Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! SEDEŽNA ALKANTARA-čiščenje

SEDEŽNA ALKANTARA-čiščenje

Imamo dokaj novo sedežno garnituro bež barve , z blagom ALKANTARA, ki naj bi bilo menda zelo kvalitetno in naj bi se dobro čistilo .

Pa vseeno me zanimajo vaše izkušnje s čiščenjem tega materiala

Hvala za pomoč
nelja

Čiščenje sedežne gar. z alkantaro je preprosto pvedano – OBUP! Ko sva midva kupovala sedežno garnituro je bila v istem cenovnem razredu kot klasično usnje, apka so naju svetovalci prepričali v mehkobo in preprostotost čiščenja omenjene tkanine. Namesto belega usnja sva izbrala zelo svetlo sivo alcantaro 🙁 .

Jaz jo nakrepj celo temlejito presesam, namilim in zdrgnem(!!!) z šamponom, potem pa z parnim sesalcem presesam. Sčisti se za silo in komaj čakam, da jo zamenjamo.

Hm, jaz imam pa ravno s čiščenjem alkantare zelo dobre izkušnje in bi se še enkrat odločila za enak material. Enostavno samo malo zmočim krpo in zdrgnem, če gre za mastne madeže (v bež barvi imamo iz alkantare tudi stole v jedilnici) pa dodam še kapljico detergenta za pomivanje posode.

Tudi jaz komaj čakam, da jo bomo zamenjali!

Že več let se jezim sama nase, da sem se pustila prepričati v mehkobo in enostavno čiščenje bež alkantare!!!! Jeziti sem se začela že pol leta po nakupu, ko so se začeli poznati prvi robovi od temno modrih kavbojk….

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

Mogoče je pa odvisno od kvalitete alkantare?

Ker mi našo u nulo sčistimo z mikro krpico in vodo, brezproblema.

Pa ste prepričani, da imate alkantro. Alkantra je dražja od usnja in se ponavadi uporablja tam, kjer je dosti obremenitev, na letalih ali kaj podobnega, ravno zardi lahkega vzdrževanja. Na vašem mastu bi preverila kaj imate.

ja moja je res alkantara

bom poskusila najprej z vodo in mikrokrpo , pa bom poročala

hvala za nasvete in lep dan
nelja

Men je bilo ob nakupu sedežne iz alcantare rečeno, da se čisti z alkoholom.
Lp

Srečno!!! Res poročaj, kako boš čistila. In oglasi se tudi čez kakšno leto ali dve…..

Tudi jaz sem poslušala obljube o enostavnem čiščenju z alkoholom, vodo… in sem poskusila.

Vendar se je potem, ko se je posušilo, poznal vodni madež, ki sem ga želela odstraniti in je postal še večji….

Ne morem povedati kako mi je žal, da se takrat nisem odločila za usnje. Cenovno skoraj ni bilo razlike!!

Lani sem sedežno razstavila in jo odnesla na balkon ter dobesedno zribala s ščetko za nohte in vanishem za tepihe in sedežen garniture.

Bila je kot nova. Iz bombaža iste barve kot je sedežna sem sešila prevleke, s katerimi je sedaj za silo zaščitena.

Ne boš verjela! Najbolj se umaže ravno od kavbojk!!! Kaj naj sedaj izgubljam živce in ne dovolim nikomur v kavbojkah sedeti na sedežni???

HI, sem slučajno našel tale forum in problem z Alcantaro (Alcantara je uradno ime materiala in pod tem imenom se glede težav na netu najde ogromno zadetkov 🙂 )

Alcantara je super material. Je trpežen in zelo hvaležen. Res pa je, kot je napisala Nataša-H, da edini sovražnik tega materiala so kavbojke.

Čiščenje je res čisto enostavno. Res pa je, da nihče verjetno nič ne ve o pravilnem čiščenju Alcantare.
Alcantara se pri čiščenju brusi z vodobrusnim papirjem grobosti od 800 do 1200. Brusiti je pa potrebno takoj, kose pojavijo na površini prvi “cofki”. Po brušenju se pa zadevo samo še presesa.

Vsi podatki so bili preko E-pošte pridobljeni pri uradnem proizvajalcu Alcantara s.r.l. IT (http://www.alcantara.com/), ko sem se zanimal za čiščenje v mojih avtomobilih.

Lep pozdrav in uspešno čiščenje!

Kar je Damijan napisal je res… ni edini, ki uporablja tako tehniko čiščenja, tako da Alkantara All The Way! 😉

a kdo ve, kje v sloveniji bi se pa dal dobit ta vodobrusni papir? pa okvirno kolk stane? hvala 🙂

New Report

Close