Še vedno boleče koleno
Spoštovani,
pred dobrim mesecem sem se malce nerodno odaril v koleno. Gre za levo koleno, padel pa sem na stopnicah in se udaril na notranjo stran (torej gledano s strani desne noge – z moje perspektive). Drugi dan je na tem mestu nastala rahla modrina, mesto je bilo tudi otečeno in seveda je boleno – med gibanjem. Pričel sem z mazanjem z Lokohepanom in bolečina, mordina in otekina so izginjali. Vendar pa je popolnoma izginila samo modrina, medtem, ko rahla oteklina (glede na desno koleno) še ostaja. Najbolj me pa muči, da me mesto zelo boli, ko je en čas koleno v mirovanju. Predvsem je to izrazito zjutraj, vendar, ko malce razgibam je skoraj vredu – recimo pri koleasrjenju me prav nič ne boli. Recimo me pa mesto zaboli, če hočem koleno oziroma spodnji del noge zarotirati.
Zanima me ali je stvar lahko resna ali se bo s časom uredila?
Vaša situacija je popolnoma tipična za poškodbo kolenskega sklepa. Najprej izgine modrina in če poškodba ni izrazita, nao še vse ostalo. Tudi bolečine so tipične večje po mirovanju kot ob rahli obremenitvi. V vašem primeru se pojavljajo bolečine pri rotaciji v sklepu. Resnost teh težav se da opredeliti šele po cca 2 mesecih od poškodbe – odvisno od karakterja poškodbe.
Če bolečina po 2 mesecih ne bo minila, je potrebna konzultacija pri ortopedu, lahko pa se oglasite tudi pri nas.
Lep pozdrav,