Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost sekundarna neplodnost

sekundarna neplodnost

Pozdravljeni,

z možem imava že enega otroka, v drugo pa ne uspem zanositi (skoraj tri leta). Mož je pred desetletjem prebolel raka na modu. Trenutno čakava na pregled v ambulanti za neplodnost. Ne veva še, v čem je težava. Ima kdo podobno izkušnjo?

LP,

hišicaizkock

Zdravo.
Sama imam isto izkušnjo. S partnerjem imava pet let starega dečka in se v drugo trudiva zanositi že dobre tri leta. Zaradi tega sva se odločila, da greva v ambulanto za zdravljenje neplodnosti v MB. Trenutno sva dala oba skozi prve preglede (pregled krvi in hormonov pri meni, spermiogram pri partnerju) in je vse OK. Zdravnica nama je svetovala, da mi opravijo še laparoskopijo, da preverijo prehodnost jajcevodov. Nekih razlogov zakaj ne morem zanositi ne vidi.
Zdaj pa čakam na datum operacije.

Če se vama ljubi, lahko mož do prvega pregleda v amb. za neplodnost že opravi spermiogram. Bo šlo potem hitreje.

Hojla,

tudi sama se trudim že štiri leta za drugega otroka. Imam pa problem z povišanim FSH-jem, katera vrednost je 12. Bila sem že v dveh IVF postopkih, v prvem sem pridelala samo 3 celice, drugega pa so mi prekinali, ker ni bilo celic. Tazadnji se je končal v začetku februarja, tako da čakam na vabilo, kdaj bom lahko spet pričela s postopkom.
Hišicaizkock, na začetku boš dala kri, da pregledajo hormone, tvoj bo dal seme, potem pa bosta imela branje izvidov in se boste zmenili kako naprej.

Hvala za vaše odgovore, mi je lažje, ker nisem sama s takšnimi težavami. Z možem sva bila ravno prejšnji teden na prvem pregledu v ambulanti za zdravljenje neplodnosti v MB, na katerega sva čakala pol leta, dobila sem cel kup napotnic. 🙂 Bomo videli, kako bo. Nekje do konca junija bodo znani izvidi prvih pregledov. Za postopke umetne oploditve pa iz več razlogov nisva. Se bova sprijaznila s tem, kar nama je namenjeno po naravni poti.

Sva pa opazila v čakalnici kup resnih, žalostnih in zamišljenih parov in posameznikov. Res je težka usoda tistih, ki se srečujejo (srečujemo) z neplodnostjo.

Vse dobro,

hišicaizkock

Evo operacije je za mano. Bilo je brez posebnosti oziroma niso našli nič takšnega kar bi bil razlog za neplodnost, tako da greva sedaj naprej v postopek IUI, nato pa IVF, če to ne bo uspešno.
Upam, da bodo postopek izvedli že ta mesec, komaj čakam in upam na najboljše.
Lp,

New Report

Close