Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Se sploh splača?

Se sploh splača?

Pozdravljeni!
Sem v svojih 30. letih. Kadim že cca. 15 let, od 5-10 cigaret dnevno, včasih tudi manj kot 5, kakšen dan (a ne zadnje leto) sploh nič, kljub temu lahko rečem, da sem kadilka.
Premišljujem o tem, da bi prenehala, a sprašujem se, se sploh splača? Počutim se krivo, jezna sem nase, mislim, da sem s svojim početjem svojemu telesu že naredila škodo, ki se bo nekoč pokazala. Morda v meni to vprašanje poraja tudi rahla depresija in brezvoljnost, pa vendar, se splača prenehati?
Lp
Alenka

Spoštovana Alenka!

VEDNO se izplača prenehati!!!¨Vsaka dodatna cigareta naredi dodatno škodo in povečuje tveganje za nastanek vseh bolezni (kronična obstruktivna pljučna bolezen, bolezni srca in ožilja, tveganje za nastanek malignih obolenj, nenazadnje okvara in hitrejše staranje kože itd). Zatorej ne bodite malodušni. Četudi se ne uspete takoj odreči cigareti, vztrajajte in poskusite vedno znova! Kadar ste jezni nase – pojdite v naravo na sprehod ali tek, ali s kolesom. Kolo je čudovita rekreacija, pozabili boste na cigareto. Začeli boste spreminjati svoj način življenja in videli da se da. Verjamem, da tudi vam lahko uspe!!! In navijam za vas.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Ojla,

se popolnoma strinjam z gospodom Tomažem, vedno je vredno po 20.ih letih verjemite da je vredno. Ti si tisti, ki zmagas in ne cigaret 🙂

lp,

Ca tena

New Report

Close