še o EA – za mamice
Pozdravljene mamice,
zanima me vaša izkušnja z EA: logično si poskušam predstavljati, kako ženska rojeva, medtem ko ima v hrbtenici katerter. A si ves čas na boku? Morda neumno vprašanje, pa vendar mi ne gre v račun.
Pa še to: sama se grozno bojim poroda in rada bi rodila s pomočjo EA. vendar imam precej nizek tlak (zaenkrat) in se bojim, da me bodo iz razumljivih razlogov in varnosti avtomatično zavrnili. Kakšne so vaše izkušnje?
Bodi dovolj, saj je bilo na temo EA že veliko napisanega. Vseeno hvala za vaše odgovore!
Kateter je zelo tanka cevka in je ne čutiš, torej te ne moti pri ležanju na hrbtu. Med popadki oz. v prvi porodni dobi ležiš na boku, na hrbtu si le takrat, ko potiskaš (vsaj pri meni je bilo tako).
Tudi ženske z zelo nizkim krvnim tlakom lahko dobiljo EA, zato zaradi tega ne skrbi, da bi te zavrnili. Na roko dobiš merilec tlaka, ki ti na 15 minut meri pritisk. Če se ti zelo zniža, dobiš nekaj (ne spomnim se več), da ti ga zviša.
Živjo,
rodila sem z EA na Jesenicah (1 mesec nazaj) popolnoma brez bolečin- še sama komaj verjamem, da je bilo res ((-:
Imam nizek pritisk, a niso komplicirali.
Kateter je tako micen, da lahko lepo ležiš na hrbtu (pri tem te nič ne ovira oz. ne boli)- jaz sem na hrbtu ležala ves čas…lahko se pa po želji obračaš itd..
Skratka- idelano in fantastično! Zelo priporočam EA!!
Lp
Tudi sama sem rodila z EA v NM.
Same vstavitve katetra nisem nič čutila. Doza zdravila ni bila tako zelo visoka, tako, da sem popadke čutila kot pritisk navzdol- nič bolečin.
Nobenega mravljinčenja nog.
3 ure po porodu sem vstala. Vse bp. Brez glavobolov. Fit.
To je bil moj drugi porod. Prvič naravno.
Če bom slučajno:)) še kdaj rodila, bom vsekakor z EA.
rodila sem pred 6 tedni z EA,tlak tko nizek ,da imam včasih občutek, da se bom lovila po tleh in so mi dali infuzijo(pojma nimam kaj),za zviševanje pritiska.tlak ti avtomatično merijo na 10- 15 min,odvisno na koliko časa nastavijo monitor,tko da mislim, da nizek tlak ni razlog za zavrnitev EA.
kateter je tko tanek, da ga ne čutiš in tudi hodiš lahko naokrog.sicer meni je zaradi “pritiska navzdol”bolj odgovarjalo ležati.
upam, da sem pomagala.LP