Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ŠE VEDNO KRČI?

ŠE VEDNO KRČI?

Spoštovani,

Naša deklica je stara 5 mesecev. Pri hranjenju imamo probleme. Že od začetka jo izključno dojim, in sicer nekje pol ure na eni dojki, po tem, pa še dodam nekaj izčrpanega mleka po steklenički. Ko se dojimo včasih je samo kakšnih 5 ali 10 minut, potem pa je kupček. Po kupčku jo začne zvijati in se začne jokati in pogosto noče več jesti pri meni. Nato jo nosim in še nosim naokoli in čez čas je še kakšen kupček, ima pa tudi kar dosti vetrov,včasih se nato pokaka in šele nato je bolje. (Pokaka se vsak dan, včasih tako, kot da ima drisko) Dajem ji kapljice sab simplex in po potrebi tudi kuminin sirup. Ne vem ali je to normalno, da ima pri 5 mesecih še vedno toliko problemov s prebavo? Razmišljala sem, da bi obiskali pediatra, če se stanje ne bo izboljšalo. Ali je možno, da ima kakšno alergijo na hrano? Sicer je med obroki dobre volje in nasmejana. Kaj mislite, da gremo k zdravniku ali bodo te težave minile?
Hvala za kakršenkoli odgovor.

Stefanija, pozdravljeni.
Pri 5 mesecih bi morala vaša punčka v 10 minutah posesati ves obrok. Vse ostalo je crkljanje. Svetujem vam dojenje 10 minut na eni dojki, podiranje kupčka, potem še 10 minut na drugi dojki. In nič več kot 10 minut. Potem štacuno pospravite in 3-4 ure nič več.
Pol ure nima kaj delati na dojki, ker se samo crklja. Dokazano je, da popijejo 90% svojega obroka v 5-10 minutah.
Če ima večkrat tekoče blato, če slučajno opazite sluz v blatu, kakšne krvave nitke, morda slabše uspevanje na teži, se pojdita pokazat. Lahko ima kakšno drugo intoleranco, če jo tako zvija po dojenju in podiranju kupčka. Ali ste morda videli, da jo zvija samo po tem, če vi jeste kaj posebnega (včasih jim zelo smrdi, če ste jedli česen). Samo ugibam.
Kar pogumno, vse bo v redu,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close