Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Second opinion – Drugo mnenje

Second opinion – Drugo mnenje

Pozdravljeni!

Zanima me na koga se obrniti za drugo mnenje oz. kje dobiti informacije,.. karkoli..
Kakršnekoli informacije glede tega bi mi prišle prav..

Za ZDA sem našla : http://www.maat.si/

Me pa vseeno zanima, če ima kdo kakšno informacijo o drugem mnenju v Evropi,
ker bi rada tudi tretje in morda še četrto zdravniško mnenje..

Diagnoza je rak na jajčnikih, IV. stadij – to pomeni, da je najbolj razširjeno (se pravi zadnji stadij).., metastaze v trebušni votlini (predvsem na jetrih)..
Starost pacientke je 43 let..

Vse možnosti, ki jih imamo v Ljubljani na Onkološkem, so bile že maksimalno izkoriščene..

Kakršnakoli informacija v zvezi z drugim mnenjem bi mi zelo pomagala, ker ne vem na koga se obrniti..

Že vnaprej hvala za odgovore..

Lep pozdrav,

CrazyBubbles

Draga CrazyBubbles,

poleg vaše povezave jih je na voljo še nekaj, ki vam utegnejo priti prav:

Vendar se te povezave nanašajo večinoma na tisto, ki ste jo našli že sami. Do drugega mnenja imate vso pravico, vendar skušajte za trenutek tudi pomisliti, kaj od njega pravzaprav pričakujete. Morda dvomite v diagnozo ali možnosti zdravljenja. Toda tudi na omrežju so vam na voljo podatki o četrtem stadiju raka na jajčnikih. Tudi naši zdravniki spremljajo strokovne članke in podatke, določeni članki o tej bolezni so povsem javno dostopni in jih lahko preberete. Žal je napoved slaba ob tako razširjeni bolezni. Čudežnega zdravila pa danes ni. To mnenje, ki ste ga že slišali, vam lahko potrdijo številni zdravniki, ki so s sodobnim onkološkim zdravljenjem (in tudi njegovimi omejitvami) seznanjeni. Morda si želite spoznati koga, ki bi vam ponudil čudež, povedal kaj drugega. Bodite previdni. Vse te “storitve”, drugačne “resnice” in tudi možnosti “zdravljenja” bodo imele en sam cilj – izprazniti vašo denarnico. Na bolnici se lahko izvede ta ali oni poseg, ki ga boste plačali, vendar na izid ne bo vplival. Za drugo mnenje se torej odločite po tehtnem in kritičnem premisleku.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close