Se tu da spoznati?
Se ne strinjam, da gre za pomanjkanje priložnosti. Ker, da imaš priložnost, si jo moraš ustvarit. Da si jo greš ustvarjat, potrebuješ potrebo oziroma željo. Ti praviš, da si to imela. Jaz recimo nikoli nisem imel te želje, tudi v mladosti ne, zato tudi priložnosti ni bilo. Zvestoba je torej, vsaj zame, stvar odločitve oziroma želje/potrebe, kakorkoli želite.
Da se dopolnim. Ni dovolj le želja, pomemben je tudi pristop, naš videz, vrsta signalov, ki jih oddajamo itn. Ampak v osnovi je potrebna najprej želja/potreba.
Zvestoba je stvar osebne odločitve in nikakor ne samo priložnosti. Če želiš varati, si boš že sam ustvaril priložnost, da privlečeš osebo, ki ji tudi ni mar za zvestobo. Enako pač privlači enako.
Ona on portal me ne zanima. Sama sicer nisem poskusila, vendar imam en kup kolegic, ki so vse imele precej slabe izkušnje, ko so tipi nakladali tja v tri dni. Glede tega tipkanja je pa tudi zelo zavajajoče. Vsakdo lahko piše točno take besede, da žensko premamijo. Zato se je najbolje spoznavati v reali, ker preprosto čutiš, zaznavaš znake, če nekdo laže o pomembnih stvareh. Ja, spoznaš že na netu, ampak namesto poglobljenega tipkanja se je treba večkrat v živo videt. Jaz sem se tudi enkrat opekla s tem tipkanjem. Moški si je izmislil nekoga, ki sploh ni obstajal, takega, kot sem si želela. Ampak po parih zmenkih je bilo tako očitno, da ni ne duha ne sluha o tem natipkanem moškem.
Pri internetnih poznanstvih je pogosto tako, da se nekdo opisuje takšnega, kot si želi, da bi bil in ne takšnega, kot v resnici je.
Glede na to, da imam za sabo že nekaj srečanj prek interneta, ti povem lahko le to, da ne zapravljaj časa s tipkanjem, pač pa se dobi s fantom čimprej. Saj nenazadnje že po nekaj stavkih točno vidiš, če mu manjka kakšno kolesce v glavi ali ne.
Je pa res tudi to, da nikakor ne smeš imeti pričakovanj, da bo že prvi, s katerim se boš dobila, tisti pravi. Ljudje tudi mislijo, če se z nekom ujameš v tipkanju, se boš kasneje tudi v realnosti, a temu ni tako.
Pri internetnih poznanstvih je pogosto tako, da se nekdo opisuje takšnega, kot si želi, da bi bil in ne takšnega, kot v resnici je.
Glede na to, da imam za sabo že nekaj srečanj prek interneta, ti povem lahko le to, da ne zapravljaj časa s tipkanjem, pač pa se dobi s fantom čimprej. Saj nenazadnje že po nekaj stavkih točno vidiš, če mu manjka kakšno kolesce v glavi ali ne.
Je pa res tudi to, da nikakor ne smeš imeti pričakovanj, da bo že prvi, s katerim se boš dobila, tisti pravi. Ljudje tudi mislijo, če se z nekom ujameš v tipkanju, se boš kasneje tudi v realnosti, a temu ni tako.[/quote]
Ja, bo držalo. Priznam, da sem verjela to, kar je tipkal. Ker sem bila sama iskrena, sem pač avtomatično mislila, da je on tudi. Je pa bila to moja edina izkušnja. Tako da bom v bodoče zagotovo upoštevala to, da čim manj tipkanja in čimprej se spoznati v živo.
In koliko izkušenj iz kiberprostora si prenesla v realo ?[/quote]
Jaz sem bila kar jaz, taka kot sem, tako v virtuali kot reali. Ker se kažem tako kot sem, drugačne se pač ne znam in se tudi nočem. Torej, kar sem tipkala, sem tudi pokazala. In ker se ljudje ocenjujemo po sebi, sem pač sklepala, da je tudi on tak, kot piše.
