selitev na Švedsko
Pozdravljeni
Tudi mi si želimo oditi na Švedsko v letu dni se bomo potrudili naučiti vsaj pasivno govoriti švedščino, ker verjamem da brez znanja jezika je kar malo teško. Teško je prebiti led to je jasno v sloveniji ga prebijamo že vseskozi, tako da smo že navajeni skromnosti in delavnosti. Želimo si boljšo prihodnost za naše otroke ( starejša 17 let, mlajša 8 let ), za nas pa vsaj spodobno življenje na starost. Vseeno mi je kakšno delo dobim, enako tudi mož pripravljena pa sma kupiti tudi skromno hišo ali stanovanje, da bi bilo lažje, če se seveda splača za enkrat. Čeprav sedaj opravljam delo ki me veseli in niti ni slabo plačano, nikoli pa ne veš kaj bo jutri saj se sistem v sloveniji hitro ruši. Ker je odločitev o preselitvi trdna si želimo spoznati nekoga, ki že živi na Švedskem, da ga lahko povprašamo za kakšen nasvet. Vsakdo išče boljšo prihodnost če ne zase sigurno za svoje otroke.
Vsem veliko sreče pri iskanju sreče, pa kontaktirajte:
maartha
Imate 2… otroka ..svetujem da gre eden od staršev prej in poišče stanovanje,posebno če
imate tukaj vredu službo in tam poskuša dobiti informacije od -arbetsformedlingen-
(borze dela)…ne verjet rekla kazala…V časopisu DAGENS NYHETER,pod rubliko BOSTAD..najdete vse informacije o hišah in stanovanjih na švedskem.
.V GOOGLE…prevajalniku ..lahko prevedete iz švedščine v
(kolko tolko razumljivo slovenščino),malo raziskave pa bo.
Srečno
Kriza je po celem svetu ne samo tukaj…ampak stvari se bodo počasi uredile,brez panike…
g.Karlsson,
zanimivo!
Trenutno čakamo družino, ki živi na šv. in bo prišla na kratek obisk v slo., da se malo okrepimo z informacijami. Drugače pa se ne spodobi, ampak Vas lahko vprašam zakaj ste prišli nazaj …? Kakšno službo ste opravljali ? Ali niste našli sreče, ali je domtožje tisto, ki Vas je premamilo ?
L.p. 🙂
G. MARTA
Švedska je zanimiva dežela vse je bolj urejeno kot pri nas tudi zaslužek je dober
poletja so lepa ,dosti svetlobe pozimi pa dosti teme in zelooo hladno,do dobre službe ….
(če ne govorite jezika je skoraj nemogoče priti)-
Kaj sta po poklicu in kaj dela starejša hčerka???
Pogovorite se malo bolj z družino ki živi na švedskem,da boste boljše informirani.
-Na švedskem sem živel ( V STOCKHOLMU) več let in vrnil sem se ker mi tukaj bolj odgovarja in
se boljše počutim.
L.P.
svetujem da gre eden od staršev prej in poišče stanovanje,posebno če
imate tukaj vredu službo in tam poskuša dobiti informacije od -arbetsformedlingen-[/i]
Teja zivjo.
Kako je s pakiranjem za Švedsko? Kam na sever pa ste mislili it? Jaz imam izkusnje iz Ostersunda, kjer sem pred 2 leti delal 6 mesecev, sedaj pa sem ponovno tukaj ze skoraj 4 mesece, moje delo se sicer malo razlikuje od običajnega pa vseeno lahko povem, da sem z okoljem, ljudmi, in pogoji zelo zadovoljen. Tudi midva s partnerko razmišljava o selitvi za vsaj nekaj let…Tukaj so tudi poslovne možnosti (priložnosti) malo lažje kot v Sloveniji. Bomo videli kako se bo obneslo. Imam pa tukaj ze kar nekaj zvez in poznanstev, ki upam da bodo lahko pomagal…
Upam da vam uspe z selitvijo!
Srečno!
Za vas ki se hočete izseliti iz Slovenije
This Blog Favorite Sites
This Blog
Favorite Sites
.
Monday, January 31, 2011
Best Places to Live in the World
1digg
diggOver the past few weeks we have reviewed the Top 5 Best Places to Live in the World according to International Living Magazine’s Quality of Life Index. It’s time for a bit of a recap and perhaps a Big Picture view of this list.
