sedež za kolo HAMAX SLEEPY
Mi smo se odločili za navadnega Hamaxa, ker naš mali pač ni tip otroka ki bi spal na kolesu, ga preveč zanima okolica. Pa tudi tista sprememba naklona ni nevemkaj. Lani smo se veselo vozili, bil je star dobro leto.
S Hamaxom smo zelo zadovoljni, smo ga kupili pri znancu. Po njegovem pričevanju se še najboljše obnese, pa tudi cena je čisto normalna. Je bil pa takrat v BC kar nekaj dražji kot v kolesarskih trgovinah.
LP
Mi smo na koncu po vseh iskanjih in testiranjih kupili čisto navaden sedež za na kolo, kajti kolikor ima tisti hamax naklona, ni omembe vredno. Ga pa krepko plačaš in preplačaš. Pri hamax je zame največ vredna enostavna premontaža, ki je pri drugih sedežih bolj komplicirana in zamudna. Ampak tudi to krepko plačaš, seveda pa je odvisno, koliko kolesariš z otrokom.
Moram dodati, da je pri nas obveljal Hamax tudi zaradi tega, ker ga ob dodatnem nosilcu za kolo čisto enostavno prestaviš. Pri nas se mali vozi z mano ali pa z očkom, in si ne predstavljam da bi vsakič doktorat iz montaže delala.
Plačali pa smo ga okrog 50 eur, kar se mi ne zdi da je ‘plačan in preplačan’.
Toliko ste dali, če ste kupili rabljenega ali po kaki drugi liniji, redna cena pri nas in v Avstriji je bila leto in pol nazaj okoli 20.000 SIT (odstopanja za 3 jurje gor in dol), kar se mi ne zdi malo denarja. Na koncu smo našli sedež, ki se identično prestavlja kot hamax, ima enak sistem, kupiš dodatno “sponko” in ga na isto foro prestaviš. Ker je sponka hamaxova (menda jih noben drug ne dela???), smo dali za dodatno sponko toliko, ko za cel sedež :((, ki ima vse potrebne certifikate. Je pa res veliko vredno da sedež prestaviš tik-tak, si tudi jaz ne predstavljam cele premontaže. Naš se zdaj večinoma že sam vozi, za kdaj pa še vedno pride prav.
sleepy varianta res ne pomeni ne vem kaksnega naklona, tko da ce zaspi, pac vsakemu glava ne prav lepo binglja sem in tja.
mi smo hamax kupili, ker res veliko kolesarimo, premetavamo sedez iz kolesa na kolo, bil pa je okol 20 000 v intersportu. če ni sleepy je kakšnega jurja cenejsi.
zaceli smo pri dobrem letu.
pa veliko kolesarskih uzitkov!!!!