sedežna mikrotkanina
Ker se nam je stara sedežna dobesedno olupila (umetno usnje varianta) jo moramo na novo preoblečt. Punujajo nam pa v taki barvi kot imamo mikrotkanino.
Zdaj sem pa v dvomih, ali vzet mikrotkanino ali pa umetno usnje v drugi barvi. Pri mokrotkanini se bojim kako je z čiščenjem, ali se hitro umaže, se fleki poznajo (2 otroka), ali se obrabi in ima zguljen izgled…? Pri tem kaj pa imamo se pa bojim edino tega, da bo čez 4 leta spet v takem stanju kot je ta (pa še barva bo druga, imamo pa vse skombinirano v 2 barvah).
Za katero se naj odločim?
Mi imamo sedežno iz mikrotkanine že več kot 10 let. Preživela je majhne otroke in še domačega zajčka 8 let! Čistimo ga z vodnim sesalnikom, včasih pa samo z mokro krpo iz mikrovlaken, kar lepo se da očistit. Zguljeno ni skoraj nič ( nekaj luknjic tu pa tam, ki jih je naredil naš zeko in praske od krempljev mucka ). Razmišljamno, da bi dali novo preobleko ( imamo dva dvoseda in en trosed), ne vem pa še koliko bi to stalo. V vsakem primeru pa se bomo znova odločili za mikrotknino – vedno.
Lep pozdrav.
Imam sedežno garnituro iz bež (ista barva kot tale okna na MON :))))) mikrofibre in KO BOM VELIKA BOMO IMELI USNJENO!!!!!
Vsakič ko čistim sedežno, se jezim na prodajalca, da me je uspel prepričati v nakup.
Prvi znaki so se pokazali na robovih in to od sedenja v temno modrih kavbojkah – ni bilo treba otroških rokic za mazanje – te so prišle kasneje. :)))
Ko sem želela robove očistiti, so se pokazale sledi čiščenja, ki so bo vsakem poskusu čiščenja postajale večje in fleki so bili vse večji in večji…… dokler nisem pop**** in sedežno sredi poletja odvlekla na balkon in jo celo temeljito oprala. Uf, bila je kot nova!!!!! Samo toliko časa, dokler je niso neki gostje ponesreči pošpricali z ribezovim sokom.
Sedaj čakam poletje, da ponovim vajo :)))))
Je dovolj????
Res je!
Tudi meni so razložili razliko, zato sem odštela skoraj toliko denarja,kot bi dala za usnjeno!
Ampak saj je logično, da “kosmateno” blago težje očistiš od gladkega, kajne. Predvsem, če je tako občutljiva barva kot je bež-krem……, kjer se res pozna čisto vse!
Saj ne rečem! Ko je “deviško čista” je prelepa. Vendar, kaj naj? Imam lepo sedežno za kazanje in prepovedano sedenje na njej????
Zato sem iz blaga v isti barvi sešila prevleke, da jo malce zaščitim. Sedaj perem prevleke :)))) Vendar če bi vedela, da jo bom prekrivala ali oblačila v prevleke, bi kupila navadno in predvsem precej cenejše blago – ter dala čez prevleke ali pregrinjalo…. :))))))))))))))
Mi imamo čokoladno rjavo mikrotkanino malo višjega ranga (ne pa alcantare!) že 8. leto in je super super, vse gre dol, polovica stvari se pa itak ne vidi. Moja sestra ima enako firmo, le bež barvo, pa je pa znoret – vsak flekec se pozna, oguljeno in “zamaščeno” je po robovih, ni fajn.
Usnja pa jaz niti zastonj – moti me občutek ko sedeš vanj, moti me škripanje, moti me….ma vse.
Jaz sem za usnje – doma imamo usnjeno sedežno in celo bež barve. S čiščenjem ni nobenega problema, vse gre dol z vlažno krpo, enkrat letno naredimo generalno in jo premažemo z negovalnim mlekom za usnje. Je pa vse odvisno od vrste usnja, naša recimo nič ne škriplje, usnje je mehko, trpežno, imamo jo cca. 6 let in je še zmeraj kot nova, nič oguljena. Pri umetnih različicah je pa kriza, vse se začne trgati, celo drobiti.
Jaz dam raje malo več denarja, kot pa da na vsake 4 leta menjam sedežno – na koncu si – finančno gledano” celo na slabšem. Lp