Najdi forum

Selitev v Avstralijo

Sem nova na tem forumu in upam, da mi bo kdo znal pomagati, svetovati oz. me prav usmeriti.
Resno razmišljam, da bi se preselila v Avstralijo. Zanima me, kam se moram obrnit za vizo, kam za stanovanje… Ali mi lahko kakšna agencija pomaga najti službo? Katero mesto izbrati? Na kaj vse moram pazit…

Selila bi se s partnerjem, imava predšolskega otroka, jaz imam 5 let delovnih izkušenj, partner 12, on dela kot prodajalec, jaz kot administratorka. Oba govoriva dobro angleško.

Kakšen konkreten primer selitve od začetnih načrtovanj do dejanske selitve.

Osebne izkušnje…

Hvala že v naprej.

http://www.avstralija.mojforum.si/

poskusi tukaj

Glede na vajina poklica nimata nobenih sans za pridobitev vize v “skilled kategoriji”, tako da mogoce izberi kaksno drugo drzavo.

KAKO PA JE Z UMETNIKI? IMAMO KAJ ŠANS? SPLOH KJE?
(AKADEMSKI SLIKAR IN PROF. LIKOVNE UMETNOSTI)

Teh pa nikjer ne rabijo, imajo svojih dosti. Tam rabijo ljudi za delat in ki kaj znajo.

naprimer kaj morajo znati ti ljudje, ki kaj znajo?

Na netu poišči agencijo aktive migration,pa boš izvedela vse kar te zanima o selitvi v Avstralijo.Oni ti pri tem pomagajo…

vsem ki se zanimate za selitev v Avstralijo toplo priporočam da se v velikem loku izognete Tonya Lenka in njegovi firmi Active migration . Pišem iz Avstralije, z njegovo pomočjo bi kmalu bankrotirali in tu je mnogo mnogo Slovencev ki jim je Tony Lenko pomagal do bankrota , ker je izredno slab agent, kljub temu , da v Avstraliji obstaja mnogo različnih viz najpogosteje uporablja poti ki so zanj zelo donosne , toda za ljudi , ki potrebujejo vize , so zelo zelo drage in stresne! Tu sem srečala več kot 20 družin , ki jim je popolnoma zagrenil življenje , morda se najde nekaj zagovornikov , katerim je uredil permanentne vize , pa še med njimi jih je kar nekaj , ki so ugotovili, da bi bilo mnogo bolje če bi si poiskali drugega agenta. Vsi ostali , ki jih je poslal sem na študijske vize,regijske vize ipd. pa imajo velike velike težave, nekateri si bodo uspeli urediti življenje šele po nekaj letih.In ko slišiš toliko podobnih zgodb od različnih ljudi se zgroziš nad njegovo neodgovornostjo. Ni mu mar če imate otroke, ni mu mar kako zelo vam bu uničil življenje – vse kar želi je to , da vam zvabi čim več denarja – to je v nekaj besedah Tony Lenko. Če si želite urediti življenje in če si želite v boljše življenje si poiščite drugega agenta.

desere, vsi wannabe Avstralci bi ti bili zelo hvalezni, ce bi lahko podrobneje opisal(a), kaj je v tvojem primeru in primeru teh 20ih druzin, ki so ze v Avstralliji, Tony Lenko naredil narobe – konkretno?

Ljudje, ki jih je Tony Lenko poslal na studijske in regionalne vize (kot prises) so verjetno ljudje, ki ne izpolnjujejo pogojev za permanentne vize. Regionalne in studijske vize imajo kar nekaj pogojev, med drugim studijska to, da ne smes tedensko delat vec kot 20 ur – je to tisto, kar je povzrocilo skorajsnji bankrot? Cisto jasno je namrec, da z 20 urami dela na teden ni mogoce prezivet in je torej za trajanje studijske vize potrebno imeti s seboj dovolj sredstev za zivljenje ZA CELOTNO OBDOBJE. Z regionalno vizo si vezan na doloceno okolje, ki je seveda ekonomsko (in se kako) manj razvito kot vecje metropole, o katerih Slovenci radi sanjamo, in temu primerno je manj priloznosti.

Je koga Tony Lenko silil v specificno vizo? Je obljubljal, da je studijska viza cisto OK za normalno prezivetje? Ste si ti in ostalih 20 druzin natancno prebrali vse pogoje, ki jih dolocena viza obsega? Kje tocno je krivda Tonyja Lenka?

Hja Desere,

ne vem kje ti v Avstraliji zivis, sam tule v okolici Brisbana imamo prej 20 druzin ki bi rekle ravno obratno – da jim je Tony pomagal do vize in nimajo pripomb cezenj.

