Najdi forum

Seks v nosečnosti

Joj, sem kar nekam žalostna.
Namreč sem v tretjem mesecu nosečnosti, pa so se pri nama spolni odnosi že tako razredčili, da jih nisva imela že tri tedne.
Pa je drugače vse ok, nimam težav, partner je ljubeč.
Le občutek imam, da mu do seksa ni. Vesel je, da sem noseča, tako da ne vem, če je to ovira.
Kaj naj storim? Kako naj ga pripravim do tega, da si me bo spet želel? ali pa je popolnoma brezupno?
Rada bi malo intimnosti, nežnosti…
Vsa sem žalostna in imam občutek, da me ne mara, ne ljubi…Čeprav temu verjetno ni tako…
Svetujte mi, kako je pri vas…

Pogovorita se, povej mu, da ti sedaj toliko bolj ustreza njegova pozornost, da si želiš nežnosti, tudi odnosov. Vprašaj ga direktno, če ga moti, ker si noseča, ali za kaj gre. Nujno je, da se pogovorita, sicer bosta oba sama zase trpela…

kikica- iskren pogovor z njim!!!!

Kot ti je že drejka svetovala … pogovorita se. To je edina varjanta. Sicer se je tudi pri nama že od vsega začetka zadeva precej zmanjšala … najprej zato, ker sem bila jaz preutrujena … potem se je on bal, da bi naredil kaj ta malčku … potem je začel rasti trebušček in je bilo zelo nerodno … zdaj pa … :((( … zdaj pa me mene že vse tko boli, da se mi sex kar upira … :((((

Pogovorita se in boš videla, da bo vse še OK. ;)))

Lp, Bgv

Saj sem ga že vprašala, pa.. kaj pa vem.
Sicer se je to pri nama začelo dogajati že prej. Od začetka sva bila vsa nora na seks in drug na drugega, potem pa se je stanje umirilo, pa sva morda enkrat tedensko. Sicer skoraj vedno na mojo pobudo.
Zdaj pa tole…Me skrbi, kaj to pomeni za najino zvezo. Drugače je zelo zelo ljubeč in cartljanja ne manjka. Vem, da je precej v stresu in utrujen, a mislim, da kak trenutek za to bi se že moral najti.
In se mi zdi, da sem zdaj še bolj občutljiva in si kar mislim in domišljam, da bo pobegnil h kakšni drugi…
Sem preveč zatežila?

mogoče si malo tudi ti občutljiva .. ampak če se zarad tega ne počutiš ok .. pol morta zadevo rešit … ker bo samo slabše … zmer manj in manj in pol imaš res občutek da mu ni več do tebe (čeprav to sploh ni nujno res) … povej mu vse svoje strahove in želje in naj te ne prepriča odgovor da ni nič narobe … ker očitno čutiš da je …

ko bo otroček med vama bo priložnosti veliko manj kot zdaj … bo utrujenost veliko večja kot je zdaj in želja po seksu res uplahne … vsaj za nekaj časa …

B.

Mogoče ima pa res samo stresno obdobje ali kakšne probleme sam s sabo … in seveda se vse to pozna tudi na spolnem življenju. Jaz bi ti svetovala, da čimmanj drezaš v njega, ker s tem zadevo samo še poslabšaš … Pusti, da te on poišče … da da’ on pobudo … in boš videla, da bo vse ok.

Mislim, da pri vsakem paru pride vsake toliko malo takšne krize … in takrat je najbolje, da se pusti, da gre mimo.

Boš videla … vse se bo porihtalo. Mogoče zvečer namesto, da mu sitnariš za sex, mu raje naredi sproščujočo masažo … pa boš videla da bo vse ok … :))) ;)))

Lp, Bgv

Živjo,

No pri nama najprej meni ni pasalo, potem nisva smela, potem je bilo mene strah pa sem bila vsa v krču, zdej spet ne smeva(in oba komaj čakava da bova).

Res je kar so rekle ostale, treba se je pogovorit. Nekateri moški imajo predsodke….

SKratka ne sekiraj se , če je ostalo vse v redu vama bo to tudi zalaufalo. Poznam par, ko celo nosečnost nista, ker se je njemu to zdelo grozno.

