Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Še milijontič prsi

Še milijontič prsi

Lepo pozdravljeni!

Po pregledu vseh tem o prsih sem že pridobila veliko iskanih informacij, tako da menim da se obračam na Vas s popolnoma novim vprašanjem.

Že nekaj časa razmišljam o povečanju prsi, vendar ne zato ker bi bila z njihovo velikostjo ali obliko nezadovoljna, prav všeč so mi čeprav niso ravno velike (košarica B) ampak zaradi kurjih prsi (ne poznam strokovnega izraza:). Nad prsmi so moje kosti precej izbočene, kar je precej opazno in me zelo moti. Zanima me če se da s povečanjem prsi, optično zmanjšati to izbočenost, ali če se morda to da storiti s kakšno drugo operacijo.

Ogledala sem si nekaj slik pred in po operaciji in le redkokatera mi je bila zares všeč, saj večina res zgleda zelo umetno, nekaj je pa res bilo takšnih, da bi se v trenutku odločila za. V tem kontekstu me zanima ali lahko po ali med pregledom napravite nekakšen prewiew, kako bi glede na moje sedanje obline, oblike vsadkov in reza izgledalo po operaciji. Pa še to, kateri rez oz. način operacije zagotavlja najboljše rezultate in pa cene. Glede na to da je moje telo in živim z njim tukaj ne bi “šparala”, ali najvišja cena zagotavlja najvišjo kakovost tako posega kot vsadkov?

LP in najlepša hvala za odgovor!

Živijo

Še “milijonti” odgovor na temo prsi.
Pectus carinatum “kurje prsi” so prirojena oblikovan posebnost, ki se jo bi dalo zdraviti zpreoblikovanjem skeleta prsnega koša. Vendar je tak poseg pogosto preobsežen in zvezan z dolgotrajnimi bolečinami prsnega koša pri dihanju itd. Tudi tveganje tako velikega posega za estetski rezultat je običajno pre veliko…

S protezami lahko prsi povečamo in deloma preoblikujemo tako , da je oblikovna posebnost manj izrazita. Poseg je potrebno zelo natančno načrtovati ker prsi in posledično tudi proteze zdrsnejo oziroma so postavljene bolj na stran in je težko doseči poln in lepo zaobljen dekolte.

To lažje dosežemo z vstavo vsadkov pod žlezo in ne pod mišico ( le te bi morali pogosto preveč dvigniti v srednjem delu. ..

Ob pregeldu in pogovoru svetujem najboljšo varianto ali ustrezne različice glede na vaše želje, pričakovanje in možnosti Vaše in moje 🙂 ).

izbiro vsadka načina operacije vrste in polžaja reza določa predvsem želeni rezultat oziroma izgled. Temu se skušamo čimbolj približati.

Vsadke , ki jih uporabljamo izdelujejo, v svetovnem merilu, najuglednejše firme s tega področja. Mentor, Mc Gann ( njena podružnica CUI9 in izdelki podjetja Nagor. Izbira je res velika tako, da lahko izberemo najboljše vsadke glede na namen in ceno.

Cena posega je pri nas ista za vsajanje katerih koli vsadkov In je med 236 in 436 tisoč sit glede na vrsto anestezije), same vsadke potem ko sva izbrala ustrezne kupite sami in od proizvajalca dobite garancijo ter zavarovanje itd.

Le pozdrav

Aleš

Doktor, strašni ste, seveda v dobrem smislu, ko drugače zahtevam nujen odgovor na kakšen mail ali podobno, ga vedno čakam tri dni, Vi ste pa odgovorili takoj. 🙂 In seveda najlepša hvala za za Vaš takojšenj odgovor.

