še sama ne vem
Pozdravljeni,
Nekako ne vem kje naj začnem… Pred tremi meseci sem nenadoma postala brezposelna, v tem času sem poslala nešteto ponudb, prijav, izvajala vse kar mi je naročil zavod , službe pa ni in ni bilo.
Sedaj so me poklicali nazaj, delati sem lahko začela takoj, pa vendar s pogodbo, ki je 10plačnih razredov nižja od prejšnje, prav tako ne vedo če mi jo bodo ob izteku lahko podaljšali.
Vse bi še nekeko lahko prebolela, če ne bi v istem dnevu dobila vabilo na razgovor za službo, ki je neprimerljivo boljša in 2X bolje plačana. Vem da s tega stališča ni kaj izbirati, pa vendar je delovno mesto oddaljeno več kot uro vožnje, spet s pogodbo za določen čas. Nepopisno me je strah tega da bi me izbrali, čeprav si zelo želim delati tam. Ima kdo kakšno idejo kaj je v taki situaciji sploh storiti, saj imam svojo staro službo zelo rada in se po svoje ne morem ločiti od nje, pa vendar mi ne omogoča nikakršnega napredka.
Vem da vse skupaj izgleda krneki in da marsikdo ne dobi nikakršnega dela, toda res bi prosila za vsaj kakšno mnenje, ki je nepristransko saj prijatelji in družina nekako ne pomagajo najbolj.
Staro službo imaš, počakaj kako se bo razpletel razpis za novo in če ti uspe, izberi novo. Mnogi se vozijo tudi več kot uro tako, da to ni nek faktor. Zagotovila pa nimaš nikjer.
V stari bi te lahko obdržali pa te niso, v novi pa lahko ostaneš, če se boš izkazala ali pa tudi ne, je pa plača boljša, kar danes ni zanemarljivo.