Selitev v Avstralijo
Zakaj ravno Avstralija? slovenci so enih najvecjih zahojencev in to se vidi takoj za Avstrijsko – Slovensko mejo – kot bi prisel na drugi planet. Pojdi v Avstrijo, Nemcijo ali pa Svico.
Dunja B.
evropa je v totalni recesiji in ne kaže da bo v naslednjih 15-ih letih kaj bolje, zato ker delam 13 let vsak dan in od tega nimam popolnoma nič razen cel kup stresa in slabo plačo. Ker se zavedam da v kolikor ostanem v Sloveniji imam scenarij napisan za naslednjih 30 let. In zato ker tu v evropi delajo z nami kot z ovcami…Počnejo kar jim paše( davek na to na ono na zrak na površino strehe, vinjete itd.. Dovolj je tega..
Zato!
hvala
za vspodbudo
Primož
Ti gres v Aus na podlagi prevec davkov v slo. Napaka. Namrec tam jih bos nasel se vec samo v drugi obliki.
da je slovenski nepremicninski davek zelo nizek in da bo Avstralija od tebe zahtevala, da ti zanjo kaj naredis, ne ona za tebe.
In ce v Evropi delajo z vami kot z ovcami, zakaj se pa ne uprete? Saj ovni imajo rogove, kolikor vem
Ja vreme je pa u redu, ce imas rad vroce.
Pozdravljeni. Mene pa zanima če lahko diplomirana delovna terapevtka z 1 letnim opravljenim pripravništvom, torej izkušnjami dobi vizo za Avstralijo in tam dela kot delovna terapevtka. Ali se kdo namerava izseliti v Avstralijo? In kolikšni stane stanovanje in hrana za 2 meseca?
Lep pozdrav, Sendy
www.migracije.net vam omogočajo pridobitev ustreznih informaicj glede poklicev, ki so zaželjeni v posamezni državi (AU, NZ, Kanada) in vam na podlagi izkušenj, poklica, starosti ter znanja angleščine svetujemo glede nadaljnih korakov.
Nujno je dobro znaje angleščine (izrazoslovje v poklicu, ki ga opravljate) in dokazljive del. izkušnje.
Iz lastnih izkušenj vemo, da življenje in študij v tujini ni lahko in daje postopek pridobivanja vize lahko zapleten in dolgotrajen.
Smo NOVA MIGRACIJSKA AGENCIJA, ki deluje od februarja letos in jo sestavlja tim profesionalnih svetovalcev. Skupaj z našimi poslovnimi partnerji sodelujemo izključno s preverjenimi in z licenciranimi migracijskimi agenti, ki vam na podlagi vaših izkušenj, poklica, starosti in znanj profesionalno svetujejo glede postopkov in viz, migracijske zakonodaje in specifik glede življenja in dela v tujini. Nikoli nismo bili kakorkoli povezani in nismo sodelovali ter NE sodelujemo s posamezniki ali podjetji, ki so v preteklosti predstavljali dejavnost migracijskih agencij na področju Slovenije in bivše Jugoslavije.
Več na www.migracije.net
Ljudje bojte se migracijskih susmarjev. Vse informacije za imigracijo lahko pridobite prek spleta. Tile vam bodo pobrali se zadnje Eure. Malo pobrskajte internet po osebku, ki se mu rece doktor Toni Lenko – doktor za prevare.. Huda agencija tale migracije.net, ce oglasuje tule. V obupni situaciji v kateri je zavozena drzava Slovenija te agencije prezijo na obupane voleke. In ti voleki jim placujejo denar za imigracijske papirje. Organizirajo imigracijske seanse po Sloveniji, kot so jih vcasih organizatorji piramidnih iger. Ta banda sluzi z bedo ljudi.
Pozdravljeni,
Zanima me ali ima kdo izkušnjo s sponzorsko vizo 489?
Moj sponzor bi bila sorodnica (gre za babičino prvo sestrično) iz Designated area in Australia, ki doli živi cca. 40 let, upokojena. Vendar iz Immi ne morem razbrati ali je lahko sponzor izrecno prvi sorodnik ali lahko gre lahko tudi za nekoliko oddaljene sorodnike.
Kakšne so vaše izkušnje, priporočila, svarila za agencijo http://www.australianeedsyou.com/ ?
Vem, da bi vizo lahko urejala sama, ampak bi tako resno zadevo raje urejala z nekom, ki ima izkušnje na tem področju, prav gotovo bi bilo nekoliko enostavneje za sorodnico, če že ne za moj žep. Veste kako se vrtijo cene agentov?
Hvala in lep pozdrav
Nimas pogojev, da te sponzorira na 489 vizo, ker je upokojena in nima svojega podjetja. Sorodstvene vezi ne pomagajo pri imigraciji v Avstralijo prav nic (razen v primeru moza, zene ter otrok (ce so otroci polnoletni tudi za njih najbrz veljajo omejitve)….. najblizji sorodniki).
