seks kot rutina
Postavljam vam eno vprašanje. Da začnem pri sebi. Po vaših merilih, je ful dobra zveza takrat, ko se tudi ful seksa (ko se dva ves čas rajcata, pa seksata v parku, pa avtu, pa taka popestritev, pa druga popestritev, pa analno in v glavnem vse kar se spomniš). g. Janez Rugelj pravi, da zveza ni normalna, če ne seksaš trikrat al dvakrat na dan (ne spomnim se dobro, vem pa , da se mi je zdelo kar dosti). No, jaz pa sem drugačnega mnenja in me zanima, kaj vi mislite o tem. S fantom sva skupaj že dolgo in seksava enkrat na teden ali pa še manj. Vsakokrat je da best in se res ljubiva in ne samo seksava. Vedno začneva spontano in nikoli “ura je devet, pejva bejbi, čas za en seks” (samo za primer!). Seksa se jasno še nisem naveličala. Zato me zanima, kaj menite o mojem prepričanju, da se vsakodnevni seks kaj hitro lahko spremeni v rutino in zaradi tega nujno pride do naveličanosti in tega, da nista oba partnerja stoodstotno psihično in fizično prisotna in predana.Ali verjamete, da vzdržnost lahko tudi poveča užitke pri naslednjem seksu? Se vam kdaj zdi, da je seks postal rutina? To sprašujem zato, ker se mi zdi, da vsi ful več seksajo od mene (tudi moji prijatelji) – ampak, če vse tolk štima, zakaj potem toliko problemov v vezah? Ne da bi hotla kaj pamet solit, daleč od tega -zanima me le vaše mnenje. In ali res toliko seksate, ali je to bolj ribiška štorija. Nikomur namreč ne povem, kolikokrat seksava, ker se mi zdi, da so “norme” zastavljene malo previsoko, če pa ne seksaš vsak dan ali vsak drugi dan (v primeru, da živiš skupaj!), si pa itak nenormalen in nesrečen v zvezi. Nič ne trdim, le zanima me.
Pozdravljena,
po mojem se nekaj “predpisovati” ne da. To, kar nekateri
omenjajo kot “norme”, je v bistvo le neke vrste statistika,
za katero pa je tako in tako vprasanje, koliko je sploh
tocna (preverjati jo pa je prakticno nemogoce).
Po mojem je “dovolj” seksa toliko, kot obema ustreza –
pa naj bo to 3x na dan ali 1x na teden. Verjetno je tudi tu
tako, da je vaznejsa kvaliteta od kvantitete.
Da se razhajajo tudi pari, ki sicer veliko seksajo, le dodatno
dokazuje, da seks se zdalec ni edina povezovalna sila
v neki zvezi.
Skratka – ne se sekirat.
Se popolnoma strinjam. Ce sta oba zadovoljna s količino seksa, potem se nimaš kaj sekirat. Reden in pogost seks pa tudi ni merilo uspešnosti veze in ne garancija za njen obstoj. Lahko pa pride do zasičenosti in hitrega naveličanja, potem pa nastopi iskanje “nekja novega” in s tem povezano varanje.
Se z Marjanom popolnoma strinjam, ki pravi, da reden in pogost seks ni merilo uspešnosti veze, dober seks pa sigurno je, pa če je ta samo enkrat ne mesec.
Se pridružujem!
Hja, jest sem mislila, kok je kul, ker sva s tipom seksala 3-4x na dan, pa se mi je tole ravno prejšnji teden maščevalo…Zdej bo vse bolj u izi. Valda, da si pol bolj narajcan..
Men se zdi normalno to, kar deluje…če pri vama deluje 1x na teden ali pa še manj, pol je kul. Mislim pa, da lahko tako tebe tip prevara zato, ker bi on mogoče večkrat, kot ti, kot lahko koga drugega zato, ker PREvečkrat seksata, se naveličata in hoče spremembo.
lp
Hja, jest sem mislila, kok je kul, ker sva s tipom seksala 3-4x na dan, pa se mi je tole ravno prejšnji teden maščevalo…Zdej bo vse bolj u izi. Valda, da si pol bolj narajcan..
Men se zdi normalno to, kar deluje…če pri vama deluje 1x na teden ali pa še manj, pol je kul. Mislim pa, da lahko tako tebe tip prevara zato, ker bi on mogoče večkrat, kot ti, kot lahko koga drugega zato, ker PREvečkrat seksata, se naveličata in hoče spremembo.
lp
Tinkara!
To si zelo lepo napisala. Se popolnoma strinjam s tabo kajti sem podobna tička kot ti. Mislim, da je vzdržnost ena taka lepa čednost, ki te v naslednjem seksu lepo nagradi.
Ker si seksa že močno želiš je normalno, da ti bol paše in se ti zdi celo, da je lepši in kvalitetnejši.
Problem je le v tem, ker si ga moški želijo pogostejš od nas……… Takrat je pač treba (ne vedno) upoštevati tudi želje moškega.
