Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Seboreični dermatistis

Seboreični dermatistis

Sam imam zelo dobre izkušnje pri ozdravitvi seboreičnega dermatitisa s pomočjo HOMEOPATIJE. Ima še kdo kakršnekoli izkušnje z zdravljenjem s pomočjo Homeopatije?Če vas zanima, vam rade volje kej povem…

Živjo, Martin!

Meni je bil tudi diagnosticiran seboreični dermatitis par let nazaj in od takrat sem tudi jaz zamenjal že nešteto krem, mazil, šamponov ipd.
Nekatere zadeve mi pomagajo, nekatere ne. Trenutno mi pomaga krema Aloe Vere, za katero sem prebral tudi na Med.over.net, od šamponov pa bom te dni poskusil Freederm, ki je od iste firme, ki izdeluje mazila Elocom.

Pravim, da mi trenutno to pomaga, vendar me pa vseeno zanima kakšne izkušnje imaš pri zdravljenju te bolezni ti. Moram pa priznati, da nisem seznanjen s homeopatijo, zato, če ti ni pretežko, mi poskusi na kratko razložiti tudi kaj o tem.
Po tvojem pisanju sodeč, bi rekel, da gre za alternativno medicino, vendar bi vedel o tem kaj bolj konkretnega.

Drugače pa se mi je seboreični dermatitis skozi leta zelo počasi, a sigurno širil. Na začetku se mi je pojavljal samo na lasišču, danes pa se mi pojavi tudi po nosu, obrveh, čelu, ušesih in celo majhna pikica na sredini prsi.

Veliko sem prebral o tej bolezni in mislim, da zdravniki po celem svetu (če sploh iščejo zdravilo) tavajo v temi, ker ne samo, da ne pozna moderna medicina zdravila, temveč ne vedo niti zakaj se pojavlja.
Eden izmed pogostih razlogov, ki ga navajajo ti zdravniki, zakaj se pojavlja, naj bi bil stres.
Vendar jaz sam pri sebi vem, da to niti pod razno ni tako, ker sem včasih po cele dni doma, brez obveznosti in skrbi, pa se mi pojavi.
Druga stvar, ki jo tudi navajajo je, da je dedna. Kako to, če nihče od mojih starih staršev pa do vseh ostalih sorodnikov nikoli ni imel te bolezni?!

Hehe, čeprav sem jaz od modernih zdravnikov doživel že vse sorte. Pred leti, mi je recimo eden izmed najbolj priznanih dermatologov postavil diagnozo navadnega prhljaja in mi priporočil Oronazol. Ko sem že pri Oronazolu…meni ni niti malo všeč.
Ne samo, da je izredno močan, tudi zelo izsuši kožo. O njegovih učinkih pa ne bi izgubljal besed…

Odpiši, Martin, hvala in lp!

Resnicno bi bil hvalezen, ce bi lahko stopil v kontakt z Martinom, ker je sedaj minilo ze kar nekaj casa od mojega objavljenega oz. neobjavljenega pisma.

Martin, moj e-mail naslov je: [email protected]

Prosim, odpisi mi na moj e-mail naslov, ker imam obcutek, da se tukaj ne moremo med seboj kar tako pogovarjati. Zato je bolje, da to opraviva izven forumov Med.over.net-a. Imam pa tezave s seboreicnim dermatitisom…vsaj mislim, da je to to.

Hvala in LP!

Pozdravljeni!

Zanima me,kaj pomeni Dermatitis atopica…Po opisih sodec se meni zdi,da je to serboreticni dermatitis,kajti tudi se zdravi z mesanico elocoma in pa 10% ol.olivae v linola fett.Hvala za pojasnilo ,pozdrave z Bleda

Spoštovana Milena!

Atopijski dermatitis ni isto kot seboroični dermatitis niti ne sodi v isto skupino bolezni! Gre za preobčutljivostno bolezen kože. Tudi zdravljenje atopijskega dermatitisa je precej drugačno kot pri seboroičnem dermatitisu.

živjo!
nekaj let nazaj se mi je pojavila malo hujša oblika s.d.. takrat se je dermatologinja kar nekaj časa ukvarjala z mano in mi predpisovala vse mogoče kreme, ki sploh niso učinkovale. na koncu mi je pomagalo 10% olivno olje v borogalu (upam, da sem pravilno zapisala). no dermatologinja mi je takrat rekla, da naj poskusim z jabolčnim kisom, če mi je borogal tako pomagal. od takrat se preventivno mažem s tonikom iz ašičevega jabolčnega kisa (drugi kisi mi niso pomagali) in vode (kisa toliko da pokrije dno kozarca) in nimam nobenih problemov več. edino pozimi, ko je bolj suh zrak, čutim na koži, da bi se lahko kaj razvilo, ampak s kisom to zelo učinkovito zaviram. ne vem sicer kakšna je razlaga za to, ampak verjetno kis ohranja ph, v katerem se tisti mikrobi, ki naj bi povzročali s.d., ne razvijejo. taka naj bi bila tudi razlaga, zakaj jabolčni kis zdravi vnetje ušes. me pa zanima kakšno je mnenje uradne medicine glede tega.
lep pozdrav…

POzdrav!

Točni vzroki, mehanizmi nastanka diseboroičnega dermatisa niso znani, zato tudi terapije pri različnih ljudeh različno pomagajo.
Dejstvo je, da sodelujejo pri vnetju tudi bakterije P. ovale, na katere pa vpliva tudi omenjeni kis, to bo verjetno mehanizem učinka.

Kaj več vam težko pomagam.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close