In tako imam še nekaj vprašanj:

1. Ali ste tak poseg že opravili, z namenom izboljšanja dekolteja zaradi Pectus carinatum:) ali je bila pacientka zadovoljna, cilj dosežen?
2.Ali je zaradi vstavljanja vsadka pod žlezo lahko kaj več komplikacij kot pod mišico? Ali to morda potem le vpliva na zmožnost dojenja ipd.
3. In še eno malo butasto vprašanje. Med brskanjem po internetu sem zasledila da nekatera podjetja proizvajajo in prodajajo tablete, ki naj bi s svojim delovanjem povzročile rast prsi (z vplivom na hormone, ki so se proizvajali v času pubertete), na nek način mi je jasno, da če bi to delovalo bi proizvajalci protez propadli in plastični kirurgi bi izgubili en segment delovanja, samo vseeno: mislite da je možno da to deluje? 🙂 Ali je sploh kaka alternativa povečanja prsi razen z operacijo?
4. Na forumu sem zasledila da veliko kirurgov oz. klinik ne povrne denarja ali ponovno opravi poseg brezplačno, če je le ta neuspešen – tako z vidika nezadovoljstva pacientke, kot z vidika komplikacij, ki lahko nastanejo pooperativno. Kako je s tem v Vaši ambulanti?
5. Ali imate morda kje kakšen link, da bi si ogledala pred in po operaciji? Ali imate v ordinaciji morda kaj takega materiala za ogled.

Mislim da je to vse, že tako sem Vas zasula z vprašanji, žal je priložnosti za pridobivanje takih informacij direktno od kirurga zelo malo, zato sem jo pošteno izkoristila preden se odločim za konkreten pregled in kasneje tudi operacijo.

Najlepša hvala za odgovore!

LP

Živijo
Večina žensk je po vsaditvi protez zadovoljnih. Vsak izmed nas ima svoje anatomske posebnosti. Bolj jih upoštevamo v času priprav na poseg večja je možnost , da bova tako pacient kot kirurg zadovoljna.
Vstavitev pod žlezo ali pod mišico imata vsaka svoje prednosti oziroma slabosti. Odločitev je odvisna od več dejavnikov ( na primer od količine – debeline tkiva na prsnem košu od željenega izgleda in občutka. V obeh primerih je vsadek pod žlezo in je možnost vplivanja na dojenje minimalna, določeno tveganje pa obstaja še posebaj če je rez ob oziroma skozi areolo.
Tablete o katerih govorite vsebujejo hormonske preparate oziroma vzpodbujevalce njihivega izločanja. O njih vedo veliko več kot jaz ginekologi. (Obstajajo preparati , ki so učinkoviti je pa njihovo jemanje povezano s povečanim tveganjem za nastanek določenih bolezni, tako , da so v zadnjih letih precej izgubili na popularnosti, kolikor vem. Sma bi bil pri morebitni uporabi zelo previden in se jemanja nebi lotil brez posveta pri ginekologu oziroma endokrinologu).
Samoplačniški poseg je storitev , ki jo po sklenitvi dogovora in plačilu predračuna opravimo na vas. V bistvu gre za kupoprodanji odnos. Vi kot kupec imate določene pravice, ki so pravno regulirane. Pred posegom podpišete pogodbo, da ste z določenimi tveganje seznanjeni in , da se zavedate možnopsti zapšletov tako posega kot anestezije.

Vsak nadaljni poseg , ki bi bil povezan z vašim nezadovoljstvom z izgledom
plačate sami, če pa gre za zaplet , ki bi ogrožal vaše zdravje ali za nujna stanja pa vam ga krije zavarovalnica kot vsakemu drugemu zavarovancu.
V ceni posega je vračunana tudi zavarovalnina s katero se zavarujemo (KC -kirurg v primeru škodnih zahtevkov) Ob nakupu vsadkov kvalitetnih proizvajalcev naprimer (Mentor) dobite garancijo in tudi zavarovanje za primer, da bi prišlo do napake v materalu ali, za posledice na vašem zdravju s strani vgrajenega vsadka. (več si lahko preberete na strani zastopnika firme Mentor )
Spor, v zvezi z opravljeno operacijo ,če do njega pride, lahko poravnavate po pravni poti. Več informacij glede tega dobite na pravni službi KC.

Tole vsekakor ni bil pravni nasvet le približna info. kakršno lahko dam kot zdravnik. Če vas področje pravne varnosti bolj zanima pa svetujem posvet pri dobrem odvetniku :).

Na kliniki imamo fotoarhiv nekaj sto tisoč diapozitivov-od tega nekaj deset tisoč v zvezi z operacijami dojk :)….

Lep pozdrav

Aleš

Živijo!

Samo zahvala za vse odgovore, zares ste super!

New Report

Close