Najdi forum

začelo se je že pred leti,ko je mami poleg alkohola in tablet uničevala,vse kar je videla,predvsem pohištvo,namlatla pa je tudi nas,težavna je predvsem ob polni luni,ko moramo dobesedno uit.Ko je bila “pri sebi”je spet kupovala novo pohištvo,no sedaj pohištva ne razbija več,ker so jo vrgli iz službe in je na zavodu,vendar se na nas še vedno spravlja.Otroci smo ušli,in si rihtamo vsak svoj stanovanjski problem,še vodno grozi.Uspela sem si s pomočjo pufa na 10 let,seveda kupiti garsonjero,da bi končno zaživela.No pa je prizadela kap babico,tako da jo rihtamo,kasnenje pa mlajšo svakinjo tudi kap.Tako skrbimo še za njo,in dva nečaka,saj še sama ne dobi denarja za plenice za čez mesec.No pa smo spet pomagal,fizično,kot finančno,in to se kar vleče.Država da podpore-vsakršne bolj malo,tako da ti nič ne ostane,za na karitas,jih (nas)je preveč sram.Želim si otrok,pa sploh ne vem kako naj jih imam,ko ga prvič nimam kam dat,saj sem ža sama stlačena tam not,poleg pufa in pomoči sorodnikom,pa mi ne ostane skoraj nič,vrtci in otroška oprema pa je vrtoglavo visoka.že sem tko živčna,oba s partnerjem,da sploh ne veva kaj naredit.razmišlala sem o samomoru,pa ne bi nič pomagalo,po drug stran pa če bom čakala bom za otroke prestara.kaj naresti,za kako pomoč prositi??

obupana,Kaja g

Pozdravljena Kaja!

Stiska v kateri si se znajdla je vsekakor neugodna, vendar ne tako zastrašujoča, kot se ti zdi. K sreči si vsaj malo pobegnila vstran od svoje razgrajaške matere in si kljub vsemu uspela kupiti svoj majhen kotiček, kar pa vseeno ni tako majhna stvar. Bodi ponosna nase. Ob vseh stavreh, ki so se ti nakopičile pa je res, da se ti morebiti zdi situacija nemogoča in brezizhodna. Ne izgubi upanja in potrpljenja. Za vsakim dežjem posije sonce. Tudi zate bo.

Vsaka tolažba je dobrodošla,ampak Kaji kaj malo pomaga….
Kaja,moj predlog se ti bo morda zdel surov,egoističen in kaj vem kaj še,toda….
TI MORAŠ SEDAJ NAJPREJ MISLITI SAMA NASE in ne na vse okoli sebe!!!
Sama si v finačnih težavah,za skromno stanovanje plačuješ kredit,komaj shajaš,pa še sorodnikom pomagaš…..pomagala si jim kolikor si lahko,sedaj pa NAREDI NEKAJ ZASE….imej otroka,ki ti bo polepšal dneve in spremenili se bodo tudi odnosi s partnerjem….imela boš DRUŽINO,svojega otroka…stanovanje je res majhno za tri,ampak v parih letih boš odplačala kredit,med tem morda po malem varčevala,to garsonjero prodala,vzela drug kredit in kupila za eno sobico večje stanovanje…..važno je da boste vsi trije srečni in zdravi….zato še enkrat,MORAŠ MISLITI PREDVSEM NASE….pojdi na socialno službo in se pozanimaj kaj lahko oni storijo za babico,kakšne so možnosti,da bi jo dali v dom starih…