Toby31 na podlagi prebranega predvidevam, da imš v mislih kako drugo vizo.
Ravno pri tej vizi 489 lahko pridobiš še 10 dodatnih točk, če je pripravljen sorodnik biti tvoj sponzor, pod pogojem seveda, da živi na izbranih, manj naseljenih območjih AU. Tu so navedeni nonoti, strici sestrične, bratranci, torej nekaj vendarle je na tem, da lahko pripomorejo sorodniki, nisem niti zasledila, da le-ti morajo imeti svoj posel, kvečjemu se s sponzorstvom zavežejo, da pomagajo pri nastanitvi v in verjetno če bi naredila kako kozlarijo, da me odpravijo iz AU in za tem stojijo tudi finančno, če je potrebno (tega zaenkrat nimam v planu).
Zanima me, ali ima kdo kako konkretno izkušnjo oz. mi lahko priporoči kak uporaben kontakt?
https://www.immi.gov.au/Visas/Pages/489.aspx
You can sponsor an eligible relative for this visa if:
you are at least 18 years of age
you live in a designated area of Australia
you are an Australian citizen, an Australian permanent resident, or an eligible New Zealand citizen.
The relative or the relative’s partner you want to sponsor must be your:
child or stepchild
parent or step-parent
brother, sister, adoptive brother, adoptive sister, stepbrother, step sister, niece, nephew, adoptive niece, adoptive nephew, step niece, step nephew, aunt, uncle, adoptive aunt, adoptive uncle
grandparent or first cousin.
Your sponsor should provide certain documents as listed in the document checklist.
Kot vidis, babicina prva sestricna ne more bit tvoj sponzor.
Pozdravljeni, mene pa zanima kaksne so moznosti za zaposlitev v avtraliji ce si diplomiran zobozdravnik ali psiholog, ali so ti poklici iskani?
Lp,Mojca
Te agencije nimajo nikakrsnega posebnega dovoljenja od doticnih drzavnih oblasti za katere delajo vtis kot da jih nekako uradno zastopajo. Oni pobirajo podatke z interneta katere potem posredujejo vam, seveda ne zastonj.Posebno ta Lenko se je baje dobro obogatil na vas racun.Torej pozor!
Živjo,
tudi jst razmišljam o selitvi v Avstralijo za eno leto. V stiku sem s TONYJEM LENKOM, ki mi je pomagal z izbiro šole.
Na tem forumu sem prebrala par postov, ki so tega Tonija dobro popljuvali. Zanima me, če ima še kdo kakšne izkušnje z njim. Predvsem tisti, ki ste/boste šli v Avstralijo s pomočjo študentske vize.
Na katere šole ste se/se boste vpisali?
Hvala za odgovore.
Kolikor slišim, se jih kar dosti vrne iz AUS, ker slovenci iščejo neke pravice itd. Takih ne rabijo ne tam ne tu. Rok imajo tam preveč, če pa si vešč, pa je ogromno plačanega dela v Austriji, Nemčiji in Švici. Ampak ne, neki so preveč nobel, oni bi kar v Autralijo, EU je premalo za njih. Saj razumem, klima pa to, ampak, saj po denar greš lahko najprej tudi v Nemčijo, pa potem tja dol. Hočem reči, da v EU se da tudi lepo delat, če delaš predvsem z germani. Delo preko agencij pa je vsepovsod zloraba.
Punky, lahko stopiva v kontakt preko e-maila, če želiš. [email protected]
To sta dva poklica, za katera je izven EU obicajno potrebna ocena kvalifikacij in certifikacija, vcasih dodatno izobrazevanje, da se izpolnijo pogoji.
O povprasevanju po zobozdravnikih (ocitno jih je veliko)
http://theconversation.com/filling-the-gaps-in-australias-dental-workforce-11671
http://www.dentalboard.gov.au/Registration/Overseas-Practitioner-Registration/Dentists.aspx
http://www.australia-migration.com/page/Dentists/48
http://www.visabureau.com/australia/jobs/dentist-jobs-australia.aspx
Zgleda, da imajo vec perspektive psihologi.
http://joboutlook.gov.au/occupation.aspx?code=2723&search=&Tab=prospects
Ne vzemi za slabo, ampak dejstvo je, da v tujini se od ljudi pricakuje vec samoiniciative kot v Sloveniji, vec iznajdljivosti in vec ambicioznosti, tudi vec dela, poleg tega, da se slovenska izobrazba pogosto steje za manj vredno (syndrome vzhodne Evrope) in morajo ljudje zaceti na nizjih delovnih mestih. Poznam zdravnika iz Vzhodne Evrope, ki je 10 let delal kot hisnik, zena medicinska sestra pa kot cistilka, dokler ni izpolnil vseh dodatnih kvalifikacij, da je lahko odprl svojo ordinacijo in zaposlil zeno kot receptorko. Vecina Slovencev na kaj takega ne bo pristala, ker zeli takojsen uspeh. Verjetno so to razlogi, zakaj se ljudje vracajo domov.
