sekiranje
Zanima me kaj lahko naredim v smeri sekiranja, da me ne bodo stvari tako prizadele in se mi pletile po mislih? Kaj vi naredite če se vam kakšen dogodek pripeti? Se zelo obremenjujete z okolico in ljudmi okoli sebe? Jaz priznam če karkoli izvem za kakršno spremembo znancev sploh če sva se z kom včasih bolj družila prizadane in razmišljam o njegovem življenju, primerjam z mojim in se obremenjujem. Tako rad bi spremenil to ker vem da z tem sebe uničijem pa vendar nimam pametne ršitve. Prosim ne me obsojat. Se skušam zadrževati
Ta tvoja sikirancija izvira iz tega, da se ob teh novicah počutiš ogroženega ali si pa misliš, da bi lahko bil ogrožen če bi se oz se ne bi to njim zgodilo, če ne bi oni tega počeli….itd, itd
Tako v sebi premlevaš xy scenarijev kako bi da ne bi in to te na nek način ogroža-jezi in za to jezo potem okriviš druge in na koncu še sebe žreš zaradi tega….
V bistvu te nič oz skoraj nič od tega kar oni počnejo oz ne počnejo, ne ogroža in se te ne tiče zato je vse to tvoje sekiranje odveč in je zgolj odsev tvoje slabe/nizke samopodobe.
Pandora1 se skušam zaposliti predvsem miselno, pa vendar mi ne uspe. Sploh občutek da so ljudje okoli mene zelo neiskreni in da nekaj prikrivajo me vedno bolj hromi. Kot da vsi o meni vedo vse mene pa želijo po svoji volji obračati in mi nekaj prikrivajo. Grizen občutek. Ali sem res edini ki se tako počuti? Ni nikogar ki ima podobno mnenje?