Najdi forum

sedez za kolo

ojla!
Ker vem, da vas je tukaj kar nekaj , ki veste vse in se vec o kolesih – a mi lahko kdo tocno razlozi, v cem je fora sedezev , ki imajo luknjo v sredini ? Sem slisala ze kar nekaj razlicnih razlag, zdaj pa ne vem, kaj je res. Poleg tega sploh nisem vedla, da obstajajo tud za zenske – kaksna pa naj bi bila njihova funkcija?
Hvala za vse odgovore, pa lep pozdravcek vsem skupi!

Zivjo!
Ce pogledas kaksno profesionalno dirko, vidis da je edina fora dobra marketinska poteza.

Oziroma ce povem drugace, neznanje pri nastavitve sedeza (visina, nagib, razdalja do krmila…). To vodi do nepravilne drze na kolesu, kar ima za posledico pritisk na misicno tkivo, slabso prekrvavitev in omrtvicenje penisa.

Po vseh prevozenih kilometrih, kupljenih in od kolegov sposojenih sedezih (od luknjastih pa do tistih z gelom) prisegam na pravilno nastavljen ozek trd sedez. Vsem tistim, ki pa imajo tezave z brezcutnim samoscalnikom, pa svetujem, da se pozabavajo z malimi nastavitvami, ki prinasajo velike koristi, namesto da iscejo instant resitve z nakupom luknjastega sedeza. Ponavadi z novim sedezem ni obljubljenega ugodja in konca tezav, sele tedaj zacnejo eksperimentirati z nastavitvami, koncni rezultat pa je isti kot pri dobro nastavljenem navadnem sedezu.

Na pravilno drzo pa vplivajo tudi razne razne druge stvari, ampak to so ze nijanse.

Brez luknjastega sedeza “trdo stojim” za vsem zgoraj napisanim, za zenske sedeze pa nisem pristojen, lep pozdrav Joze!

Meni se zdi sedež z luknjo zelo dober. Je prilagojen anatomiji mednožja in s tem po celi stični površini bolj enekomerno pritiska na telo. Kolikor vem, ga pohvalijo tudi ženske, saj zmanjšuje pritisk na presredek. Edino, kar me asocira na marketinške prijeme, je plašenje moške populacije z impotenco. Kar se pa položaja na kolesu tiče, pa nas velika večina ne spada med samooklicane “profesionalce”, ampak uživamo v sproščeni rekreativni vožnji s kolesom brez grizenja v balanco. Za še bolj natančne odgovore izkušenih kolesarjev pa lahko vprašaš še na .

No, nekaj je res: moda so izven telesa rano zato, ker je za nastanek semenčic potrebna nekoliko nižja temperatura od telesne. Prav zato naj bi luknja v sedežu omogočala kroženjene zraka in s tem hlajenje mod. Koliko pa stvar deluje v praksi pa je drugo vprašanje…

sorry, ampak moja moda nikakor ne morem stlačiti v tisto luknjo. ne vem, ali jih jaz ne nosim na pravem mestu ali pa proizvajalci ne vedo, kje bi morala luknja biti. sam nekako sedim z zadnjico (ritjo, da ne bo pomote) na tej luknji in moram reči, da se vsaj zadnjica lepo zrači.

He, he, moda se bolj težko hladijo zaradi tiste luknje. Fora je v temu, da zmanjšaš pritisk na presredek, kjer imamo moški glavne hidravlične inštalacije. Kakorkoli pritisk na presredek se v resnici zmanjša, bodisi pri moškem ali pa pri ženski.

Premalo raziskav je bilo narejenih na tem podrocju, tako da je tezko podati nek zakljucek. Meni osebno se zdi sedez z luknjo boljsi kot sedez brez luknje. Se najbolj pametna resitev je ta, da se vozi cimkrajsi cas, da se velikokrat vmes aufzica in da ne vozimo preveckrat na teden.

Definitivno ni sedenje na dirkalnih kolesarskih sedezih ni koristno za mosko orodje…za to ne potrebujem nobenih znanstvenih dokazov!

New Report

Close