se spozna kdo na delnice?
Lp vsem!
Upam, da se ne bo nihče smejal, ker res ne vem..torej, ker rabim manjšo vsotico denarja (za čisto vse pa tudi nočem doma gnjaviti, ker študiram in nimam nobenih prihodkov) sem se odločila, da prodam nekaj delnic, in sicer se mi po tehtnem premisleku;) zdijo najbolj primerne redne delnice nekega podjetja, na prostem trgu. Kaj to sploh pomeni, za razliko od borzne kotacije?
Naslednje kar me zanima je, kje jih sploh prodam, ok, borzno-posredniška hiša, to mi je jasno, zanimajo me konkretni primeri, nisem pa tudi ravno iz največjega kraja v Slo, morda to utegne biti problem? In še, ali je zelo čudno, če kdo hoče prodati recimo 10 delnic? Nočem poslušati salv smeha…
Najlepša hvala za odgovore!
Lara
Zakaj pa naj bi se ti kdo smejal? Sprašuješ čisto vsakdanje stvari, nič čudnih. Pokliči kakšno borzno hišo, pa se pozanimaj. Katere delnice pa prodajaš, če smem vprašati?
:)))))
Joke,tako kot pravi Hojla!
Od Keme. Sicer imam na izbiro še nekaj malega Petrola, Krke in Laškega, ampak se mi Kema zdi najbolj primerna prodaje;) Kaj praviš?
Jest pa mislim, da bi za Krko lahko dobila kar dost. Najboljš je res, da pokličeš v Borzno posredniško hišo, lepo vprašaš in ti bodo vse lepo razložili in ti podali natačne podatke. To je najbolj simpl…
kema in laško sta trenutno zlo nizko, tko da če rabiš denar prodaj enega od teh dveh; Petrol raste kot neumen v zadnjih dnevih – tako da ne; tud Krka trenutno raste; Trenutno je bikovski trend tko da ni prav čas za prodajanje;
Lp
Hvala, tudi meni se je tako zdelo, brezveze prodajat nekaj kaj gre samo navzgor…
vzemi v roke časopis delo tam notri je kompletnba kotacija tako za delnice kot obveznice.
vsaka borzna hiša ti zaračuna denar za prodajo(domnevam da nimaš sklenjene pogodbe oz odprtega trgovalnega računa pri nobeni od BPD) kar znese prbližno 5000 sit poleg tega pa ti zaračunajo še provizijo ponavadi 1 % od vsote oz najmanj 2000 sit za prodajo vrednostnega papirja.
zato ne prodajaj po delih ker je to brezveze. prodaj vse skup ko se boš odločila ker pri tako majhnih poslih recimo 10 delnic -10 lotov- v bistvu izgubiš veliko več zaradi stroškov v transakciji sami kot pa boš pridobila v celem letu ob predpostavki da gredo delnice gor vsaj za 10 %. ker če gredo sam za 7 procent pol si komaj ujela inflacijo .
http://www.ljse.si/StrSlo/Clani/SezClano/SeznaCl.asp
tule je seznam članov borze. bo morda pomagal, če boš klicala. drugač pa večjih neumnosti še nism slišu. delnica x je trenutno nizko, zato prodaj?!? kje ste se pa to naučil?
če hočeš pa zvedet kaj o tem, kaj sploh maš v rokah:
http://www.ljse.si/StrSlo/Trgovanj/SeznamVP/Abecedni.asp
pa mogoče še kaj o tem, kaj borzni analitiki pričakujejo, kako bojo tvoje delnice rasle v prihodnje:
http://www.finance-on.net/borza.php?mode=ana
No za1x bo dost.
Enyoj.
men je blo tudi smešno, ampak je potem to nekako utemeljil-a s tem, da Petrol itd. zdaj rastejo, da bo vrednost še višja, Kema pa “stoji”
a si še na šiht? uf, prid raj v cezarja. Jst grem glih tja (gledat kako bojo finance fotografirale svoje novinarje pred borzo ;-)))))
povej kdaj boš tam, da pogledam čez okn., če boš zunaj, drugače pa bom še kakšno uro, ja..,ker moram nekaj dokončat!
Forum je zaprt za komentiranje.