Ja, to itak, vendar hotel sem reči koliko (as in numbers) si teh virtualnih tipkarij zapečatila še s srečanjem v fizičnem svetu (pijača, itn.).
Drugače pa komu se ljubi še pretvarjati in imeti 1000 obrazov. 😐
Pusti kakšen kontakt (ali se registriraj – za ZS) pa kako rečemo. :D[/quote]
Aja, haha, sori sem narobe razumela! Samo enkrat sem preko tipkanja spoznala nekoga in šla z njim parkrat ven. Ja, registracija.. priznam, da malo premišljujem v to smer.. vendar ime hello za reg. ne bi uporabila. To je bilo pač na hitrico napisano, da sem pač lahko napisala temo in nisem premišljevala o samem imenu. Hm… sem si naredila dilemo kaj…
Ja potem že nisi bogvekaj psiholog, če te lahko moški tako vlečejo za nos. Iz chata ali drugih oblik internetnega dopisovanja lahko izveš prav vse. In konec koncev, moški niso ene same barabe, ki si zmišljujejo in lažejo. Večina jih je na teh portalih, ker resno iščejo prijateljstvo, zvezo …, sploh malo starejši. Malo razmisli, zakaj se ti dogaja, da te tako vlečejo za nos, že v štartu.
Mene pa čisto tako zanima …
Sem se prijavila lani na ona on, pa sem si tipkala samo z enim, ki je imel dva profila, enega resnega in enega za avanture – to mi je tudi takoj povedal. No, oglasil se mi je z onega za avanture, samo potem je ugotovil, da sem preveč v redu samo za avanturo, ampak za resno stvar pa očitno premalo. Ni pomembno. Gledala sem pač te profile, fotke …
Moški, stari 45 let in več, npr. napišejo, da iščejo eno od 28 do 37 ali kaj podobnega. In da želijo otroke. Ne vem, a ne znajo računat? Ko bo otrok šel na srednjo šolo, bodo oni šli v penzijo. Abrahami hočejo eno do 45 let, pa pogledaš fotko in zgleda kot moj fotr. Zelo veliko moških tam od 45 do 50 so res videti že starčki. No, pa one fotke s čeladami, sončnimi očali, pokrivali vseh vrst in podobnim – vseeno, če fotke ne bi bilo.
Tipi, na fotki ne zgleda baš, in potem že v predstavitev napiše brez fotke no go. Pa saj nisi Brad Pitt, madona. Še hujši so tisti, ki NIMAJO fotke gor in tudi napišejo, da bi bila fotka zaželena.
V glavnem me zanima, ali fantje tam gor res kakšno spoznajo, ker meni se zdi, da iščejo izključno samo Angelino Jolie, ki bi jim rodila vsaj tri otroke in vsak dan nekaj dobrega skuhala. Navadne Micke, sploh če so stare nad 45, čisto odpadejo.
Ja potem že nisi bogvekaj psiholog, če te lahko moški tako vlečejo za nos. Iz chata ali drugih oblik internetnega dopisovanja lahko izveš prav vse. In konec koncev, moški niso ene same barabe, ki si zmišljujejo in lažejo. Večina jih je na teh portalih, ker resno iščejo prijateljstvo, zvezo …, sploh malo starejši. Malo razmisli, zakaj se ti dogaja, da te tako vlečejo za nos, že v štartu.[/quote]
Nihče me ni vlekel za nos, ker sem tipa hitro porajtala, ko sva se srečala v živo. Tipkala pa sem samo z tem tipom. Torej.. od kje tebi podatek, da me vlečejo za nos, hm? Če bi še v živo nasedla tem nabulozam, šele potem bi lahko govorili o nekem vlečenju za nos. Sicer je pa sam sebi lagal, ko je špilal nekoga, kar pač ni. Jaz pa sem pač preprosto šla stran. Torej- kako me je za nos vlekel?
