Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Seboreični dermatitis

Seboreični dermatitis

Ga katera ima? Kako so vam ga potrdili? Meni je zdravnica kar sama rekla, da ga imam in mi za lasišče predpisala Kuterid. Naj ji rečem za napotnico za dermatologa ali alergologa? Na internetu nisem našla nič zanimivega. Zanimajo me vaše izkušnje.

Pozdravljena Katja!
Pred dvajsetimi leti se mi je začela tovrstna “nadloga”. Najprej po robu lasišča, potem se je to širilo na celo lasišče in nazadnje na cel obraz. Splošna zdravnica mi je samo pisala recepte za synalar, belosalic in podobna mazila. Poiskala sem takrat zelo priznanega dermatologa dr. Bunto, ki je sedaj že pokojni. Predpisal mi je neko mešanico- tekočino z mentolom in ne vem čim še, ki so mi jo potem naredili v lekarni. To sem kar nekaj let uporabljala, vendar brez uspeha. Najprej rdeči fleki, ki so srbeli in pekli, potem so nastale iz tega luske, ki so se luščile in postopek-obolenje se je ponavljalo. Poiskala sem homeopatko in moram reči, da se je stanje toliko izboljšalo, da sedem let ne uporabljam nobenih tovrstnih mazil (nobenih antibiotikov in kortizonov…). Sicer se mi pojavi srbenje še vedno, največ jeseni in pomladi, vendar ne tako hudo in mislim, da mi bo tudi to kar še imam, z leti izvenelo, ker nimam po obrazu več težav, samo po robu lasišča Tudi prehrano imam drugačno kot včasih. Jem zelo veliko sadja, zelenjave, mesa zelo malo, delikates nič, mlečnih izdelkov zadnji dve leti nič.
V začetku sem se celo sramovala te svoje nadloge, ker je zgledalo grdo, rdeče in potem, ko se mi je vse luščilo z lasišča in obraza pa še zelo mlada sem bila takrat.
Žal, Katja ne vem kako se boš tega lotila, vendar ni neke “instant” rešitve. Želim ti veliko uspeha pri zdravljenju!
Judita

Meni je tudi zdravnica rekla, da imam seboreični dermatitis. Sicer ga imam že cca 12 let. Nekaj let sem s premori uporabljala Diprosalic, zadnja leta pa sem ga totalno ignorirala, čeprav me je vseeno motilo. Sicer imam težave le na lasišču, najbolj me moti, ker je lasišče rdeče (še dobro, da nisem blondinka ampak rjavolaska) in izgleda kot prhljaj, srbi pa niti ne. Zdaj sem dobila Kuterid, ker je Diprosalic za doplačat. Se bom pa vseeno odpravila k dermatologu. Škodit ne more.

Katja, poročaj!

Judita, misliš, da si alergična na določeno hrano?

Asja, ne vem ali sem alergična na kakšno hrano, ker nisem bila nikoli testirana. Moja osebna zdravnica mi je v večkratnem pogovoru o seboreičnem dernatitisu rekla, da nima smisla to raziskovati, ker je tako ali tako neozdravljiv in da naj samo pazim kaj jem in lajšam tegobe srbenja z mazili.
Vendar, samo poglej, kaj vse dodajajo industrijsko predelani hrani, da se obrži toliko časa na policah, da ne zgnije, da ne splesni. Mislim, da je ogromno dodatkov takih in drugačnih v hrani, ki jo jemo. Ne verjamem, da je to lahko brez posledic za naš organizem.
Verjamem, da bi se dalo debatirati o tem do nezavesti in še dlje.
Zelo bi bila vesela, če ima kdo kakšno oprijemljivo in preizkušeno stvar za to nadlogo. Sama pa preizkušam in preizkušam.
Pa lep vikend želim vsem skupaj!
Judita

A je to luskavica?

ne

Ojla!

Tudi mene ta nadloga spremlja že nekaj let. Občasno imam težave ob robu lasišča, po obrazu-ob nosu in na obrveh, da je vse skupaj še bolj zoprno se mi pojavijo fleki tudi na spodnjem robu pod prsmi in niti slučajno ne smem imeti spodnjic s kakšnim elastanom, ker potem imam fleke tudi ob robu hlačk. Vem kako je neprijetno, jaz sem poskusila že vse mogoče kreme pa ne pomaga, zdravnica je rekla, da je malo tudi dedno. Da ne govorim, da mi je nerodno pred fantom, ki me sicer razume in ve, da skrbim za higieno še preveč-ljudje bi lahko zmotno mislili, da je to od premajhne higiene, kar pa ni res. Men je že izbira vložkov cel projekt, da slučajno ne dobim zaradi njih flekov.

Sicer pa vsak ima kakšno skrb-ene so prijetne, druge manj. Treba je mislit pozitivno, uživajte in pozdravček vsem, ki berete!!! Manja

Zdravo!

Tudi jaz sem imela te težave, po lasišču po obrazu, dalje pa se na srečo ni širilo.
Obiskala sem en kup dermatologov, ki mi niso znali pomagati, predpisali so mi en kup krem, a kaj ko se je to čez dan ali dva spet ponovilo na drugem mestu.

Pred cca dobrim letom in pol sem bila pri frizerju in sem dobila pri frizerki informacijo za eno firmo Kuth, pa da naj probam z njihovim šamponim odpraviti prhljaj. Res se sprobala, prhljaja sem se znebila in tudi po obrazu nimam več teh lusk in srbenja. Vsako jutro si na mokro blazinico dam dve kapljici šampona in s tem obrišem (umijem)obraz. Tako da sedaj nimam več težav. Prav tako si tudi lase perem samo s tem šamponom.

Mogoče bo komu pomagalo.

Lep pozdrav vsem!

Monika

Tudi jaz sem pred leti poizkusila Kuth, pa predlani nekaj od Revlona (šampon in ampule), katerega mi je priporočil frizer. Pa nič ni pomagalo. No, te dni spet bijem bitko s tem, kar nisem že cca 10 let: pranje s šamponom oronazol na 2 dni in vsak dan mazanje s Kuteridom. Mislim, da je malo bolje, kaj več bom videla čez kakšen teden ali 2.

Manja, meni sta se tudi pod prsmi naredila 2 fleka in dobila sem Canesten. Pa ne vem, če kaj pomaga, ker se mi zdi, da je po enem tednu še vedno enako. Celo modrcu sem se za ta teden odpovedala :((.

živjo! meni je pomagala bioderma sensibio (šampon, milo za obraz in telo, krema). dobi se v lekarni, vendar jo je ponavadi potrebno naročiti. drugače pa meni najbolj pomaga ašičev jabolčni kis (ne vem zakaj ampak deluje samo ašičev). tako si lase sperem z mešanico malo kisa in veliko vode, isto pa uporabljam kot tonik za obraz. edina slaba lastnost je vonj. lpn

New Report

Close