Draga Kaja,

Tudi sama prihajam iz neurejene druzine ( alkohol ). Na sreco se je pri nas zaradi bolezni oceta, ki je prej stalno pil, obrnilo sedaj na bolje.
Toda spomnim se casov, ko je prihajal domov pijan, razgrajal itd. mama pa je bila psihicno tako napeta, da ni znala niti zase poskrbeti, kaj sele za naju s sestro. Toda tudi moja sestra je imela podobne probleme, hotela je imeti svojo druzino, a po drugi strani je morala skrbeti za mojo mamo in mene. Vendar je zbrala pogum in odsla, si ustvarila druzino. Nas ni pustila v nemilosti, toda dala nam je vedeti, da ima sedaj svoje zivljenje in da nam sicer lahko pomaga.
Mislim, da moras tudi ti to narediti. Res je kot pravi Jože, misliti moras predvsem na sebe, na svojo prihodnost. Pojdi na socialno pusti si pomagati. Vem da je hudo, ampak tvoja mlajsa svakinja ima gotovo sorodnike ( mamo, oceta, dedka…) naj se oni malo pomagajo.
Edino sreco ki jo vidim v tvoji zgodbi je tvoj partner.Pogovori se z njim, poskusi najti z njim resitev za VAJINO boljse zivljenje.
Tega koraka ne mores narediti naekrat, toda lahko ga naredis pocasi…
Zelim ti vso sreco in veliko ljubezni ter otrok.

Darja

Hvala Tini,Jožetu in Darji

Darji pa naj povem samo tole: svakinji so stari starši že umrli,prav tako mama in oče in od vseh sorodnikov ima samo nas,zato pa sam tako napeta in živčna,moja tašča in tast ji že pomagata,več pa kljub prošnji na ustanove (od socialne,občine,vrtec..)nista mogla nič dosežti.Za mojo babico pa samo še tole,sem že šla na občino,ki jo vodijo,in k socialni delavki,pa je samo rekla,da jih je takoih oseb v domih preveč,in ,da dokler ima žive sorodnike jo moramo rihtati,Preprosto ne razumem,kajti včasih ko je res hudo rabi 24 urno pomoč,zdravila,pa so draga,včasih ne vem kam bi prej šla k babici ali svakinji.No hvala bogu se z partnerjem dobro razumem,sam včasih tudi njega to potloče,da ne veva kako misliti.Seveda se bova trudila misliti pozitivno in ravnati pozitivno tudi v prihodnosti.
Še enkrat hvala za spodbudne besede vsem vam!

Vaša Kaja G

Živjo. sem Tina stara sem 15 let. in se sekiram od takrat ko sta se mi starša ločila. Želodec me boli zelo in jemlem tablete. Zdei sm u puberteti in se sekiram za vsako malenkost, nap. ljubezen skrbi me kko bo, če bo use uredu,če kei narobe nrdim. u men je tak velik strah k se ga nemorm znebit. preveč se sekiram in ne najdem poti vn. pa še to, nism si ušeč,teža. usi mi goworijo da sem suha še zdravnica,ampak ne vrjamem. samozavesti nimam nič! vse me prizadane,zlo sm čustvena useba.kako naj si zvišam samozavest, in se potavm zase? Želim si, da bi se nehala sekirati,jokati,znebit se straha,živsi so že čist nakonc. lpo prosm za pomoč.Sekiranje je zame droga,ki nenajdem poti ven.

Hvala že vnaprej. Tina

Tina, poskusite se pogovoriti. Najprej s starši.

Po ločitvi tudi starši veliko razmišljajo o otrocih. Prevečkrat se zanašajo na njihovo vedenje in se premalokrat pogovarjajo z njimi o njihovih stiskah. Morda je tudi pri vas tako.

Včasih so starši okorni in ne vedo kako naj se lotijo pogovora, potem odlašajo in na koncu do pogovora sploh ne pride.

Včasih pa so starši zaradi “svojih” stvari preveč zaposleni sami s seboj in jih je treba pocukati za rokav in reči Hej, potrebujem mamo ali očeta, težave imam!

Ko se ne moremo pogovarjati z najbližjimi, potem iščemo ljudi drugje. Lahko je to teta, mamina prijateljica, soseda – skratka kdo, ki vam nekaj pomeni in lahko računate na to, da vas bo poslušal in skušal razumeti. Lahko se obrnete na psihologinjo v šoli, zdravnico.

Prilagam vam link do spletne strani, ki je namenjena mladim ljudem in je tam veliko strokovnjakov z več izkušnjami in informacijami kot jih imam jaz. Poskusite.

lp

New Report

Close