas zivim trenutno v sloveniji in sam drugace iz bosne moja familija je usa v australiji mama in 5 sestr z druzino jasam veckrat poskusala da dobimo dovoljenje za preselitev za use kaegorije su nas odbili.zdaj bi spet probali naprimjer nasa snaha i sin vrlo dobro obvladaju engleski jezik jas zastopom velik in me snaha uci engleskega jezika tule v sloveniji smo vec kot 25 let pred 10 letismo nazadnje dali prosno za preselitev ampak nije slo denarjasmo dali skoro 4000evro za use vrste vizumov . moja familija je v australiji od 1992leta imaju urejeno zivljenje namabi velik pomagali pri prihodu cebi dobili vizo za prseljenje .od sestri muzevi imaju svoje firme za gradbenistvo sin i muz bi imali obezbjeden delo.jasbi snaho pskusali odpreti eno malo firmo za sivanje i obrado usnja i delovnih oblek .in drugi komercijalni izdelkov .zdajvas prosim kakvesu sanse za preseljenje .sin ima elektro energetsko solo snaha ekonomsko jas poklicno konditor slasticar in sivilja sam 27 let .mozje vilcarista jas in snaha smo brez zaposlitve moz i sin su pred stecajem in kaj nam drugega preostane nego vizum za ustralijo u bosni nemamo od familije nobenga fotra i bratasumi ubili tast je umrl prosimvas ceje kaksna moznos za nas unapred hvala.nasiha

Imam univerzitetno izobrazbo, dva popolnoma različna poklica, oba sta na listi. Delovne dobe imam dovolj.
Glede na točkovalni sistem me zanima, če je to kakšna prednost,
Kako poteka nostrifikacija diplome v tem primeru? Je sploh smiselno za oba poklica? Verjetno se lahko za en poklic dela tudi kasneje, če se izkaže potreba?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close