Kaj češ

Čau

A je to tvoja prva nosečnost? Koliko si pa stara?
Pri moji prvi nosečnosti je bil seks precej na stranskem tiru, zadnja 2 meseca zaradi nizke lege in bolečin pa sploh suša. No po porodu pa kot da bi mi utrgalo, niti 6 tednov nisem zdržala in seks je postal boljši. Kaj pa vem mogoče zato, ker sem jaz veliko bolj uživala, čeprav sva imela takrat veliko manj časa in sem bila zelo utrujena. Mogoče tudi zato, ker sva se kar dolgo trudila za prvega otroka in so z uspešnim porodom izginili vsi moji kompleksi glede tega. Zdaj v drugo pa je utrujenost naredila svoje in udarila pa kvantitetu je pa kvaliteta še vedno tu, upam, da bo potem spet vse po starem.

Ja, to je prva nosečnost. Stara pa sem 28 let.
Tud midva sva se kar trudila.

Se kar smejim. To je bila starost tudi pri moji prvi nosečnosti in skupaj sva bila takrat že devet let. Sem že mislila, da nisem normalna, ko se je prijateljica hvalila o svojih aktivnostih. Po enem letu razočaranj in seksa po urniku sva izgleda nosečnost izkoristila za majhen time-out pred še boljšimi časi. Zdaj že verjamem, da žesnke najbolj uživajo po 30 letu!

Draga Kikica!

Zanimivo, ko sem prebrala tvoj post, je kot da bi brala svojega pred 4. meseci. Takrat sem jaz napisala identične zadeve in žal bi jih lahko danes se enkrat. Sem konec 34. tedna nosecnosti in sele zdaj sem se malo umirila, saj tudi meni ni vec do seksa, prej pa mi je bilo vcasih zelo zelo hudo zaradi tega.
Tudi moj fant je taksen, star je 30 let, jaz 24, in na zacetku sva imela zelo strastno vezo, z njim sem dozivljala najlepsi seks, kar sem ga poznala, zelo sva se ujemala. Po kakem letu so nastale tezave, moj dragi je kupil stanovanje, dobil zelo odgovorno in stresno sluzbo in seks je zacel zelo upadat. Pri meni pa se v tem casu ni dosti spremenilo in moja zelja je bila enaka, samo na njegovi strani je bilo vse manj odgovora. Takrat sva imela tako krizo, da sva sla za kratek cas celo narazen. Ko sva znova zacela, sem po kake pol leta zanosila, nacrtovano. Najin odnos je od takrat veliko boljsi, ampak glede seksa je pa se vedno kriza, in sploh nima veze z nosecnostjo, ker naj sem bila se ne vem kako seksi ali lepa, vitka, moj dragi ni vec kazal pravega interesa, nosecnost je stvari samo se poslabsala, ker sem jaz zacela dobivat komplekse glede svojega izgleda in zdelo se je, da jih lahko resi samo seks, ta pa se mi je vztrajno izmikal. Pogosti so bili dnevi zalosti, razocaranja, obcutka zavrnitve, itd itd, ampak stvar se ni spremenila, nisva seksala vec niti enkrat na teden, na zadnje se komaj enkrat na 3 tedne, pa se to na mojo pobudo, zeljo, ce ne ze skoraj prosnjo.
vse to se do danes se ni spremenilo in zal mi je da ti ne morem pomagat, ker tudi sama ne vem odgovora, moja nosecnost gre h koncu in s stvarjo sem se enostavno sprijaznila. Moram pa ti pritrdit, tudi moj dragi je do mene zelo prijazen, nezen in pozoren, ve da mi cartanje ogromno pomeni, zato me carta. ve tudi, da mi seks veliko pomeni, a seksava pa ne, to ocitno pac ni stvar, ki bi jo moski bil pripravljen narediti iz ljubezni, kot jo lahko zenska, cetudi zadnje mesece to moj ljubi pocne bolj iz ljubezni kot iz zelje, ampak saj ves da to ni tisto pravo.
Tudi mene je strah, tudi pri meni to podziga ljubosuje in nezaupanje, ker vcasih tezko verjamem, da seksualna sla (ki je je imel vcasih na pretek), kar tako izpuhti in se sprasujem, kam jo usmerja. Pa vedno bolj razumem, vse mu popije sluzba in skrbi, in tudi ce sva na 14 dnevnem dopustu, ne okreva dovolj, da bi mu ostalo kaj odvecne energije, ki bi jo potem lahko sproscal skozi seks (kot je to pocel v mladosti, jaz sem ujela se ravno zadnje trenutke).
Draga kikica, vesela sem da ti lahko to pisem, ker tako tolazim tudi sebe, ker vcasih se mi zaradi tega hoce zmesat in ko je res res hudo, sem se naucila da poskusam ne ponoret ali past v depresijo, ampak si takrat poskusam dobiti cimvec neznosti s cartanjem, katere pa mi ne odrece, in ne silim vec v seks, bozava se, mogoce masirava in to nekako nadomesti seks. Ce pa me popade huda strast in se ta stopnjuje, pa zavijem v videoteko in si sposodim kaki seks film, to ni recept, ampak meni pomaga, da po mili volji uzivam v strasti in orgazmih. In tako sem jaz na koncu zadovoljna, moj dragi pa ponavadi niti ne ve za to.
V meni seveda zivi upanje, da se bo to nekoc spremenilo, vcasih pomislim na prihodnost brez seksa in se mi hoce zmesat, takrat pomislim, da bom pa mogoce imela ljubimca, ali pa drugega moskega, ampak to je samo za trenutek, da potolazim svoj ego, kajti v resnici zeo ljubim svojega dragega in bila bi velika neumnost, da bi ga pustila zaradi seksa. Upam na spremembe, da se bom nekoc tudi sama malo skulirala, ali pa se bo moj dragi malo prebudil… kakorkoli pa je ta situacija boljsa, kot pa da bi ga razganjalo kot kakega pubertetnika in bi vsepovsod videl samo ‘picke’. Torej kikica, imava umirjene, resne in odgovorne partnerje in take jih lahko samo spostujeva in ljubiva, s svojimi seksualnimi zeljami pa se morava nauciti zivet, predvsem pa jih je treba uporabit v konstruktivni smeri, za ljubkovanje, masiranje, neznost do partnerja, kar jim pa definitivno vedno pase. No, jaz sem po teh dolgih mucnih mesecih prisla do te stopnje, ki mi je zaenkrat prinesla mir. Kako bo v prihodnje, ne vem, slutim pa, da bo bolje!!!