Lep pozdrav
Mislim, da nimas kej skrbet. Pac vsak ma svoje navade. In ce obema pase, da seksata enkrat na teden, pol ni nobenega problema. sam morta si pa zaupat in povedat, da ce komu mal pogost zapase, da mu drug to saj poskusa uresnict.
sicer pa tip, ki te pusti, ker dobi od tebe premal seksa, hm…to ni to. nekak sm se vedno pr tem, da se je o stvareh najprej treba pogovort in potem poskusat resit kolikor se le da…
Kaj pa fantje pravite – tisti predvsem, ki bi radi čimvečkrat?
Ja seveda je treba seksat vsak dan!!! Kaj pa misliš……….
He, he…. seveda neeeeeeee. Razen če ne seksaš zato, da si zdraviš kako ginekološko motnjo, ki se jo da, pravijo vzhodnjaki, odpraviti tudi z notranjo masažo…. O.k. zdej pa resno.
Seksi kolkr ti paše. Meni osebno, ko mine tisto obdobje strasti, mi je čist dovolj enkrat na teden, ali pa še manj. Včasih tudi 2 tedna nič. Sploh je pa odvisno od trenutne situacije. Vsekakor manjša abstinenca, je ugodna. To pomeni, da ni nujno, da se vsako rajcanje, božanje, ljubčkanje, konča s penetracijo.
dijo in uživaj.
seks ni rutina….ne seksamo zato da bi imeli neke norme, ali da bi blo 3x na teden,….ampak zato ker nas nasprotni spol privlaci, vzburja….
…mene naprimer moja bejba ful vzburja ko jo pogledam, ce pa se malo domisljijo uporabim, ali pa kemije, ali pa eroticnega perila,….pol pa ni problema tudi 2-3x na noc….pol si pa utrujen mas pa za kaksen dan dovolj……..
…sicer pa cist tko…kaj pa je lepsga ce se imata dva rada, da cel dan prelezis v postelji in se lupckas in pogovarjas….pol pa odvisno od teme ratas potreben pa se se mal poseksas 🙂 …
…zakaj bi se mogla pa ti spremenit…naj se tip spremeni…ali pa si naj poisce tako da jo bo dohajal…
Tinkara,imaš popolnoma prav,oziroma seksaj tolikokrat kolikokrat si OBA želita.Pomebno je,da je s tem tudi tvoj partner zadovoljen….ampak res zadovoljen,ne da se potem skrivoma samozadov……ker ti noče težiti….vprašaj ga,enkrat se o tem temeljito z njim pogovori…
jaz osebno imam enkrat na teden dovolj (včaaaaasih tudi dvakrat)…..zelo rad se sexu temeljito posvetim že med tednom in ves čas sem prijazen z ženo (ves čas moraš biti prijazen) svojega partnerja moraš skratka SPOŠTOVATI vse čas ne samo takrat ko se ti ku.rac dvigne,a me razumete……jaz imam rad sex kot ritual-obred…..dobra večerjica,doma ali kje zunaj….ampak če je doma,jo pripravim jaz (dobro namreč kuham in v tem uživam),pa svečka,pa vinček,pa malo dobre glasbe…pa pogovor…..potem pa ena dobra predigra pod tušem,ki traja…….itd.itd…
nežnost,božanje,ljubkovanje…….
tukaj na tem forumu se veliko govori o kvantiteti seksa o kvaliteti pa zelo malo,eni imajo polna usta kolikokrat na dan,prav tekmujejo…..naj tekmujejo….meni je veliko bolj pomebna kvaliteta ob vsesplošnem spoštovanju partnerja,kar pomeni,da mu ves čas stojim ob strani,pomagam,pospravljati,kuhati,pomivati,sesati prah in se skupaj tudi ljubiti….verjemite,da je odziv partnerja popolnoma drugačen,če to upoštevaš……
v veliko primerih tipi poležujejo po kavču,pijejo smrdljivo pivo,gledajo fusbal,kličejo:EJ PRNES ŠE EN PIR,in čez čas zakličejo:EJ PUST ZDEJ POSODO BOŠ POL POMILA,MEN SE JE KU.RAC DVIGNU,PRID SM DA TE MAL NASADIM…..žal je tako….se opravičujem za prostaške izraze….
Mislim, da količina seksa ni merilo za kvaliteto zveze.
Mislim, da z vama ni nič narobe, čeprav seksata manj kot je povprečje, seveda če se sicer tudi zopet razumeta.
Sicer pa, da, določena vzdržnost povečuje željo in s tem kvaliteto naslednjega seksa. Rutinski vsakodnevni seks, pa tudi recimo večurno žaganje, pa je lahko čisto brez veze, če človek to občuti kot eno muko, kot eno dolžnost, ko seksaš tudi takrat ko se ti v resnici ne da, samo da baba mir…
Se strinjam z vsemi, ki pravijo da ni pomembna kvantiteta ampak kvaliteta. Dodal bi samo svoje mnenje, da v začetnem času zveze paše malo več seksa z leti pa se to nekako ustali in umiri.
Konkretno z ženo (takrat punco) sva seksala tudi po 4x na noč (kdaj sva spala sploh ne vem), sedaj pa enkrat na dan (včasih 2x, če sva oba popoldne v službi in lahko zjutraj, ko otroke spraviva v šolo in vrtec, malo poleživa), včasih pa tudi po 3 dni zaporedoma ne. Pri tem nimava nobene norme in merila, ampak samo ko nama paše – obema.
Forum je zaprt za komentiranje.