Selitev v Avstralijo
M˛& R !=)
pozdravljeni,! sem pred kratkim diplomirala za medicinsko sestero.. in me zanima kako so cenjene medicinske sestre v Avstraliji in kakšno je povpraševanje po njih?? kakšne so plačee , kakšen je postopek za zaposlitev?
Pozdravljeni!
Tudi sama v zadnjem času razmišljam o tem da bi si svoj kos kruha poiskala v tujini. Po izobrazbi sem inženirka varstva okolja in komunale. Trenutno brez zaposlitve imam pa približno 8 let delovnih izkušenj. Z otrokoma starima 12 in 5 let bi se preselila v Novo Zelandijo, Avstralijo ali Kanado..
Zanima me ali je profil omenjene izobrazbe iskan v teh državah ali imam kot enostarševska družina sploh kakšne možnosti za emigracijo v omenjene države.
Hvala za odgovore …
VABILO
Na predstavitve o možnostih za delo, študij in življenje v tujini
AVSTRALIJA – KANADA – NOVA ZELANDIJA – TROPSKI OTOKI
več na povezavi: http://delovtujini.info/european-migration-office/vabilo-na-predavanje-na-temo-si-zelite-delo-studij-in-zivljenje-v-tujini/
razmišljam…
Poglej si (http://can-slo.mojforum.si/can-slo.html) ali pa ( http://www.cic.gc.ca/english/index.asp ).
Na teh dveh straneh dobiš ogromno podatkov kateri te zanimajo. Ko malček to prečekiraš
pa s konkretnimi vprašanji pa ti bojo tudi drugi pomagali.
Pa lep dan še naprej.
pozdravljeni!
zanima me kako je s tem če imaš delodajalca ki bi bil tvoj sponzor oz bi te sponzoriral ali je postopek pridobitve vsaj začasne kasneje tudi stalne delovne vize kaj hitrejši???
Ja, postopek za sponzorirano vizo je bistveno hitrejsi.
od punce bratranec ima svoje podjetje v AUS in je plumber…. kljub temu da me nekdo sponzorira ali moram imeti kakšna dokazila o svoji izobrazbi saj bi delal pri njemu kot vodoinštelater, sedaj trenutno sem v banki imam že končano višjo šolo sedaj pa končujem še visoko šolo. ali bom moral iti tudi na kakšne izpite kjer bom “dokazoval” znanje plumbing-a?
Priznanje poklica je del prosnje za vizo. Za plumberje dela to Trades Recognition Australia
Employer sponsored vize:
Ce se ne motim, potrebujes za priznanje poklica za plumberja tri leta delovnih izkusenj, preberi si na TRA straneh.
ali je že kdo šel v AUS na ta način da je že imel delodajalca ki ga bo sponzoriral,
zanima me kateri je najboljši postopek da se tega lotim, slišal sem že nekaj variant sedaj bi rabil info iz prve roke.
tnx za odgovore 🙂
Hočem_it
Kontaktiraj Natašo na mail http://www.australianeedsyou.com/slovenian.php, ti prvič brezplačno svetuje in pove kakšne možnosti imaš.
hočem_it
Za plumber rabiš pred samostojnim delom tudi AUS kvalifikacijo (kot naš NPK). Seveda, kot piše rs rabiš delovne izkušnje.
Če ti bo g. Nataša dala oceno, bo ta realna (vsaj v mojem primeru je bila-žal).
Želim ti veliko sreče.
hvala vam!
takoj ko dobim točne info vam jih posredujem mogoče vam bojo enkrat v pomoč….
Hocem it
Od punce bratranec te zaposli kot vajenca, seveda ce ti uspe dobiti vizo na tej podlagi , ko si enkrat tam lahko delas kar ti pase.V GB vedno gledam TV program Wanted Down Under britanci vseh barv in poklicev nimajo problem dobiti stalno bivanje v AUS ali NZ.Veliko jih gre tja somo radi vremena ker vse ostalo je precej bolje v UK. Ne razumem kaj je problem za slovence ker vidim kako se nekateri trudijo da pridejo v AUS ali NZ. Me zanima kako bos ti uspel in ti zelim vsenajboljse
LP Brit
Britishman
mogoče veš ali njihovi uradi preverjajo dejansko kje si potem tudi zaposlen in kje delaš, glede na to da “sem” dobil vizo na podlagi vajenca v čisto drugi branži oz. ali bi bil problem če bi mi “moj delodajalec” dal odpoved in bi si našel drugo službo. Ali bi mi zaradi tega odvzeli delovno vizo?
če kdo drug pozna odgovor naj lepo prosim odgovori,
Hvala
Zivjo Hocem it
Na podlagi vajenca verjetno ne bos dobil vize ker pac to ni kvalifikacija in ker nisi v sorodstvu s od punce bratrancem to tudi odpade. Nekvalificirana raja pride ilegalno is Malazije itd in postaja velik problem v AUS. Kot vidim po tvojih podatkih, da edina sansa zate je da predlozis svoj posel v banki kot kvalifikacijo ce obstoja, na primer uradnik. Ce obvladas anglescino je velik plus.. Verjemi mi da AUS oblasti vse preverijo in to ob tvojih stroskih seveda. Poleg tega ,sponsor je obvezan in odgovoren zate za najmanj dve leti. Ti ga zaserjes on placa. Zato ne verjamem da bo ta bratranec kaj takega reskiral zate. Ravno sedaj so uvedli nove stroge zakone glede tega, ti nisi edini ki je pogruntal ta trik. Upam da te to ni prevec prizadelo in da bas nasel pot v australijo.
Srecno Brit
Pozdravljeni!
Sem študentka zadnjega letnika podiplomskega študija poslovne informatike in me zelo zanima zaposlitev v Novi Zelandiji. Predvsem v mestu Queenstown. Ali morda kdo ve kakšne možnosti zaposlitve bi imela?
Sicer pa bi me najbolj zanimalo delo povezano s športom. Kot je na primer vodič za gorsko kolesarjenje – v preteklosti sem se profesionalno ukvarjala z gorskim kolesarstvom.
In še, ali morda veste, ali je pri nas pridobljen poklic NPK Maserja priznan v Novi Zelandiji?
Kako pa je z zaposlitvijo serviserjev koles?
Zelo vam bom hvaležna za kakršen koli odziv in pomoč.
Ali mi gdo zna povedati koliki so okvirni stroški za pridobivanje vize za Australio.Hvala
Pozdravljeni!
Za tiste ki resno razmišljate o selitvi v Avstralijo ali drugo angleško govorečo državo dobro veste koliko je pomembno, da jezik obvladate. Brez jezika bo zelo težko.
Sem native speakerja angleščine, prihajam iz Avstralije in živim v Sloveniji že 16 let. Učim angleščino na zelo enostaven in učinkovit način.
Za več informacije sem vam na voljo.
Lep pozdrav,
kaj pa sponzorska viza? oni te sponzorirajo, ti greš dol delat na pogodbo.
Forum je zaprt za komentiranje.