Najdi forum

Spoštovani!

Imam diagnozo lihen sclerosis vulve. Pojavile so se težave s sečnico. Pri uriniranju imam stalno neprijeten občutek kot neka topa bolečina v sečnici, kot ,da bi se sečnica krčila. Ta občutek še nekaj časa po uriniranju ostaja. Pogosto me sili tudi na vodo. Dala sem pregledati urin ,ki je bp.

Zaradi teh težav sem bila tudi pri urologu, ki je napravil cistoskopijo. Pri tem je ugotovil, da imam stenozo sečnice in levkoplak na trigumu mehurja. Za terapijo nisem dobila ničesar. Dejal je ,da je vzrok mojih težav lihen slerosis, ki vpliva tudi na sečnico. Urolog je dejal ,da naj uporabim pač kreme ,ki mi jih je predpisal dermatolog.

Kot terapijo na vulvi sem imela različne kortikosteroidne kreme kot so Diprosone, Lotriderm, Advantan, Locoidon. Poskusila sem tudi kremo Elidel.

Sedaj me zanima sledeče. Katero kremo mi svetujete ,da naj bi uporabila za mazanje na vhod v sečnico, saj je tam sluznica zelo občutljiva in kako dolgo jo lahko nanašam oziroma v kakšnih intervalih,da se sluznica nebi stanjšala?

lep pozdrav

Spoštovani,

na identično vprašanje sem vam pod drugo temo pred nekaj časa že odgovarjala in kaj novega nimam dodati.

Lep pozdrav,

Vesna Tlaker Žunter, dr. med., zdravnica specialistka dermatovenerologije Dermatovenerološka klinika, Univerzitetni klinični center Ljubljana Medicinski center Medartis Nova Gorica, http://www.medartis.si/ Estetika Medartis, Ljubljana, http://www.estetika-medartis.si/

New Report

Close