Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje sedenje po porodu – plavalni obroč

sedenje po porodu – plavalni obroč

Popolnoma sem pozabila, da bom po porodu verjetno potrebovala obroč za sedenje. Sedaj pa ne vem kje bi ga lahko kupila sredi zime, v mislih imam tistega otroškega za plavanje.
Vem da prodajajo v sanalaborju prav namenjene za po porodu, a ne vidim smisla dajat celo premoženje za nekaj kar bom rabila kratek čas, ali pa morda sploh ne.

Ima kdo idejo kje bi lako dibila tisti plavalni obroč?

hvala

Mogoče lahko vprašaš kakšne sosede ali prijatelje z majhnimi otroki, da ti ga posodijo ali podarijo.

poglej na bolho, tam se tega veliko prodaja.

no jaz ga nisem kupovala, so mi pa v porodnišnici, ko so me pripeljali v sobo dali na stol zvit kopalni plašč v obroč,. tako da sem tudi doma, če je bila potreba, eno ta veliko brisačo zrolala in naredila obroč pa je blo ok

Običajno ne dobiš takih poškodb, da bi morala na čemer koli sedeti.

Pomoje pa škodit ne more. Poglej v Pikapolonici,BC, kaki mali trgovinici… Moja izkušnja je namreč drugačna. Imela sem ga s seboj pa se je končalo s CR tako da ga nisem potrebovala,je bila pa zato cimra na intenzivni zelo hvaležna saj je imela hude poškodbe in ji je zelo pomagal.

Cimra, ki je rodila vaginalno, je bila na intenzivni? Ne strešiti ljudi, ker so to izjemni primeri.

Mislim, da plavalni obroč lahko tudi sedaj dobiš v kaki otroški trgovini.

Zanimivo, ko sem rodila pred 4 leti, nisem vedela za to, povedali so mi v porodnišnici (in takrat je pač mož šel in kupil) in prva dva tedna zaradi REDKE komplikacije res nisem mogla brez njega, ampak kot so nekatere že napisale, večinoma ni tako hudo. Zdaj pa vidim, da to že vsaki priporočajo, da vzame s seboj. No, škodi verjetno ne, se pa sprašujem, če je ok, da je to zdaj še ena nova stvar, s katero se straši – kot da zdaj ima pa že vsaka toliko šivov ali revizijo epiziotomije in hematom ali ne vem kake raztrganine… Se mi zdi, da je iz leta v leto hujše tole strašenje =)

Najlepša hvala vsem za odgovore.

Da pa ne bo pomote, mene ni nihče nič strašil ali pa mi naročal da ga moram imet. Poznam pa kar nekaj primerov ko so ga ženske imele in sem pomislila, da ga bom lahko rabila.

Se pardoniram če sem katero prestrašila,to res ni bil moj namen. Na žalost pa se tudi to dogaja,da pri vaginalnem porodu nastanejo večje poškodbe,sicer na srečo redko. Želela sem reči le to,da škodit ne more če ga avtorica uspe kupit,saj je bil en od nasvetov da je nakup b.v.

ja saj pa ni tako redko, da po porodu pristaneš na intenzivni negi.

Sama sem ga imela po prvem porodu in brez njega enostavno ne bi mogla sedet…po drugem porodu sem brez problemov že naslednji dan sedela po turško…
Sin je bil kar težki in sem imela notranje in zunanje šive, pri hčerki pa so me vrezali.
Pa saj obroče dobiš v vsaki večji drogeriji (Muller), Baby center…

ja saj pa ni tako redko, da po porodu pristaneš na intenzivni negi.[/quote]

V porodnišnici, kjer sem rodila, samo po CR ali kaki drugi ginekološki operaciji. Drugače pa tudi pri velikem številu šivov, ne greš na intenzivno.

Glej,nisem si izmislila,da bi strašila nosečke. Dekle je imelo notranje in zunanje poškodbe,veliko izgubo krvi…je bilo pa v Lj. Uglavnem to itak ni tema te debate. Ali obroč je potreben ali ne je odvisno od vsakega primera posebaj.

Če katero zanima, prodam obroč za sedenje, kupljen v Sanolaborju.
Obroč je lepo ohranjen in prve dni po porodu mi je resnično pomagal pri lajšanju bolečin.
Cena: 20 €.
Tel. 041609343

New Report

Close