Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija se vidi?

se vidi?

Samo zanima me ce se recimo rak vidi pri pregledu krvi.. recimo sistematski pregledi. Ce je naprimer mozno da imas raka in obenem super kri

ze vnaprej hvala za odgovor

Možno je sicer vse, vendar ponavadi se pri raku poviša sedimentacija in CRP in se zniža hemoglobin. Odvisno pa seveda, za katerega raka gre. Tako je naprimer pri limfomih.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

možno je.moja kri je bila super (hvala bogu,ker če ne vrjetno še nekaj časa ne bi našli diagnoze in bi me futrali z antibiotiki) in so odkrili preko bronhoskopije.pri levkemiji pa mislim da se levkociti zelo povišajo.

….nazadnje je umrla prijateljica….pri vseh sistematskih pregledih so ji pregledali kri…pa niso ugotovili da ima levkemijo…ugotovili so ji ko so ji mozgani ze zatekali…in zanjo ni bilo vec resitve…malomarnost zdravnikov…ali res niso vedeli?!?!?!

Binky,

mi smo imeli limfom, pa se na krvi nič ni poznalo (hemoglobin je bil sicer na spodnji meji -kar pa bi bilo lahko tudi zaradi nižje saturacije).
Se pa lahko na krvi “prepozna levkemija” – levkociti so povečani,ostale vrednosti pa so lahko nižje (npr. eritrociti ali trombociti). Obstaja pa tudi varianta, ko so levkociti zelo nizki, ostale vrednosti pa tudi.

Po krvi se lahko kaj vidi – lahko pa ne. Potrebno je opazovati različne kožne spremembe, povečene (a ne boleče) bezgavke, kri v uri ali blatu in podobno.
lp, petra

New Report

Close