First the recap –
The Top 5 Leading Countries for Quality of Life in 2011 are –
#1 – The United States
#2 – New Zealand
#3 – Malta
#4 – France
#5 – Monaco
Now let’s back up and take a look at the ‘Big Picture’ meaning the top 20 countries –
The Top 20 Countries for Quality of Life in 2011 –
#6 Belgium
#7 Japan
#8 The United Kingdom (UK)
#9 Austria
#10 Germany
#11 Netherlands
#12 Portugal
#13 Australia
#14 Andorra
#15 Italy
#16 Norway
#17 Argentina
#18 Hungary
#19 Slovenia
#20 Spain
Men je ta lista za lase privlečena. ZDA nikakor ne morejo biti najboljša država za življenje. To me ne bo nihče prepričal! Mogoče je za tist procent bogatih to sanjska država ..mogoče ja ampak za večino ljudi bi pa težko to rekel. Pri ZDA je treba vedet, da imajo slab zdravstveni sistem saj ti navržejo nepotrebna draga zdravila, ki drugod stanejo tudi po dvakrat manj. Vse je plačljivo! Če vlagaš v pokojninski sklad, ki propade se lahko pod nos obrišeš! Da ne govorim o hrani. Oni rečejo nizkokalorična hrana takrat ko je vsebnost tudi po 400-500 kalorij!! Ogromno je vidikov ki govorijo proti ZDA tako da ne razumem na podlagi česa naj bi bila ZDA najboljša za življenje? To da je ZDA najboljša za življenje je totalna izmišljotina! Morda v kakšni državi ZDA da so kaki zakoni drugače urejeni in da je zato kaj bolje kot drugje ampak ….celotna združena država? Močno dvomim da je to narejeno na kakšni smiselni osnovi!
Bo ze drzalo ce ti to napises.
P: Zivel v v Sloveniji, Nizozemskem in zdaj v ZDA.
Ojla vsem skupaj
Kot sem rekel – mi smo na Švedskem! Če so kakšna vprašanja ali kdo rabi kakšno pomoč sem na voljo. Povem vam poa samo to – glavo pokonci, naredite plan in bo šlo! Stanovanje je težko najti – vendatr smo ga mi v 14 dneh, službo je najti lažje kot stanovanje zato sem jo jaz našel v manjk kot tednu. Pa bo nekdo rekel, da je to samo sreča – kurac sreča, sreča bi bila, če bi sedeli doma in bi nas nekdo poklical za službo! Res, da nisem izbirčen ampak potrebno se je zavedati, da si mi tukaj postavljamo temelje in začenajamo iz nule!!! S to razliko, da bomo tukaj nekam prilezni v Sloveniji pa bomo vedno na nuli!!
Še enkrat glavo pokonci, plan in bo šlo. Ni lahko lahko ampak gre, se da. Komaj čakam, da pridejo mulci v začetku junija gor!!!
Mitja
Hej vsem!
Iskreno čestitam vsem, ki se vam je uspelo preseliti v deželo pod Severno zvezdo in držim pesti za vse, ki to še načrtujete…Sama sem občudovalka te dežele odkar vem zase, in ne občudujem le njihove človeku in naravi prijazne ureditve temveč tudi vse, kar ljudje tam ustvarijo, saj so ekstremno inteligenten narod in geniji tako na področju znanosti kot tudi umetnosti in športa…
Sebe vidim tam šele v daljni prihodnosti, saj me družina zaenkrat žal ni pripravljena spremljati na tuje, pa tudi na žalost nimamo imetja, ki bi ga lahko prodali, da bi pokrili stroške poti tja gor in najema strehe nad glavo…Ampak vidim se tam, in svojih sanj ne menjam in ne predajam!!! Švedščino znam že zdaj – naučila sem se je kar sama, doma,z veliko entuziazma in trdega dela!
Če bi kdo rad delil svoje izkušnje z menoj in mi podaril kak nasvet naj mi piše na [email protected]; vesela bom vsakega maila!
Varma vännliga kramar,
Undine
Mitjaba, nič več se ne oglašate… kako se imate?
Hey….. Ce je kdo v Uppsali, pa je za kavo in cvek ringa till 0735997702….
Totalni zacetnik na Swe….Tako da bom o izkusnjah lahko pisal sele cez kaksnih pa mesecev…
In kako si šel gor, s kakšnim namenom? Služba ali kaj drugega! Bi bil zelo vesel kakšne tvoje informacije!
Ja sluzba, vendar sedaj cakam na overitev diplome el. ing,
cakam na svenskpersonnumber,
potem bo treba naucit se swe jezik– saj moram znati brati neke nacrte v tovarni kjer naj bi delal ipd..
Gle,j sam sem mislil, da bo slo samo z angl.jezikom pa ni tako…..Zadeva se mi bo zavlekla par mesecev mislim..to je to
A po poklici si inženir elektronike al kako?
Sej to je čist normalno, da če živiš gor, da se moraj naučit šveščine. Sej menda ni pretežak jezik. A sedaj si brez dela al delaš kje? Js tut iščem delo. Naj si bo to nemčija v hamburgz, ali pa stockholm ali okolica.
A živiš v Uppsala! Sem letos poleti bil tudi tam. Lepo mesto! Gammla Uppsala moraš obiskat, pa Linnes Hammarby. Zelo lepo je tam.
Jezik kot jezik, ne trenutno ne delam in raziskujem mesto- ogromno studentske populacije,
znajo zurat, znajo, Se mi pa zdi tezek jezik ko poslusam druge v moji okolici kako se pogovarjajo- tu me resuje anglescina…
Toliko, vec pa ko bodo kaksne spremembe
Medo 2
Hezy tomayslo
a imas sorodnike tu v upp… ali si bil kar tako ?
Glej glede dela v swe…..vprasal sem za par prijateljev iz slo-razlicni poklici- Ko grem na arbetsformedlingen mi pravijo dela za njih je dovolj AMPAK je treba znat svensk pråta och skriva….govorit in pisat
Medo 2
Forum je zaprt za komentiranje.