Najdi forum

Ker ste vsi na tem forumu zelo prijazni in znate prisluhniti, bi še jaz prosila za nasvet. Pred skoraj enim letom sem se prvič zaposlila. Z mojim delom je vodja službe zelo zadovoljen in tudi sama se imam za zelo vestno in pridno uslužbenko. Problem pa nastane pri moji šefici (direktorici). Ker pač nisem človek za ponočevanje in razno razna izven delovna srečanja (po gostilnah), je izjavila, da ona takih “nedružabnih” delavcev ne rabi. Meni ni do tega predvsem zato, ker se na teh srečanjih samo popiva in so na koncu vsi totalno pijani, sama pa alkohola sploh ne pijem. Tudi nisem človek, ki bi nadrejenim “lezel” v rit in se na vse pretege klanjal in poniževal. Bojim se, da mi ob poteku pogodbe ravno zaradi nje grozi brezposelnost.
Ali res samo klečeplazci preživijo v tej družbi – sodelavci mi namreč neprestano govorijo, da sovražijo s šefico žurat, vendar si ji ne drznejo reči ne. Sama pa tega enostavno ne morem – raje službo izgubim. Sprašujem se, kakšni neki so ti naši šefi – pijanci, razgrajači, strokovnosti pa nobene.

Pa saj niso vsi direktorji oz. šefi taki. Moj direktor je družinski človek in ponavadi odhiti domov k družini in mu niti na misel ne pridejo razni službeni žuri in podobno. Pa ni star (36 let) in firma je njegova. Ponavadi imamo dva “zapovedana žura” – pred novim letom in enkrat poleti kot obletnica ustanovitve firme in sem pa tja naključna pijača po kakem težkem dnevu. Moram ga pohvalit: je res zgleden šef, čeprav plača ni ravno visoka, ker pač trenutno ni možnosti, je pa razumevanje v kolektivu odlično. Sem pa v prejšnji službi imela precej podobne izkušnje tvojim, niso me sicer odpustili, ker sem dobro delala, sem pa dobivala cca. 20% manj plače, ker se nisem podrejala “pravilom”. Pa sem službo zamenjala in mi ni žal. Škoda, ker je nisem že prej. Zato pogumno – išči si novo službo, vmes pa malo zahinavi, drugače pač ne gre.
Srečno, Tia

res niso vsi ševi taki ozirmoma mislim, da jih je vedno manj. ker namreč posel je trda bitka in z mačkom se noben posel ne sklene uspešno.kot razumem tvoje pisanje ni to en kozarčerk po službi ali dva žura na leto. iz pisanja sklepam , da je to dnevna praksa in ima tvoja šefica probleme sama s sabo. ker te tak” način dela” moti da si išči novo službo, ker v tej stvari ne bodo tako prenehale samo zaradi tebe oziroma ker tebi niso všeč. dvomim tudi da ti je zaradi takega prisiljenega delovnega ozračja tam všeč.
druga možnost pa ostaja, če resnično imaš rada službo in delo in če ne delaš samo zaradi tega, ker dobivaš plačo, da se prilagodiš in se začneš družit z ostalimii. v kozarcu imej npr. jabolčni sok (barva) oziroma si v kozarec z vinom, ki naj bo vedno napol pol diskretno natakaj vodo.
lp

Pri nas v službi pa ja čisto nekaj drugega in zagotavljam ti, da tudi ni v redu. Mi smo vsak po svoje (cca 25 ljudi), oziroma razdeljeni v skupine po tri, štiri ljudi, ki si neprestano mečejo polena pod noge. Šefi (štirje) se z nami navadnimi smrtniki najraje ne družijo, pa še med sabo bi se najraje pobili, vendar saj poznaš tisto “vrana vrani ne izkljuje oči”. Na redkih žurih, ki so strogo organizirani znotraj prostorov firme (novo leto, okrogle obletnice), se samo malodušno gledamo in komaj čakamo, da bo kdo naredil prvi korak in šel “pomivat posodo”, nakar eden za drugim odidemo vsi. Res zoprno vzdušje. Samo enkrat smo imeli žur v nekem gostišču in je bilo enako, ali pa še huje, ker polovica sodelavcev sploh ni prišla.

