sedežna: usnjena ali ne
Zanimajo me izkušnje tistih, ki imate usnjeno sedežno.
Mi imamo trenutno 8 let staro sedežno iz mikrofibre. Takrat je bila kar draga, je pa od Tom-a.
Sedaj rabimo večjo sedežno in so mi všeč usnjene, bež barve, usnje pa tisto mehko, hrapavo.
Ker imam tri majhne otroke me zanimajo mnenja o nakupu usnjene sedežne. Nekateri so zelo proti, ker naj bi bila hladna. Jaz bi dala na sedežni del odeje. Kako pa je s čiščenjem?
Naša mikrofibra se je precej zamazala in se sploh ne da več očistit.
ne bi imela…ker je nimaš
mi jo imamo, črno, in je super, drugačne več ne kupimo…verjetno da občutek, da je hladna…ma saj pozimi ne sedeš nanjo nag, pa tudi če, je to samo trenutno, v sekundi je topla, kot telo…poleti pa tudi ni bilo še nikoli problema, da bi se kdo zalepil nanjo…meni je hujši občutek, da se vse “cedi” v blago
vzameš krpo in obrišeš…takrat šele vidiš, koliko umazanije se vpije v sedežno iz blaga 🙂
nobene panike ni, če/ko kdo kaj polije, če kdo kaj popacka, če se nabira prah nanjo…pred to nismo imeli usnjene in je bila grozna glede tega (nismo nikoli prepovedali hrane na in okoli sedežne ipd., tako da je bilo na in v njej res svega i svašta)
ne bi imela…ker je nimaš
mi jo imamo, črno, in je super, drugačne več ne kupimo…verjetno da občutek, da je hladna…ma saj pozimi ne sedeš nanjo nag, pa tudi če, je to samo trenutno, v sekundi je topla, kot telo…poleti pa tudi ni bilo še nikoli problema, da bi se kdo zalepil nanjo…meni je hujši občutek, da se vse “cedi” v blago
vzameš krpo in obrišeš…takrat šele vidiš, koliko umazanije se vpije v sedežno iz blaga 🙂
nobene panike ni, če/ko kdo kaj polije, če kdo kaj popacka, če se nabira prah nanjo…pred to nismo imeli usnjene in je bila grozna glede tega (nismo nikoli prepovedali hrane na in okoli sedežne ipd., tako da je bilo na in v njej res svega i svašta)
ir
Podpišem, ker imam majhne otroke je usnje ful praktično, obrišeš in je mir. Prej sem imela sedežno iz blaga in sem rekla nikoli več. Moja je bež barve, če pa bi še enkrat izbirala, bi izbrala temnejšo.
Imamo usnjeno in ne zamenjam.
Za čiščenje super. Če imaš kvalitetno usnje poleti nič ne švicaš (oziroma vsaj ne bolj kot na kateri drugi), pozimi ni problemov. Enostavno se usnje precej prilagaja temperaturi telesa.
Usnje je praktično neuničljivo.
Seveda govorim o pravem usnju. Se pa sedaj na tržišču precej pojavljajo sedežne iz regeneriranega usnje. To pa zna biti problem, ker to ni pol tolk kvalitetno kot pravo usnje.
Je pa regenerirano usnje seveda precej ceneje, posledično si jo več ljudi lažje privošči kot iz pravega usnja, samo potem verjetno ravno taki bentijo čez usnjeno sedežno, da kako jim je začela pokat ipd.
Se je dobro prej pozanimat iz kakšnega usnja je.
Tudi mi jo imamo.Prva je preživela 18 let , letos smo jo zamenjali z novo.Usnje se zelo lahko vzdržuje in čisti, po mojem mnenju idealna za družino, ki ima še majhne otroke ali hišne ljubljenčke ( je pa res, da je občutljiva na mehanske poškodbe, predvsem na kremplje mačk ). Kakršnekoli madeže preprosto obrišeš z vlažno krpo in je kot nova. Jaz mojo občasno premažem z navadnim mlekom za telo, ki ne vsebuje pretiranih konzervansov in dišav. Usnje izgleda čudovito. Za tiste, ki menite, da je usnje hladno ali vroče- če imate pravo usnje tega ne občutite, ne potrebujete nobenih dek ali pokrival. Usnje se prilagaja na telesno temperaturo. Izbira barve pa naj bo po vašem okusu. Mi imamo rjavo, ker nam takšna tudi najbolj pristaja v našo stanovanje.Pravo usnje je samo pravo (goveje, ovčje,..). Ne nasedajte nobenim imitacijam, vse od industrijskega do, se ne spomnim več kakšne izraze imajo vse. Za nas je usnje prava izbira. Se splača odšteti malo več, sicer pa sedežne garniture ne kupuješ vsako leto, Razen za malo denarja malo muzike.
Jaz nisem bila za usnje, mož pa ja, prevladala pa je sinova alergija na dihalih, zaradi katere smo se odločli za čim manj tkanin v njegovem okolju. Sedežna je torej usnjena. Bež oz “smetana” tro in dvosed.
Poleti imamo klimo ali luftamo, pozimi imamo ogrevano, tako da jaz osebno ne opazim nobenega švicanja ali zmrzovanja na sedežni, všeč mi je enostavno vzdrževanje z vlažno krpo in milom, to, da se “vse vidi” je zame kvečjemu prednost, ker vzameš krpo in obrišeš, v roku nekaj minut je čisto. Tega pač ne razumem – da imaš temno sedežno iz tkanine in se hvališ, da se “nič ne vidi”. To je isto, kot da bi človek imel ene in iste črne hlače brez oprat. Sicer se ne vidi, a je umazano in smrdi. Kaj ni res?
Imam tudi sama 2 majhna otroka, pa ne morem rečt, da se ne vem kaj pozna na sedežni, ker jemo večinoma za mizo. Kar se pa vidi pa mi je fajn, ker takoj obrišem. Pri nas je bilo po dveh tednih od vselitve že bruhanje po trosedu, pa v 10 minutah ni bilo nobenih sledi o dogodku, ne vonja, ne ničesar. Pred tem smo imeli že bruhanje na postelji (tkanina) pa ni šlo v 10 minutah, je bilo treba bistveno več časa, čiščenja, zračenja in brisanja, da smo odstranili posledice. No, jaz moram rečt, da sem zdaj zadovoljna, da se je mož zavzel za tako garnituro.
Še ena zadovoljna uporabnica usnjene sedežne. Imamo veliko (3 m x 3 m) usnjeno sedežno garnituro v rjavi barvi (mal na oranž potegne), zelo trpežna, enostavna za vzdrževanje. Imamo jo 5 let, kot nova, 2 otroka, bp. Prej smo imeli tako iz mikrovlaken, je bila bolj občutljiva. Zdajšnje ne zamenjam za nič na svetu. Nabavili smo jo v Lesnini, bila draga, a se je izplačalo. Priporočam.
mi imamo doma sedežno iz regeneriranega usnja v črni barvi. sedaj bo že stara skoraj štiri leta in na njej kljub temu da smo prvi dve leti še imeli mačka ni ene praske. prav tako se nič ne pozna če se popraska kdaj pri kakem obisku z zadrgo ali gumbom recimo na kavbojkah ali če se kaj odlaga na sedežno. material je res hvaležen, pa čistim tu in tam samo z toplo vodo in milom, nobenih krem, pa še nič ne kaže da bi kaj pokalo.
tudi raztegnilo se ni nič kot se je pri znancih, ki so približno ob istem času kupili novo sedežno ampak usnjeno iz pravega usnja, in njihova je že krepko nagubana.