No, če se ne strinjaš, da so te vlekli za nos, potem pomeni, da daješ neke absolutne ocene, čeprav se razen z enim nisi dopisovala oz. šla z njim na kavico. Eden od 30000 moških na ona on najbrž ni merilo. Tvoje prijateljice sicer imajo nekaj več izkušenj, pa tudi to najbrž ni merilo za kritizerstvo portala in moških na sploh. Sicer pa ne misli, da so ženske, kaj boljše. Se delajo iskrene in iščejo neke super moške, same se pa ne pogledajo. Tudi med ženskami je veliko mamc pri 45, ki iščejo ne vem kakšnega princa.
Ja potem že nisi bogvekaj psiholog, če te lahko moški tako vlečejo za nos. Iz chata ali drugih oblik internetnega dopisovanja lahko izveš prav vse. In konec koncev, moški niso ene same barabe, ki si zmišljujejo in lažejo. Večina jih je na teh portalih, ker resno iščejo prijateljstvo, zvezo …, sploh malo starejši. Malo razmisli, zakaj se ti dogaja, da te tako vlečejo za nos, že v štartu.[/quote]
Nihče me ni vlekel za nos, ker sem tipa hitro porajtala, ko sva se srečala v živo. Tipkala pa sem samo z tem tipom. Torej.. od kje tebi podatek, da me vlečejo za nos, hm? Če bi še v živo nasedla tem nabulozam, šele potem bi lahko govorili o nekem vlečenju za nos. Sicer je pa sam sebi lagal, ko je špilal nekoga, kar pač ni. Jaz pa sem pač preprosto šla stran. Torej- kako me je za nos vlekel?[/quote]
Če si spoznala v živo šele samo 1, to še ni nič. Jaz sem jih 25, pa tudi to ni veliko. Z 80% je prišlo samo do enega srečanja, z ostalimi pa redko več kot 2-3x. Samo z enim od teh sva bila par 3 leta, z ostalimi ni bilo nič, čeprav smo se z nekaterimi med tipkanjem zelo dobro ujeli.
To je realnost internetnega spoznavanja in če daš kaj nase ter se ne prilepiš kar na prvega kljukca, potem te čaka še mnogo spoznavanj. Če je bil ta eden lažnjiv, je brezveze, da še sploh karkoli o njem razmišljaš ter to pogrevaš. Idi dalje, spoznaj novega in novega. Ni dobro, da “zapališ” v enega in misliš, da je to že kar princ iz sanj. Sama si tudi sedaj dopisujem že več mesecev z enim, a ker naju velika razdalja ločuje, se še nisva videla. To pa ne pomeni, da skoz “visim” samo na njem, ampak si dopisujem še z drugimi in v tem času, ko si tipkam z njim, sem v živo spoznala že 3 moške.
Pa veš, pri čem je ta en? Se ti zdi da on upa oz. verjame, da bo nekaj med vama?
In o kakšni razdalji je govora?[/quote]
Nobeden od naju ničesar ne pričakuje, ker sva toliko zrela in nama je jasno, da je najslabše, če upaš, kako bosta z osebo na drugi strani par. Če se bova kdaj dobila, bova videla potem, kako in kaj. Zelo verjetno se niti ne bova videla, ker gre za razdaljo nekaj 100 km.
@Internetne izkušnje, koliko časa pa si že aktivna na ona-on?
Jaz sem se vpisala pred enim mesecem, pa sem že obupala. Niti nekega pravega pogovora nisem z nikomer začela, ker se vse ustavi pri fotkah. Res imam totalen odpor proti temu, da svoje fotografije pošiljam neznancem, se mi zdi, da moram pa predhodno že dobiti en občutek za človeka. Sploh mi je pa totalno mimo, da moški zahteva fotko od mene, sam je pa ne pošlje?????
Ne gre za to, da bi bila negotova glede svoje zunanjosti.
Pa še, če mu je tako pomembno, kakšna sem videti na fotkah, itak ni zame. Pred leti sem tukaj na monu spoznala enega tipa, mal sva si tipkala po ZS, mal na gmailu, sicer mi je vmes poslal eno fotografijo, na kateri mi pa niti ni bil všeč, v živo sva se pa ujela kot le kaj. Na žalost se je potem klavrno zaključilo.