Pricakovanje in reala
Realnost to je en redkih odgovorov s katerim se popolnama strinjam. Ceprav Australija ne slovi po visokem standardu solstva v anglesko govorecim svetu je se vedno dalec pred slovenijo. Jaz nevem zakaj je tako, ali je slo solstvo sranje ali je avstralsko tako bolse. Jaz vem da sem moral ponoviti vse moje teh kvalifikacije v UK ki se imajo za vodilne na svetu.Tudi australske kvalifikacije niso avtomaticno priznane v UK.Angleske pa so priznane po celem svetu.Seveda eni poklici so bolj prilagodljivi od drugih toda v vsakem primeru bos zacel spodaj, zelo spodaj.Potem pa ja, je vse odvisno od tebe.
Mnogo srece!
brit
Zivjo, Brit. Zadnjic sva se kregala, danes se strinjava. Tako je na tem svetu, enkrat se razumemo, drugic se bi pa najraje pozrli. Kakorkoli ze, zelim malo dodati svojemu postu.
Tisti zdravnik, ki ga zgoraj omenjam, ima zdaj ze kakih 12 let svojo prakso. Moznosti so se mu odprle sele, ko je sel z modrimi baretkami v Bosno in je spoznal nekaj ljudi, ki so mu pomagali skozi sistem. Danes mu gre zelo dobro na financnem podrocju, veliko tudi potuje po svetu, zasebno in na seminarje. Najel je druge receptorke, da je zena lahko ostala doma. Skratka, financno uspesen, vendar mozak je do pred 2 leti delal od 8 zjutraj do 9, 10 zvecer, velikokrat spal v bolnici, druzino je se komaj kdaj videl, kar ponavadi pusti za seboj druge tezave. Zanimivo je, da sanja, da ko se upokoji, da se bo vrnil v Evropo.
Kot trdi, je edini razlog za vse dodatne kvalifikacije konkurenca. Zdravniki namrec zahtevajo visoke dohodke, zato njihova zdravniska zbornica z oviranjem imigrantov sciti obstojece, zlasti domace zdravnike. Poleg tega je izobrazevalni sistem tudi zastavljen tako, da sciti domacine. Imigranti so obicajno, razen, ce imajo ze od prej mednarodni sloves, vsaj na zacetku druga kategorija ljudi.
V anglesko govorecih drzavah je po mojih izkusnjah nivo izobrazevanja precej nizji, kot je bil v mojih casih v Sloveniji in to velja vse do 7. stopnje. V dosti pogledih je dijak ob zakljucku srednje sole na podobnem nivoju kot slovenski solar na zacetku srednje sole, nekaterih stvari se pa nikdar ne ucijo. Ko prides na univerzo je veliko manj balasta in se studira le stvari relevantne za konkretni poklic.
Naj pa dodam o 2 zdravnikih, ki sta se priselila pred kakimi 3 leti. Eden je prav tako iz Vzhodne Evrope, drugi iz Bliznjega Vzhoda. Ta dva sta imela zaradi zvez pot utrjeno in sta bila na praksi pri drugih zdravnikih se preden sta izpolnila kvalifikacije in po enem letu ze odprla vsak svojo prakso. Vsi 3 so splosni, druzinski zdravniki. Zato tudi v tujini bolj velja, koga poznas in manj, koliko znas. Vem, da Slovenci mislijo da se sluzbe dobivajo po zvezah le v Sloveniji, vendar temu se zdalec ni tako. Se ena ilustracija: nas direktor, moj sef in jaz smo vsi dobili sluzbe po zvezah, tako kot se veliko drugih v nasem podjetju.
Skoraj vsakemu priseljencu gre prvih nekaj let precej tezko, dokler se ne vzivi sistem, se ne razgleda in si ne pomaga na boljse ali s svojim delom ali pa z dodatnim izobrazevanjem. To je klasika zivljenja v tujini. Druzina prva leta skoraj vedno trpi. Casa za otroke, druzinsko zivljenje in rekreacijo je zelo malo v primerjavi s Slovenijo. Ce prebrodis ta prva leta, in ce si pripravljen vloziti svojo energijo v delo, namesto v smucarijo, kopanju na morju in drugi rekreaciji, ki je doma samoumevna, si na konju, ce obupas, pac odpades na stranski tir ali se vrnes domov.
Forum je zaprt za komentiranje.