Zelim ti veliko srece, ljubezni do partnerja in veselja v nosecnosti, zaupaj, da vsaka preizkusnja prinese osebnostno rast, ki ti bo kvecjemu izboljsala kvaliteto zivljenja. Seks ni cudovit, a 1000x bolj cudovit je obcutek varnosti, ljubezni in neznosti, ki ti jo ponuja tvoj partner s svojo pozornostjo. zamisli si obratno situacijo, pa bos videla, kaj je vec vredno.
Ni nama lahko :))), ampak za nekaj je ziher dobro!!!! :)))))

Drzi se!
Ce zelis mi lahko pises na:
[email protected],
vesela bom tvojega pisma in klepeta!!!

lep pozdrav

Tina

Za sex v nosečnosti mi je moški odpor, da bi ranil žensko in naredil kaj narobe, še nekoliko razumljiv…. Toda bolj me skrbi dejstvo, da se to čedalje pogosteje dogaja tudi, ko ženske niso noseče. V Oni iz tega tedna je dober članek na to temo. Za razliko od moških avantur, prihajajo čedalje bolj v ospredje ženske avanture – in da niso tako redke, kot si mislimo.

Mene pa zanima, kako je s seksom v nosecnosti, ce krvavis., oz ce imas rjav izcedek. OZ. se zdaj ne pojavlja vec.
Ali se je potrebno vzdrzati in do kdaj?

Vprašaj ginekologa ampak kokr jaz vem, se ja fajn mal vzdržat, ker nikoli ne veš, ali boš seksom kaj sprožil. ne vem sicer koliko si noseča, ampak prvi trije meseci so najbolj krizni in do takrat je pametno počakat, če si imela težave z izcedkom.

LP

Zanimivo- pri nama je včasih ravno obratno..meni ni preveč do tega, ker imam čuden občutek (kot da otrok nekako poskakuje navzgor- ali pa je to le fiksna ideja)..

New Report

Close