Najdi forum

selitev na Švedsko

Zdravo, super da si se uspel znajti, ali imaš mogoče kak kontakt.
Rad bi ti zastavil par vprašanj. Lp oz. lahko mi pišeš na [email protected]

nisem brala vseh komentarjev,tako da ne vem kaj so ti napisali,
na Švedskem je kar dost Slovencev,Hrvatov,Srbov ,………
plača je tam nekje okrog 4000-5000€,odvisno od izobrazbe-službe,
na Švedskem dobiš kredit za izobrazbo,ga plačuješ,ko končaš študij in se zaposliš,standard je kar precej višji,kot pri nas,tam se edino proda-kupi hiša,ki ima hipoteko,ker se hipoteka zraven kupi in jo daš v dohodnini,kot olajšavo,določene osnovne šole imajo tuje jezike,kot so slovenščina,hrvaščina,
ocenjevanje v OŠ se začne v 5 ali 6 razredu,trgovine Lidl,Hofer,….edino alkohol se lahko kupi le v eni trgovini,mislim v mestu ki je tako veliko kot Maribor je le ena trgovina z alk.pijačami.,npr. pivo dobiš v ostalih trgovinah s tem da je nižji %alk. in se prodaja kot prehrambeni artikel,……………..
če imaš sorodnike,ti samo pojdi,
hehehe,hrana zunaj-mislim restavracijah je obupno draga in pijača tudi,tako boš videla na zabavah se ne vem kaj ne pije,ker Švedi se ga doma naruksajo ali pa na trajektih,ker je dost ceneje.
več ti bo povedala sestrična,
lp

DVIGI ……………
(plača je tam nekje okrog 4000-5000€),

ja ja kar fantazirajte o tej plači hahahaha[/i]

Zdravo!

No še nekdo, ki hoče s trebuhom za boljšim kruhom 🙂
Mene pa zanima, kako je kaj s pogoji dela in življenja ne samo na švedskem, tudi na norveškem, kje je lažje najti delo, stanovanje itd..
Si želim gor, kjer je red in disciplina, pa mi je v bistvu vseeno kam..
Če ima kdo kaj več informacij ali kakšne kontakte za pomoč, se priporočam in bom zelo vesel..

Hvala in lp
Oto

A kdo zivi v helsingborgu? Jaz sem v hbg ze 8 mescov lp

Zakaj tako pretiravas. Povprecna placa na svedski je okrog 2500€ minus davki in vse je zelo drago posebno alko, kaj bos hodil na trajekte pit in jest?Ne ga tako srat, vse je relativno, a veste. Kdo vam bo pa placal 5000€ ko ima tam azijce in podobno skoraj zastonj, dajte no lepo vas prosim. Kaj mislite da so svedi ubrisani. Ce bi bili nebi imeli take ekonomije kot jo imajo. Nekdo mora placat za to. Ugani kdo? Pofukani tujci, si prav povedal. Ne sanjajte ljudje, tega ni vec, adijo, finito,gone.Jaz sem bil sedaj tri mesece v sloveniji in nikjer se ne zivi tako dobro kot tam.Svedi ne hodijo vec v slovenijo na dopuste kot so zacasa jugoslavije, je predrago zanje.
lp brit

jasmin83 mislim da bom jaz po novem letu tam a mi lahko kako pomagaš.stanovanje imam kod prijatelja kako je s službom in če možeš pomoči javi mi se na email [email protected]

Pozdravljeni

Oddaja se soba s souporabo kuhinje in kopalnice v Fittji, Stockholm.
Več info na +38640234219 ali švedska številka +46768607459. Pošljite mi SMS.
Hvala

Aleš

Ojla Mitja,
vse to kar si napisal,je resnica.Pri nas v Sloveniji nimaš kaj iskati.Vsaka ti čast,da si se odpravil na Švedsko.Lansko leto sem tam delal sezonsko,montaža kovinskih konstrukcij.Lahko bi šel tudi letos,ampak sem malo prej podpisal pogodbo.tako da sem sedaj za nekaj časa v ZDA.Vem, da je datum starejši, ampak mogoče boš prebral.Moj življenski cilj je oditi za stalno na Švedsko.Bil sem maksimalno zadovoljen,tako da tudi malo ne bi pogrešal Slovenijo.Daj povej kako si kaj ti, kako živiš?
David

Hej Valeri povej kaj pocnes ko je konec sezonskega dela. Kaksna bodocnost je to, da zacnes nekaj za kar ves da bo trajalo smo dolecen cas in si zopet na istem, brez posla. Razlozi nam to prosim?
lp

Cepec Brit,

Pojdi malo na zrak, da bos imel kaj od zivljenja psihopat zarukani. Vsem je ocitno, da te nihce ne prenasa, zato si postal odvisen od tega foruma. Mislim, da je cas, da obisces psihiatra!

zdravo mene zanima kako je živeti v Švedska ali je možno dobiti delo v Švedski ker sm zainteresiran rad bi živel tm in delal po zanimanju sm logistični tehnik

hvala za odgovor

Ja kdo pa hoce delat v konsrtrukciji,jaz ze ne. Zato imamo tujce tukaj na Svedskem. Dobrodosli na Svedsko.
lp sved

sved’x al lahka zrihtas da delam na švedskem

hvala za odgovor

Nimam kontaktov za delo na Norveškem, ker se ne zanimam. Lahko ti pa le namignem, nasvet od kolegice Švedinje, da se trenutno bolj splača iti na Norveško. Torej si na pravi poti odločitve.

Zdravo!

Smo 5 članska družina (OTROCI 15,8 in 8) zelo resno razmišljamo, da bi se preselili na Švedsko (SEVER), želimo si spoznati osebo za informacije iz prve roke za nasvete in pomoč pri premiku ;). Je kdo gor, ki bi nam bil pripravljen pomagati in svetovati? Kako je glede stanovanja in službe?
Prosim za pomoč in informacije-hvala

mail: [email protected]

Pozdravljen Mitjaba!

Jaz bi potrebovala pomoč .Lahko kakšen kontakt dobim od vas?

Lep pozdrav na Švedsko!
Maja

Pozdravljeni!

Z možem iščeva službo na Švedskem že kar nekaj časa.Tam imava kar precej sorodnikov, ampak nama govorijo naj ne hodiva gor ,da ni služb za tujce.
V Sloveniji imava sicer oba službo in družino.Švedščino se učiva že kar nekaj časa.Tudi izobrazba ni problem.

Spoznavam,da brez pomoči ne bo šlo, kar me izredno žalosti.Saj človek ne pričakuje veliko, saj osnovne informacije, tiste, ki jih ne dobiš preko spleta, glede prostih delovnih mest.

Imava prihranke, za življenje , ki bi zadostovalo za 6 mesecev , tudi nepremičnino lahko prodava v Sloveniji.
Drugi mesec odhajava na Švedsko za 14 dni.Od vrat do vrat , če ne bo šlo drugače.

V kolikor nama je kdo pripravljen pomagati z nasveti bom zelo vesela.

Sam sem rojen na Svedskem in resno razmisljam, da se bom odselil (samo ne vem se kam), ker postaja nevzdrzno. V mestih je ze vec priseljnencev (npr. Södertälje) kot Svedov. Muslimanov polno vse povsod, razen v Systembolaget (se edino zavetisce). Priseljevanju ni videti konca …

Pozdravljeni,ker imam zeljo zapustiti Slovenijo in si poiskati sluzbo na Svedskem bom vesel vsake informacije glede zaposlitve v mizarski stroki oziroma montaze na jahtah ali kaj podobnega.Hvala za vsak dober nasvet ali vezo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close