sečnica in frenulum
Pozdravljeni,
prosil bi za nasvet. Star sem 36 let. Pred nekaj meseci se mi je v zgornjem delu sečnice, predvsem pri ustju pojavil neprijeten občutek. Gre za nekaj med rahlo pekočino in rahlo srbečico, ki je stalna, vendar ne vedno enako intenzivna; včasih praktično izgine, potem pa se spet pojavi, predvsem se ta občutek intenzivira po vsaki ejakulaciji, medtem ko mi uriniranje ne povzroča težav. Najbolj me moti pri hoji, ker je zaradi drgnjenja ta neprijetni občutek bolj prisoten, kot bi bila koža zaradi nekakšnega vnetja bolj občutljiva.
Sprememb na penisu ni, opazil pa sem, da je koža na mestu, kjer se spodnji del ustja sečnice nadaljuje v frenulum, bolj temno rdeča. Pomislil sem na katero od SPB, vendar svojih simptomov ne znam povezati z nobeno od meni poznanih. Še najbolj bi morda ustrezala klamidija, vendar je bil test nanjo negativen. Bi lahko šlo za katero drugo?
Splošen pregled krvi in urina ni pokazal nobenega vnetja, imam pa že nekaj časa precej povišane jetrne teste, nekoliko višja je tudi vrednost bilirubina in gostota urina. Bi bilo morda lahko to povezano? Kaj mi svetujete?
Že vnaprej hvala za odgovor
Spoštovani!
Kaže, da ste zdravnika že obiskali, vendar se zadeva ni uredila (če sklepam, da ste opravili test na klamidijo). Test na klamidijo tudi ob okužbi ni 100% (lahko jo zgreši). Tu so še ureaplazma, mikoplazma in razne druge. Povišani jetrni testi – to me še bolj zmede in kaže, da bi lahko šlo za kompleksnejšo zadevo, kot je videti iz kratkega odstavka in bi zahtevalo vsekakor pogovor pri zdravniku, pregled pri urologu – če ne pretipamo in vidimo, ne moremo niti misliti, za kaj bi lahko šlo. Sicer pa je ob jetrni bolezni znano, da lahko gre za srbenje kože in ena od jetrnih bolezni (hepatitis) je spolno prenosljiva bolezen.
Kronični uretritisi (vnetja sečnice) so nadloga, ki ni prijetna in ji pogosto ne pridemo do konca, temveč jo zgolj blažimo. Sperma je lahko do sluznice sečnice močno agresivna. Urolog lahko sečnico tudi pregleda (s cistoskopom – napravi ureteroskopijo), da ni kje kakšne ovire ali rane v sečnici. Poskusite čimrej po ejakulaciji izprazniti mehur – urinirati – da izperete sečnico.
Lepo pozdravljeni!