Kar je rs pred mano napisala tudi drzi s tem da ti lahko povem, da Tony cisto vedno in povsod (recimo na predstavitvah v Sloveniji) JASNO pove kaksne so omejitve sub-prime viz (haha… kot za loane, imamo tudi subprime vize). Imas dva profila ljudi, ki se odlocijo za alternativne vize:
A) Taki ki sploh nimajo druge sanse (ni pravega poklica, prestari whatever)
B) Taki ki bi se lahko kvalificirali za premium vizo pa so nestrpni.

In logicno profil ljudi, ki ima STRASNO VELIKO ZA POVEDAT CEZ TONY-a so tisti ki se jim ni dalo cakati ali pa se jim je premium viza zdela predraga. Plain & simple.

Pozdravljeni!

Malo brskam po forumih in iščem informacije…Pred enim letom sem bila en mesec v Avstraliji.Tam imam namreč sorodnike(Sydney in Wollongong). Zdaj imam pa neke prebliske,da bi šla nazaj tja ampak za dlje časa( najmanj 6 mesecev ali več). Mi lahko kdo da kakšne informacije kako je z vizo za tako dolgo in kakšni so postopki z papirji…Ali to vse jaz v Sloveniji uredim ali morajo kaj sorodniki tam? In pa zanima me kaj je to permanentna viza!
Že vnaprej se vam zahvaljujem za informacije.

Lp,Olivera

Hi Oliviera,

ce zelis it v Avstralijo kot turist a za daljse obdobje od 3 mesecev prosiz za turisticno vizo za 6 ali 12 mesecev, isti tip vize samo da ti dlje casa velja. Avstralska vlada te bo v tem primeru prosila da gres opraviti tudi zdravniski pregled in slikanje pljuc. Tako vizo si lahko uredis sama.

Permanentne vize ni mogoce dobiti kar tako, je potrebno dolgo dolgo cakati in seveda izpolnjevati stroge pogoje. Permanenten vize so tako imenovane skilled vize in so namenjene ljudem, ki zelijo v Avstralijo priti ziveti in delati za stalno. Permanentan viza = stala delavna viza oz. stalno prebivalisce.

Tony Lenko je car!!!!
Nobene goljufije ni v njegovem delu in nasvetih in ce 7 let dela kar dela v Avstraliji, potem ze samo to nekaj pove.

Tukaj dol pa srecamo razne migrante iz slovanskih dezel in marsikdo se res ne zna znajti. Za ene je tudi vseeno ali lahko delajo 20 ur na teden ali 60. Ne znajo preziveti, ker se ne znajdejo, ker nocejo delati in ker ne znajo delati. Tony Lenko ureja vize, svetuje za migracijo in ni bog vasega zivljenja, da k njemu molite se po tistem ko je treba v sluzbo.

Ce vam torej Tony svetuje studij kot moznost za stano vizo, potem berite, razmisljajte, planirajte. Seveda rabis denar za zivot in splaca se tudi malo stisniti na zacetku, ker potem lahko tukaj dol zivis; vecina nas ki smo tukaj ze vemo zakaj!!!!!

Tony je car, da mora tole prezivljat!
Vsi ga pozdravite na: http://www.activemigration.com in vem, da pripravlja nov portal za vas tam gor http://www.avstralija.info

Pozdrav!

Imam veliko vprasanj, ker razmisljamo o selitvi v Avstaliji, vendar me bega moja izobrazba-zakljucila sem pravni faks…Kaj naj naredim? Kaksna visa? Najbrz so bila vsa ta leta studija vrzena vstran…

Ja madonca, kaj pa je tako lepga tam dol?

Kaj pa je tako dobrega tam dol, da ti je zal glede studija?

Žal sem tudi jaz nova na forumu in kot vse ostale tudi mene zanima, kako je selitev v Avstralijo, kako je z zaposlitvijo in prebivališčem. Smo dokaj mlada družina, z možem imava tri otroke. Stari so 8,7, in 5 let. Vsi trije se učijo angleškega jezika, ta majhen že v vrtcu, punci pa v šolah. Mož aktivno govori angleško, jaz pa hodim v tečaj, ker aktivno govorim samo nemško. Mož dela v Sloveniji na železnici, jaz pa sem zaposlena kot telefonistka za prodajo pri podjetju Neckermann. Z ozirom na-to, da govorim aktivno nemško, hrvaško in se učim angleščine, se ne-bi bala tudi dela v kakem hotelu za recepcijo. Za otroke se ne bojim, bolj so majhni bolj dojemajo tuj jezik, in moram povedati, da jim to zelo leži.
Zanima me kam se naj obrnem glede prebivališča, zaposlitve in možnostih.
Ali je to sploh možno?

Pozdravljena,
po pregledu foruma sem opazila da je leto in pol mimo..jz imam isti namen kot ti pa me zanima če ti je uspelo in kako je bilo…hvala

barbara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close