Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja sedež za na kolo,kdaj??

sedež za na kolo,kdaj??

zdravo ! zanima me kdaj ste začeli kaj uporabljati sedež za na kolo?pri katerih mesecih? mi smo stari 7,5meseca,sedi samostojno in na nogice se postavlja(v stajici stoji kot kaki žebljiček 😉 ) sem ga peljala en krog po dvorišču in je videt,da strašno uživa….me pa zanimajo vaše izkušnje,prosim za nasvet,hvala pa lep pozdrav*

Stari ste 7,5 mesecev … pa a se ne da to bolj normalno napisat?
Glede vprašanja pa: ko sem to spraševala v službi, je sodelavec rekel, pa kaj je naredil otrok, da bi moral trpeti. Zamislila sem se in mu pritrdila, da ima čisto prav. Če se starš želi vozit s kolesom, ima čist pravico da to počne, ni pa treba vlačit naokrog otroka. In prosim sploh ne DOJENČKA.

prosim,da si ponovno preberete… PROSIM ZA NASVET in ne KRITIK!! vlačit?? a se ne da bolj normalno to napisat? hvala zelo ste mi pomagala z svojo izkušnjo pa lep preostanek večera s svojim nadpovprečnim inteligentim kvoocientom

7,5 mesečni dojenček upam, da je jasno, da na kolesu nima kaj počet? Vsaj meni je, pa če tudi je neznansko užival pri vožnji po dvorišču … Iz tega upam, da si razumela, da je po moje neprimerno tako starega otroka vozit naokoli.
Jaz svojih nisem vozila nikoli na kolesu, so se kar sami, ko so se naučili vozit kolo. Iz razloga kot sem ga napisala zgoraj. Zato ti tudi nisem napisala, kdaj pa je “normalno” vozit otroke na kolesu, ker sama tega nisem nikoli počela.
So pa sodelavčeve besede dale meni mislit in so vodile do spremembe moje odločitve. Ti je pač očitno ne boš spremenila in nič zato. Itak se boš odločila po svoje in to ni moja stvar.

Ti tega ne moreš vedeti,niti jaz ne kako bo v prihodnje! Zanimale so me samo izkušnje,kar bi mi lahko že v prvem odgovoru napisala,ne da si me napadala v smislu,da nisem normalna: Sem ,veš! Meni je jasno,da je premali… rada,pa se posvetujem z materam,Kot mama prvorojenca,nevem vsega..pri petem mi bo kristalno jasno o vsem.hvala

Verjetnto 7,5 mes dojenček pri vožnji po dvorišču na glavi ni imel čelade. Zdaj pa vzemi čelado, ki je za otroka OBVEZNA, za vsakega otroka!!!, in mu jo daj na glavo – boš videla, kako hitro bo nehal uživat! Naše 3 smo začeli vozit na biciklu po 18. mes, sprva na sedežu pred sabo, nato na zadnjem. Gledali smo, da smo šli na kolo spočiti, siti in da smo vedno vzeli s sabo dovolj pijače. Ustavljali smo se na 30-45 min – torej nekega hudega kolesarjenja z otroki – po mojem mnenju sicer – ne moreš uprizarjati. Max. smo prevozili po 25 km ali vsega skupaj 2-3 ure, prej 2, kot 3. Otroke prevažanje na kolesu tudi precej utrudi (pojma nimam, zakaj) in naši so na kolesu pogosto mrknili – zadaj to ni problem, če se sedež lahko nagne, spredaj pa precejšen, tako da tja do 3. leta več kot 2 uri ni zneslo. Pri manjših otrocih rade zaspijo nogice v sedežih, pri večjih (vozili smo jih tam, do 3. leta prbl) začenjo boleti, ker so na tistem sedežu prilično “ukleščeni”, zato se je nujno pogosto usavljat in dat frocke dol, da se pretegnejo in zmigajo. Ja, imamo Hamaxe višjega cenovnega razreda, hvala za nasvete ;), pa vseeno.

Skratka – pri dobrega pol leta počakaj vsaj še slabo leto za neko vsaj približno resno kolesarjenje – 2 kroga po dvorišču pa ne bosta škodila tudi zdaj – samo po pameti!!!!

zelo ste prijazna,hvala za odgovor in nasvet! in prav imate,čelade ni imel. lp

Mi smo prvedva začeli vozit pri enem letu, seveda s čelado, pa niti ne prav dolgo, do kakega igrišča, 15 minut v eno smer. Nikoli pa nismo z niima v sedežu prav koresarili, ker je bilo tudi meni težko tako vozit. Sedaj imamo 9 mesečnico, a se še nič ne vozimo, mogoče okoli 11 meseca.

New Report

Close