Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Še vedno nekaj nejasnosti

Še vedno nekaj nejasnosti

Najprej hvala, ker vedno odgovorite na moja vprašanja. Redno prebiram vaše odgovore, zato bi prosila, če mi pojasnite dejstva o sodi bikarboni. Stari posti so ji naklonjeni, novejši ne.

Pred letom dni so mi odkrili erozivni gastritis in izrtastlino na požiralniku, ki so jo na gastroskopiji tudi odstranili. Dobila sem tablete za zmanjšanje želodčne kisline, čeprav nisem imela nobenih simptomov (boleč želodec, preveč kisline, ipd.). Vseeno sem ji jedla in takoj se je ob jemanju pojavil neverjetno obložen jezik. Neverjetno v smislu, da je bil bel, rumen, brbončice so narasle kot bi bile opečene. V ustih okus gnoja, skratka sila neprijetno, tudi zobni kamen se je nabral izjemno hitro. Torej, meni so tablete odprle težave.
Lotila sem se ”samozdravljenja”. Pri vas naročila bazični prašek, ki ga še vedno redno pijem, jem po navodilih iz foruma, skratka, vestno in pridno sem sledila cilju, da izženem težavo iz sebe. Pa ne gre in ne gre.
Želodčne kisline je še vedno toliko, da imam zjutraj pekoče grlo in me prav žgečka in srbi ter boli hkrati. Ne glede na to, kaj pojem. Zvečer je isto. Dostikrat se zbudim med spanjem in imam čisto suho grlo in žrelo. Brbončice so še vedno preveč vidne-kot bradavice. Jezik, sploh zadaj je belo rumen. Res neprijetno.

Prebrala sem, v vašem starejšem postu, da se lahko pije soda bikarbona 30 min pred obrokom? To še vedno drži? Moja želodčna kislina je namreč neobvladljiva samo z bazičnim praškom.
Kako naj vključim sodo?
Potem pa berem drugje, da soda omili težave-simptome-in da, kakor prenehamo z njo, težave udarijo nazaj. To drži? Ker kakšna je potem razlika s tabletami? To mi je najbolj nejasno?

Zanima me tudi, ali bi se mi priporočal post na vaših bazičnih mineralih? Bi to pomagalo, izničilo težavo?

Kislina mi uničuje kvaiteto življenja. Zadah, gnojna kepa v grlu, boleče grlo, žrelo, in to že eno leto. Zdravnica mi je spet predlagala tablete, sem jih odklonila. Prav tako menim, da sam gastro pregled poškoduje želodec. Tja ne grem več, četudi imam vsako leto kontrolo. Sem mlada (30 let) in je bila bula na požiralniku precej resen pojav.

Če ste tako prijazni, povejte mi kako naj se še bolj pravilno spopadem. Hvala vam. Vašemu odgovoru zaupam.

Ja, na začetku sem priporočal sodo bikarbono, ker drugega na tržišču ni bilo. Zdaj pa, ko imamo bazični prašek oz. bazične minerale v obliki citratov, ki 3x bolje razkisajo, priporočam seveda te.

Soda bikarbona pa je še vedno aktualna, vendar samo v prvi fazi razkisanja, ali če so težave z želodčno kislino velike. Potem priporočam naslednji postopek:

– še naprej jemljite bazični prašek

– pred spanjem spijte 1 čajno žlico sode bikarbone, zmešano z 2 do 3 dl vode.

Če boste tudi čez dan imeli ogromno želodčne kisline, potem lahko 30 minut spijete 1/2 čajne žličke sode bikarbone in 2 -3 dl vode.

Še nekaj je pomembno: lahko, da vaše ledvice ne delujejo in se vsa kislina izloči preko želodca. To ugotovimo tako, da si izmerimo zakisanost s posebnimi indikatorji. http://helena-golenhofen.blogspot.com/2009/11/zdravje-kako-si-izmerimo-zakisanost.html

Seveda pred jemanjem praškov in drugimi ukrepi. Ste to narediti? Kakšni so bili rezultati?

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Hvala. Vam javim rezultate. Zdaj me je pa strah, kaj če imam problem z ledvicami.

Povedala bi vam še naslednje. Po mnenju zdravnika imam vnetje želodčne sluznice, ki ga povzroča prekomerna kislina in zato je/bi bilo potrebno jemanje zdravil. Verjetno trajno, na kar ne pristajam.

Lahko vam povem, da sem opustila kajenje, čeprav nisem skadila več kot 5 cigaret dnevno, včsih še to ne, včasih, sicer redko, pa tudi več. Ne pijem več vina, niti ob najboljši večerji ne. Občutno bolje mi je v želodcu. Poleg tega se izogibam sadja, ker sem prebrala, da za prebavo potrebuje več kiline. Pojem kakšno jabolko na dan, to je vse. Me pa pomirijo živila kot so prepečenec, kuhan krompir, riževi rezanci, losos, tuna (mesa ne jem), dušene bučke, tudi jajčka z zelenjavo. Prav tako mi bolj paše beli prepečenec ali toast, kot polnozrnati.
Vendar gre za kisla živila. Tako da ne morem ujeti pravih živil, da bi mi bilo ok. Mene je namreč kislina razjedala že tako močno, da sem imela bolečine v prsih in hrbtenici. Ponavljam, zdravil ne bom več jemala.
Vseskozi, to je vsak dan pijem vaš bazični prašek. Eno žlico dam v 6 dcl in liter vode. Poleg tega pijem kamilični čaj in metin čaj.

Kako se vam zdi? Bi vključila zelenjavne sokove za razkisanje, ker mi trenutna prehrana zelo odgovarja.

Meni je pomagalo samo olivno olje na tešče, pa sem imela podobne simptome, probati ni greh,lp

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

New Report

Close