Torej nasvet: poskušaj se malo bolj “vklopiti” v družbo. Kako bi pa bilo, če bi bili vsi taki, da ne bi bili za žure. Pa saj ni treba, da greš čisto vedno zraven in da se ga naliješ. Tudi sodelavci čudno gledajo tiste, ki se držijo bolj posebaj.

LP.

Mogoče pa sploh ni tako hudo in ji je to ušlo ali pa je pretiraval tisti, ki ti je te njene besede prenesel.
Morda je tudi šefici kdo prenese kakšno tvojo popačeno izjavo….?
Nima smisla zaostrovati razmer zaradi tako banalnega vzroka. Da pokažeš dobro voljo in pripravljenost lahko enkrat popustiš in se udeležiš zabave. Saj če se vsi napijejo, kot praviš, se lahko kmalu izmuzneš in verjetno ne bo nihče niti opazil.

Nima smisla, da razglašaš svoje nestrinjanje s takimi zabavami tako, da daš tem, ki se jih udeležujejo ali organizirajo občutek vzvišenosti – če razumeš, kaj mislim. Razlika je, če odgovoriš, da ne moreš, ker imaš npr. ljubosumnega fanta (lahko si tudi izmisliš izgovor), nimaš denarja, ker varčuješ, te je ravno danes prijateljica prosila, da ji čuvaš otroka…..ali pa če rečeš, da TI se pa TAKIH zabav pač ne udeležuješ! Tudi če misliš, da ni tako, razmisli vseeno ali res ni mogoče, da bi kdo to tako razumel.

Bistvenega pomena za uspeh podjetja so kompetentnost in sposobnost njegovih zaposlenih. Vse drugo je postranskega pomena. Ce tvoja sefica tega ne razume, potem ne bo prilezla dlje od middle managementa, saj ocitno ne vidi dlje od same sebe.

Saj ne pravim, da bi morali ljudje videti dlje od samih sebe, pac pa bi pogosto morali v sebi videti vec, kot vidijo.

Ce ti ne pase hoditi na zabave, ne hodi. Kaj ti bo sluzba, ce izgubis samospostovanje. Okoli bos hodila kot prazna skoljka in se vedno sprasevala, ali te na delu cenijo zaradi tvoje kompetentnosti ali upogljivosti.

Tomaz

živjo

v moji prvi službi smo ga skoraj vsak dan po šihtu žurali. Joža je imel rojstni dan, Peter se bo uženil, Francel je zadel na lotu, Miha bo postal oče, Miha je postal oče, Miha je že pol leta oče……… VEDNO SMO IMELI RAZLOG ZA NAZDRAVLJANJE! Ker pa jaz že po naravi nikoli nič ne spijem, so me vsi grdo gledali, in bilo je vedno bolj hudo. Nato se mi je na neki zabavi obesil šef okrog vratu, naslednji dan je kmalu umrl od sramu, jaz pa sem nehala hoditi na te zabave! seveda, pol sem bila pa “tista ta fina, ki ni za žur” Na teh žurih je bilo ogabno, saj so se nekateri tako prilizovali in lezli v rit, da je kar smrdelo in gorelo!
“G. Direktor, tale Vaš vinček je pa zelo dober” (Naslednji dan pa izjava: Fuj, sem pil ta usmrajen vin, mi je blo ful slab pol)

GROZNO! Počutila sem se vedno kot outsider!

Ko sem zamenjala službo je bilo isto. Sedaj nas je samo 10 in imamo manj žurov. Toda, ko smo imeli novoletno zabavo, je bilo spet: G. Direktor, Vam lahko besim jakno, ali bi kozarček vinčka spili z menoj (čeprav ta tip never ne pije)

Spet sem outsider, ker ne pijem, spet vsi pravijo: KO SI TI FINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GROZNO! Nikoli ne bo bolje!

New Report

Close