Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Se spomnite na obletnico poroke vaših staršev?

Se spomnite na obletnico poroke vaših staršev?

Vsako leto znova pozabim. No, na zlato obletnico sem se seveda spomnila, tiste vsakoletne pa mi nekako uidejo iz spomina. Kako je s tem pri vas?

Vsako leto. In vsako leto dobita darilo. Nekaj za pocrkljat, kaj takega do 30 evrov. Na 10 let pa vsi 3je otroci z družinami skupaj kupimo kakšno “orng” darilo. Letos bosta mela 40. obletnico.

Se spomnim. Ampak najbrž zato, ker imata obletnico na praznik in se potem lažje spomnim. Dam kakšno manjše darilce.

še na svojo se ne…

Vsako leto se spomnim, pošljem čestitko. Onadva na mojo pozabita 🙂 Letos ne bosta, ker bosta varuške 😉

Spomnim se že, obdarujem pa ne. Nisem vedela, da je treba tudi takrat.

Pojma nimam na kateri datum se je mama poročila,
na poroko me ni vzela zravno,
pa tudi ločena je že dolgo.
Obletnice starih staršev pa nikoli ne pozabim.

Sem bila ravno danes kregana, ker sem pozabila. Ups. Do letos pa sem vedno čestitala in podarila kakšno malenkost (kino, večerja, toplice…).

Zakaj pa bi se morala spomnit? To je obletnica staršev ,ne moja.

Jaz se spomnim, ker je lep datum, ju pa ne obdarujem.
Letos bosta zlata, ampak samo po obletnici poroke.

Evo, to mene ful zanima.
Dolga leta sem tudi jaz dajala staršem darilce za njuno obletnico poroke.
Ko sem se jaz poročila, se seveda nihče razen naju z možem spomnil na obletnico.. Še dobro, da sem se ločila 🙂
Potem sem nehala z obdarovanji.

Ampak čemuj naj bi otroci obdarovali starša za njuno obletnico poroke? Kdo ve to pojasniti?

A je obletnica poroke staršev tudi praznik? Hvala, monovke, za ta podatek. Najine z možem nikoli nisva praznovala, pa sva skupaj čez 30 let. Bom takoj obžrla otroke, snahe in vnuke,
da naju dajejo v nič.

Če pomislim na vse naše rojstne dneve, godove, cerkvene in državne praznike, valentina in pusta,
še dobro da pomijemo, pometemo in prezračimo od fešte do fešte.

Ni treba, da ste tako pikre. Pri nas doma smo takrat vedno praznovali, kaj boljšega skuhal in tako. To z darili smo se otroci sami spomnili in je prav lušno. In ja, tudi starša se vedno spomnita na naše obletnice.
Praznike si pa naredi vsak sam, nekateri pač še RD ne praznujejo.

Ja kar težko bi pozabil na dan mladosti 25, maj,

Jaz se že od kar vem za datum, le tega tudi spomnim. Kot otrok sem jima narisala kakšno slikico, potem ko sem imela žepnino, kakšno rožico + čestitko, zdaj pa tudi vedno čestitko + darilček.

Vedno smo praznovali njuno poroko, smo šli ven jest ipd.

Tudi onadva se vedno spomnita na mojo poroko.

še na svojo pozabim

Moja sta imela 60 letnico poroke v četrtek. Praznovali bomo v nedeljo. Vesela sem da sta dočakala 60 skupnih let, ki so bila kar srečna. Še sedaj se imata rada.

sama vem približno za obletnico poroke, me pa drugače sama dva že en teden prej spomnita, ker vedno povabita na kosilo

Ko so bili otroci še mlajši, sva jim povedala, da imava obletnico, večkrat smo šli na Brezje in kosilo. Ko sva imela 20 let sva od otrok dobila darilca po njihovih zmožnostih in šopek. Midva pa sva šla na krajši dopust, sama. Mislim, da je to praznik cele družine, takrat se je začelo naše sobivanje.
Tudi na obletnico staršev se spomnimo. Za okroglo smo ju poslali tja, kjer sta bila na poročnem potovanju.

mi smo tudi dobili idejo, da bi ju za okroglo obletnico poslali vsaj za vikend tja, kjer sta bila na poročnem potovanju, vendar je bila končna računica prehuda da bi jima to lahko omogočili.

New Report

Close